Ai inchiria o barca in Romania ?

Locatia dintre Mamaia si Navodari: http://kazeboo.ro/
Eu zic ca e bine.Am fost deja vara asta, si noi o sa ne extindem langa ei, cu proiectul nostru, daca luam toate aprobarile la timp.
Daca nu o sa o facem pe plaja lor : http://www.ipix.ro/client/kazeboo/view.php
Ce spuneti Domnilor?
Oricum eu va astept la vara, pe plaja intre Mamaia si Navodari

Atașamente

• kazeboo-sigla.jpg
    kazeboo-sigla.jpg
    42.3 KB · Vizualizări: 37
  • SEB_3023a.jpg
    SEB_3023a.jpg
    16.4 KB · Vizualizări: 42
  • SEB_2989a.jpg
    SEB_2989a.jpg
    20.9 KB · Vizualizări: 41
  • SEB_2918a.jpg
    SEB_2918a.jpg
    33.9 KB · Vizualizări: 38
  • SEB_3010a.jpg
    SEB_3010a.jpg
    40.9 KB · Vizualizări: 38
  • kazeboo-harta.jpg
    kazeboo-harta.jpg
    40.7 KB · Vizualizări: 33
  • SEB_3017a.jpg
    SEB_3017a.jpg
    48.8 KB · Vizualizări: 42
Ultima editare:
Am si eu o intrebare: e vb de inchiriere barci DOAR la malul marii sau si la 5 minute de mers cu masina (ptr mine) sa zicem pe malul Dunarii.

Nu vrea sa par prea optimist dar eu sunt convins ca o sa fie destui amatori in Galati si Braila. Mai ales daca e vb de un pret rezonabil. Eu unul as opta cu placere ptr o plimbare de 2-3 ore cu un velier modest pe Dunare. Cred ca sunt multi ca mine.

Fara indoiala ca asa este , insa a folosi un velier modest pe Dunare nu este o solutie .

Dunarea are curenti , vapoare , reguli de navigatie , iar un velier modest nu s-ar simti bine in aceste conditii . Ori o barca ca lumea , pregatita serios pentru navigatie ( cu statie radio , cu motor ok , cu tot ce trebuie ) ori un loc izolat , un lac - de exemplu , unde sa nu deranjati traficul si sa nu aveti curenti. Dar ar trebui sa aveti adancime ca sa va dati cu velierul .

Portul Tomis - Constanta ….. Noiembrie 11 ……ora 13:00
Un sloop ~30’ incepe manevrele pentru intrarea in port cu un vint sub 5nd S-SE ….. ruleaza focul …. dispare dupa tetrapozi si se opreste in mijlocul portului Toate velele sint strinse si folosind motorul, trage la cheu ….. Portul este 90% gol …. Numar poate 25 veliere si cam tot atitea ambarcatiuni cu motor ….. Corsarul a carui istorie as dori s-o cunosc, este pe uscat asezat pe proptele ….. Bannana Blues, mentionata pe blog, este legata la cheu, si sade linistita ca o vacuta elvetiana pe pasune ….. Nu vreau sa mentionez numele sloopului sau al skipper-ului decit celor care doresc sa iasa pe mare si dupa acordul skipper-ului. Pretul este de 50 euro/ ora cu max. 6 persoane si ofera curs practic pentru manevrarea navei cu vele ….. Sper sa nu fiu inteles gresit ….. eu cautam doar pe cineva cu care sa ies pe mare ….. dar din pacate nu s-a putut datorita sederii mele scurte si a obligatiilor skipper-ului sus pomenit ….. Pentru amatori ….. ambarcatiunea este pe apa pina la sfirsitul lui Noiembrie …..
Din discutii purtate pe mal ….. am inteles ca Tomisul este mai ieftin pentru tinut barca la cheu dar Mangalia este mai convenabila pentru depozitarea pe uscat in timpul iernii …..
over and out ….

Exista la noi in Romania asa ceva? Nu m-as fi gandit. Dar cum se procedeaza pentru inchiriere, ce reguli se aplica, ce conditii se pun.

