AJUTOR,Pregatiri pentru TID 2010

• Autor subiect Autor subiect Levy
  • Dată creare Dată creare
Salut barcaholicilor !
Nu am mai intrat pe forum decat sporadic in ultima vreme intrucat am avut o serie de probleme pesonale de rezolvat.Dar au trecut si acum sant hotarat 100% sa particip la tid-ul din acest an.
Poate o sa va vina sa radeti:D dar vreau sa incep pregatirile cu construirea uneia sau poate 2 bucati de padele de caiac.
De aceea as avea nevoie sa stiu unghiul care il fac "lopetile":) intre ele pe manerul padelei si curbura lor.
Lungimea "lopetilor" consider ca ar fi bine sa fie intre 45-50cm si lungimea totala cam la 220cm.
Astept "critici" condtructive:).

Salut barcaholicilor !
Nu am mai intrat pe forum decat sporadic in ultima vreme intrucat am avut o serie de probleme pesonale de rezolvat.Dar au trecut si acum sant hotarat 100% sa particip la tid-ul din acest an.
Poate o sa va vina sa radeti:D dar vreau sa incep pregatirile cu construirea uneia sau poate 2 bucati de padele de caiac.
De aceea as avea nevoie sa stiu unghiul care il fac "lopetile":) intre ele pe manerul padelei si curbura lor.
Lungimea "lopetilor" consider ca ar fi bine sa fie intre 45-50cm si lungimea totala cam la 220cm.

Eu tin minte ca primele padele pe care mi le-am procurat ,erau din lemn de brad cioplit,totul era rigid dintr-o singura bucata. Le cumparasem ieftin de tot, de la un club de canotaj de la lacul Catusa din Galati.Le-am cumparat foarte ieftin pentru ca nimeni nu mai folosea acel tip de padela; (canotorii de performanta ,trecusera la padele moderne , cu pale in forma de lacrima,din fibra de carbon). Alea ce le cumparasem eu,erau practic noi noute dar dintr-o generatie considerata depasita. Eu m-am bucurat de ele cativa ani,numai ca bucuria mea era biruita de o mare frica.Acele padele erau foarte fragile la transportul echipamentului demontat pe uscat. Trebuia sa am grija de ele,precum un cos de oua,asa ca am trecut la padele din plastic pe bara de aluminiu.Acele padele din lemn,aveau palele fixe, defazate intr-un pas cu unghi de 90 grade. La astea demontabile din doua bucati (sau mai multe),le poti face imbinarea reglabila.
Daca te uiti aici http://www.hibiscussport.ro/padele-caiac.html ,ai sa vezi padele cu dimensiunea palei 49x17 cm sau 50x 18 cm,cat si lungimea totala.
Sa vedem ce sfaturi o sa iti/ne dea si Bogdan :noroc:

(U)P.S. Banuielile mele presupun ca problemele personale au constat in alegerea unui caiac :) ... De care o sa aveti la TID ?

Ultima editare:
Salut barcaholicilor !

Feathered or non-feathered
The discussion of which paddle is better (feathered or non-feathered) will always be debated. A feathered paddle has the right and left blade at an angle to each other (normally 60 degrees) and an composite kayak paddle non-feathered paddle has both the right and left blade parallel to each other. Most paddles allow the blades to be in the feathered or non-feathered set up. You should try each position to see which set up you prefer. A feathered blade will not be affected by the wind as much as a non-feathered blade. Some people's wrists might be affected paddling a feathered paddle. Whatever blade works for you is the correct blade. When you learn different kayaking strokes such as bracing, sculling and rolling, there will be a difference with the techniques based on the type of paddle and blade set up. Keep that in mind when choosing a paddle. A feathered paddle is either a right-handed or a left-handed paddle. Make sure you choose a paddle that matches your paddling stroke.

http://www.outdooreyes.com/choosekayakpaddle.php3

Dintr-o bucata nu prea gasesti pentru stangaci. Eu sunt stangaci cam in tot ce fac ;) mi-am luat din 2 bucati si poti sa le pui in orice pozitie.

Ultima editare:
Feathered or non-feathered
;) mi-am luat din 2 bucati si poti sa le pui in orice pozitie.

Remyx merci de sugestie.O s-o fac si eu din 2buc. si o pun la ce unghi imi convine.

@Guzi-Meshtere inca nu stiu de care voi avea.As vrea sa mi-l fac singur dar sa vad daca-l termin in timp util adica macar 2-3 luni inainte ca tid-ul sa ajunga in romanica.Altfel voi cumpara unul de pe ebay cu 100-150 de euroi si-l voi repara daca va fi nevoie.

Remyx merci de sugestie.O s-o fac si eu din 2buc. si o pun la ce unghi imi convine.

@Guzi-Meshtere inca nu stiu de care voi avea.As vrea sa mi-l fac singur dar sa vad daca-l termin in timp util adica macar 2-3 luni inainte ca tid-ul sa ajunga in romanica.Altfel voi cumpara unul de pe ebay cu 100-150 de euroi si-l voi repara daca va fi nevoie.

saut levy, in legatura cu padela sunt perfect de acord cu padela demontabila la misloc, pt a putea regla unghiul "convenabil" , padelele vechi care aveau rasucire de 90 grade sunt foarte solicitante pt incheietura mainii, si in kaiacul competitional s-a inventat aceasta rasucire pentru a evita curentul de aer la inaintarea palei , cum la tine problema asta nu se pune caci nu te grabesit in halul ala nicaieri mai bine e sa-ti fie comod.(in generatiile actuale de padele ce carbon nu se foloseste unghi de 90 de grade nicaieri,eu personal folosesc 35 rasucire inversa)
chiar daca cumperi una de lemn pe ebay, oti sa o tai la misloc sa sa-i construiest un sistem de imbinare din teava de aluminiu fixa pe o parte, si partea cealata se fixeaza cu un colier si ai rezolvat toata problema "lowcost" plus avantajul padelelor care se desfac la misloc este ca le poti transporta mult mai usor, intra in masina nu trebuie sa-l legi pe acoperis ;)
(i-ti dai seama ce distractiv era cu padela din fibra de sticla si maner din aluminiu sa calatoresti cu metroul bucurestean, lumea o confunda cu "barile din metrou" si se tineau de ea fara greturi doar atunci observau ca e ceva problema cand dadeam drumul la padela :) )

salutare, daca te apuci de caiac sunt si eu atent la posturi si poze, sper ca vor fi. Eu deasemenea intentionez ca fac unu din fibra, ramane de vazut ce-o sa iasa.

Back
Sus