De curand m-am intors din Grecia , Corfu .
Mare atentie la Bulgaria !!!! Am numarat 12 radare pe teritoriul lor , foarte perfid amplasate , mai ales la Sud de Sofia . Cu toate precautiile, am luat unul , noaptea , in afara localitatii , unde era limita de 90 km/ora . Aveam 123 km /ora . Politistii au avut TUPEUL sa ceara 200 euro spaga , amenintand cu luarea carnetului . Am scapat cu mult mai putin pana la urma , dar am notat ca au devenit deosebit de nenorociti . Cu alte cuvinte, daca nu esti pe faza , poti consuma tot bugetul excursiei pe radarele bulgaresti !
Cat despre barci , nu iti face nici o grija . Grecii sunt veseli , pasnici si saritori . Poarta-te civilizat pe apa si poti sa stai cu barca acolo 100 ani . Atentie la ruta ferry-boaturilor ( nu intra in traiectoria lor ) si mai ales , nu merge cu viteza in zonele linistite , acolo unde lumea se odihneste pe barci ,ex in porturi , sau golfuri unde se sta la ancora .
Repet , nu e obligatoriu sa ai statie radio , dar decat sa dai contravaloarea ei la bulgari , mai bine mergi incet si iti dotezi crucisatorul cu una buna ( de statie vorbeam...
) . Sunt unele dotate cu acumulatori de dimensiunea R6 , pe care ii poti inlocui cu baterii normale de la orice colt de strada .