Buna Oana82,

Exista astfel de servicii si in Romania de ceva timp. Evident, domeniul nu a fost foarte promovat, insa de vreo doi ani putem spune ca avem pachete organizate de "yacht charter".
Daca doresti, iti poti rezerva din timp ambarcatiunea dorita sau de ce nu, un pachet turistic mai complex.
Posibilitati de a te bucura de mare, de agrement nautic in general, sunt destule. Doar sa-ti propui un program si vor exista persoane care te vor ajuta in acest sens...

O zi buna!

Ionut M.

grethe witting

Buna ziua!
Tin sa salut pe toti membrii acestui forum.
Citesc postarile de pe acest forum de ceva timp, si a inceput sa imi creeze dependenta. :)
Vreau sa va prezint cea mai frumoasa nava de pe coasta romaneasca a Marii Negre, desi nu ma indoiesc ca unii dintre voi o stiu deja, mai ales Robert. :noroc:
Este vorba de Grethe Witting.
Este fara discutie, locatia perfecta pentru croaziere si curse charter pe Marea Neagra, fiind o nava veche, construita in 1914, cu o istorie fabuloasa, care acum este pusa la dispozitia voastra.
Pana la inceperea sezonului vom putea sa va oferim serviciile noastre, cum ar fi clasicele plimbari pe langa coasta, croaziera, cat si pachete de servicii personalizate, de tipul team-building, petreceri private, etc.
Intentia noastra este sa organizam si o scoala de navigatie pe aceasta nava, aici avem nevoie si de ajutorul vostru.
Pentru informatii detaliate, nu ezitati sa ma contactati.

Atașamente

• DSC06466.jpg
    DSC06466.jpg
    57.5 KB · Vizualizări: 91
  • DSC06479.jpg
    DSC06479.jpg
    45.6 KB · Vizualizări: 81
  • IMG_3868.jpg
    IMG_3868.jpg
    46 KB · Vizualizări: 73
  • P1010631.jpg
    P1010631.jpg
    84.6 KB · Vizualizări: 78
Pentru cei cu punga mai mica exista posibilitatea charterului privat in care pentru bani mai putini si ajutor pe barca indeosebi la yachturile cu panze te poti duce din grecia in turcia sau italia si retur.Problema e sa ajungi la aceste tari cu marinele respective.Cea mai cautata e croatia.
Mai exista posibilitatea navigarii cu un windjammer de 80 100 de metrii adica sant mai multe 6-7, tururi organizate de o organizatie din germania in scopul conservarii acestor uriasi ai marilor.Costa daca bine-mi amintesc 3-400 de euro pe 1-2 saptamani.Poti sa participi activ daca vrei la lucrul pe punte daca te tine curajul sa urci pe catargele de 40-50m inaltime.:)
Deci exista si low budget charter daca vrei.

Buna ziua!
Tin sa salut pe toti membrii acestui forum.
Citesc postarile de pe acest forum de ceva timp, si a inceput sa imi creeze dependenta. :)

Este vorba de Grethe Witting.
Salut, bine ai venit pe forum!

Frumoasa nava, poti da mai multe detalii despre ea? Recunosc cu rusine ca nu o cunosc :o

Pentru cei cu punga mai mica exista posibilitatea charterului privat in care pentru bani mai putini si ajutor pe barca indeosebi la yachturile cu panze te poti duce din grecia in turcia sau italia si retur.Problema e sa ajungi la aceste tari cu marinele respective.Cea mai cautata e croatia.
Ai ceva referinte concrete ?

Daca totul merge conform planului poate apuc anul asta la un charter :sail:

Nava este in Mangalia, a fost adusa de catre prietenul meu, Markus Vrieling, din Olanda. Anul trecut am facut plimbari pe litoralul romanesc si bulgaresc. Pana pe 27 iulie cand am avut un mic naufragiu in Bulgaria. Acum barca isi revine, si la inceputul lunii mai va fi din nou la dispozitia voastra.

, Ai ceva referinte concrete ?

Daca totul merge conform planului poate apuc anul asta la un charter :sail:

Trebuie vorbit din timp cu proprietarul yachtului sa te programeze.Daca vrei poti sa-ti fac rost de niste oferte numai trebuie sa stiu luna si cam cat esti dispus sa investesti in distractie.

