Alegerea caiacului pentru incepatori

Salutare

Sunt nou pe forum
Am fost in weekend cu caiacul pe rau intr-o actiune organizata si sunt foarte hotarat sa imi cumpar unul. Eu ma gandesc sa imi cumpar un caiac sit on top de vreo 3m cu scaun.
Vreau sa il folosesc pe toate tipurile de apa ... lacuri, mare, rauri mai lente dar poate si pe mai rapide.

Va rog sa imi spuneti daca am gandit bine in alegerea tipului de caiac si sa imi dati daca se poate si idei de model pe care sa il achizitionez.

Multumesc anticipat

E mishto si caiacul sit-on-top, dar pentru ture scurte,sau la balaceala pe la mare prin valuri si pe langa shezlongul de pe mal.
Dar daca la un moment dat ai sa vrei si expeditii de multe zile pe rauri, Dunare,prin Delta, sau pe unde o sa vrei ,sit-on-topul nu te va mai satisface, plus felul cum vei fi expus la intemperii, cand vei dori sa fii protejat. Parerea mea.Mai ales ca nu ai compartimente generoase si etanse, pentru echipament. Poate ai norocul sa iti raspunda si vreun proprietar de sit-on-top, care sa iti spuna atat plusurile cat si minusurile unui astfel de model de caiac.Vezi ca acest caiac nu este pentru ape repezi,si te poti expune la accidente, mai tare.Pentru inceput ti-as sugera un caiac de tura, vreun "Sea-kayak", pentru ca sunt si stabile, dezvolta si viteza si te poti da pe multe tipuri de apa, cu exceptia apelor repezi "white-water"; plus ca sunt dotate si cu compartimente etanse pt echipamentul individual.

Ultima editare:
un caiac dotat cu mitraliera ???? mi se pare o idee buna :)
AFY6C.jpg

sa-l stapanesti sanatos si sa ai iesiri frumoase cu el. Nu ma pricep la kaiace de agrement dar asta pare dragut.

sa il stapanesti sanatos. Normal ca nu ai mai avut rabdare sa testezi :)) . Eu ti-am zis ca Ouassou mi se pare mic pentru 1+1/2. Spar sa apucam intr-o zi sa le testam incrucisat.

Si eu am un bilbao tot de la hibiscus si sunt tare multumit de el. Intr-adevar cum zicea Delafluviu Guzi la ture lungi nu se prea preteaza. Dar mai e si factorul portofel :).

Sa-l stapanesti sanatos! Daca esti din Bucuresti poate ne intalnim mai multi.

Felicitari omule !
Sanatate si bucurii iti doresc !
Am senzatia, ca in afara de kayak, ala la vara va fi in plus si aspirator de gagici la mare :)
Succes ! :sail: :noroc:

tine aproape si anuntane si pe noi cand iesi pe apa. Dupa cum vezi ca se mai fac iesiri pe lacurile din Bucuresti, nu strica sa incerci un altfel de caiac, macar pentu viitor sa-ti faci o idee. Cat crezi ca o sa te mai consideri incepator? :)

Sunt si eu interesat de cum se sta intr-un Bilbao / Trinidad. Asa ca dati un semn cand faceti o iesire va rog.

Back
Sus