Agent tixotropizare / faina lemn

Salutare.
Deoarece nu reusesc sa gasesc nici agenti tixotropici la o cantitate mai mica (eu am nevoie de 3-4 kg) si nici faina de lemn, indraznesc sa intreb daca nu cumva printre barcaholici se gaseste cineva care a terminat constructia si i-a mai ramas asa ceva?
Sau poate aveti vreo sursa la vreun atelier de lemn ....
Multumesc si spor la treaba .

Salut!

Am avut si eu nevoie de asa ceva, acu vreo 2 sapt - eu aveam nevoie sa aduc epoxy-ul la o forma de chit. Am si inceput un thread pe tema asta - http://forum.barcaholic.ro/showthread.php/1056-Chit?p=16416 - in caz ca te ajuta. Pana la urma, eu am folosit sugestia cu praful de talc uscat in cuptor (de fapt iposos de modelaj - il gasesti la practiker, la saci mici sau mari, dar la un pret derizoriu - eu parca am dat 10 lei pe 30 kg).

Rezultatul a fost un chit foarte fin, de culoare gri, care s-a intarit f misto. Din pacate s-a scurs pt ca nu l-am facut suficient de tare. E drept ca eu l-am folosit la niste imbinari de finisaj, nu structurale, si doar la interior. Ca idee, niste poze de a doua zi gasesti la http://picasaweb.google.com/primabarca/Ziua11FinisajeInterior#5474935999245712674 si http://picasaweb.google.com/primabarca/Ziua11FinisajeInterior#5474936013499392898

Sper sa te ajute.

Daca te bagi la cumparat Aerosil, m-ar interesa si pe mine vreo 2-3 kilograme. Din cate am inteles, il gasesti doar la saci de 10kg, la vreo 6.5 euro/kg. Da un semn pe privat daca mai gasesti si altii interesati si ne apropiem de cele 10kg. Mersi

Salut.
am de gand sa incep constructia in varianta cea mai ieftina posibila (cu OSB in loc de placaj, rasina ropoxid) avand in vedere ca e prima mea incercare. Daca nu gasesc pe nimeni care sa ma ajute cu praf de lemn o sa ma bag si la varianta cu Aerosil insa nu inainte de a incerca si varianta cu ipsos. Totusi cred ca faina de lemn ar fi cel mai indicat produs in situatia data. Pentru gauri mari as folosi ideea lui Smokey cu chit de masina dar pentru imbinari e problema.

Daca n-ai fabrica de mobila sa-ti dea ceva faina "curata", incearca pe la parchetari, ei au surplusuri de la raschetat. Sau la atelierele de tamplarie si cele care fac mobila la comanda, imposibil sa nu gasesti. Ce obtii usuci, cerni frumos si gata.

Chitul auto nu e bun pentru lipit eu l-am folosit doar pt. cosmetica

Intr-adevar, probabil cel mai bine e sa folosesti rumegush f fin pentru lipiturile structurale. Si eu am facut la fel - am folosit niste rumegush de la un gater, deci nu era kiar faina, dar am cernut rumegushul si a iesit destul de ok. Daca ai o rashnitza de cafea electrica pe care nu o folosesti in mod curent, cred ca o poti folosi si pe aceea pt a face rumegushul mai fin. Foarte probabil ca lipiturile structurale vor fi acoperite fie cu fibra de sticla, fie ascunse de alte elemente ale barcii. Daca iti raman parti expuse, la final le poti finisa cu un chit mai fin, fie chit auto, fie chitul descris mai sus.

Bafta mare si asteptam poze!

Am gasit ceva rumegus la un atelier de tamplarie de mobila la comanda. Chestia e ca este rumegus de la debitarea palului. Oricum o sa ma duc sa-l iau il cern si vad ce iese.
Intr-adevar chitul auto nu e bun la lipit dar e foarte bun la astupare gaurilor. Am folosit asa ceva cand mi-am infoliat usile de la apartament. Se intareste si usuca repede se prelucreaza bine.
Smokey zice ca trebuie si uscat. Daca e rumegus de pal nu mai trebuie, este uscat gata.

Back
Sus