Trebuie vorbit din timp cu proprietarul yachtului sa te programeze.Daca vrei poti sa-ti fac rost de niste oferte numai trebuie sa stiu luna si cam cat esti dispus sa investesti in distractie.
Pai nu prea stiu exact, inca e departe vara :) Cand se contueaza ceva concret te mai bazai, multam fain.

Nava este in Mangalia, a fost adusa de catre prietenul meu, Markus Vrieling, din Olanda. Anul trecut am facut plimbari pe litoralul romanesc si bulgaresc. Pana pe 27 iulie cand am avut un mic naufragiu in Bulgaria. Acum barca isi revine, si la inceputul lunii mai va fi din nou la dispozitia voastra.

...frumoasa barca!...laudabila initiativa!...insa ar trebui sa vorbeasca cineva din clientii aflati la bord in momentul esuajului, mai ales ca erau si copii la bord!...cat despre cei din echipaj, ar face bina sa spuna exact cum au stat lucrurile...altfel, senzatia e ca in bancul cu curva, si fu..ta si cu banii luati!...acum cativa ani, in tomis, un patron de vaporas se dadea de ceasul mortii sa ne convinga gasca sa ne plimbam cu vaporasul....daca n-ar fi fost surplusul de bautura pe fata lui, poate indrazneam sa-l bag in seama!...la cat de putine barci pe litoralul romanesc, cam mare rata de evenimente...cumva cheia este in calitatea unor skipperi care vor sa invete pe timpul si banii altora?

Ultima editare:
Cateva exemple cu nava Sedov cea mai mare nava cu panze la ora actuala.
Tururi:
27.04-30.04-Kaliningrad_Rostock:240€
05.07-12.07-Gdansk-St. Petersburg:560€
25.08-05.09-Defzijl(olanda)-Ilhavo(potugalia):870€
19.09-25.09-Palma de mallorca-Cagliari(italia):480€

Atașamente

• Sedov.jpg
    Sedov.jpg
    24.5 KB · Vizualizări: 58
  • La bord.jpg
    La bord.jpg
    28.4 KB · Vizualizări: 53
...frumoasa barca!...laudabila initiativa!...insa ar trebui sa vorbeasca cineva din clientii aflati la bord in momentul esuajului, mai ales ca erau si copii la bord!...cat despre cei din echipaj, ar face bina sa spuna exact cum au stat lucrurile...altfel, senzatia e ca in bancul cu curva, si fu..ta si cu banii luati!...acum cativa ani, in tomis, un patron de vaporas se dadea de ceasul mortii sa ne convinga gasca sa ne plimbam cu vaporasul....daca n-ar fi fost surplusul de bautura pe fata lui, poate indrazneam sa-l bag in seama!...la cat de putine barci pe litoralul romanesc, cam mare rata de evenimente...cumva cheia este in calitatea unor skipperi care vor sa invete pe timpul si banii altora?

Sandokan, multumim pentru comentariu, dar dim pacate esti gresit informat.
nu a existat nici un copil la bord in momentul acelui incident. NU cred ca acel incident poate fi numit esuaj. Voi spune in cateva cuvinte ce s-a intamplat:
veneam de la Balckic, cu vant de prova, am navigat vreo 14 ore pe o mare de gradul 5-6, cand mai aveam de facut o volta ca sa intram in portul din Mangalia, a cazut vantul. Eram intr-un golf la Krapets la 6 mile sud de Vama Veche. Am ramas la ancora, pe o hula de 1,5 metri, dupa cateva ore de stat la ancora pasagerii avuti la bord au luat decizia sa fie debarcati, in aceste conditii s-a ajuns la ce s-a ajuns. Tin sa mentionez ca nu s-a pus nici o data problema sigurantei pasagerilor si a echipajului. Pe mare este o mare diferenta intre siguranta si confort. Cat despre profesionalismul echipajului nostru, te rog frumos sa nu te pripesti cu afirmatii gratuite, acesti oameni sunt profesionisti, absolventi de scoli de marina, deoarece acest tip de nava nu iti permite sa fii amator.

Back
Sus