Urmărește clipul video de mai jos pentru a vedea cum să instalezi siteul nostru ca o aplicație web pe pagina ta principală.
Notă: This feature may not be available in some browsers.
Un desalinizator e mana cereasca ptr cei ce isi pot permite asa ceva. Dar cel mai ieftin desalinizator pe care l-am vazut pe net la o cautare din curiozitate, era de aprox 7000 USD....
Clar nu e de mine
Ron Reil, fostul skipper pe Sea Dart, un cruiser de 21' (chiar celebru http://ronreil.abana.org/dart.shtml ) spune urmatoarele despre consumul de apa mai ales in conditii de climat tropical:
- prin transpiratie, corpul pirde sare si alte minerale
- bind apa proaspata, chiar si in cantitati mari, senzatia de sete persista
- el amesteca un sfert apa din mare si 3 sferturi apa potabila (zice ca dupa o perioada s-a obisnuit) >>>
Ca sa-ti incerci stomacul, incearca sa mergi la un restaurant indian, chinezesc, tailandez si sa mananci "o ciudatenie" de acolo. Bineinteles, e indicat sa fie preparata traditional, nu o adaptare. Dupaia evalueaza "pagubele" si incearca sa fii obiectiv la deschiderea catre alte culturi culinare.
Revin cu o intrebare :
Stie cineva mum se spala hainele pe mare, in timpul voiajului? In apa de mare sau in apa dulce? Suna stupid rau intrebarea dar cred ca ptr o luna de navigat pe mare ... fie iti trebuie un sifonier de ciorapi, unul de chiloti, unul de tricouri, etc ...
Ce sa mai vb daca mai ai cu tine si o femeie ?
Plus inca o intrebare : ce sunt acelea washboards ?
Capitane Nemo ...... ai pus punctul pe "i" ...... atitudinea pozitiva si umorul ..... sint ingrediente de nelipsit ....
Revin cu o intrebare :
Stie cineva cum se spala hainele pe mare, in timpul voiajului? In apa de mare sau in apa dulce? Suna stupid rau intrebarea dar cred ca ptr o luna de navigat pe mare ... fie iti trebuie un sifonier de ciorapi, unul de chiloti, unul de tricouri, etc ...
Ce sa mai vb daca mai ai cu tine si o femeie ?
Plus inca o intrebare : ce sunt acelea washboards ?
Salut Mariani. In legatura cu alimentatia la bord in conditii extreme, este foarte interesanta cartea medicului Alain Bombard - "Naufragiat de bunavoie" aparuta la Editura Stiintifica 1960 care trateaza profesionist aceasta problema. Locuind in Galati , daca nu ai citit-o , ti-o pot pune la dispozitie cu placere.