Am facut bine?

Bine v-am gasit. M-am hotarat sa i-mi fac o barca de pescuit, si cu ajutorul softului Hulls am proiectat barca (cat m-am priceput). Am importat proiectul in Freeship si atasez fisierul. Acum v-as ruga sa va uitati pe proiect si sa i-mi spuneti daca se poate ce si unde este gresit si cum ar fi mai bine.
Va multumesc.
 
Ultima editare:
Salut Ata, ar trebui sa mai ridici putin copastia la prova, in general linia puntii vazuta din lateral e bine sa se ridice spre prova, pentru ca barca sa ia valurile fara sa ambarce apa. La pupa, linia puntii si linia gurnei, vazute de sus, trebuie sa se mai ingusteze, pentru a asigura flotabilitate maxima in zona centrala a barcii. Asa cum e in poze, barca e buna pentru motor puternic, si merge greu la vasle sau la motor mic, din cauza vartejurilor create de oglinda imersata. Poti trage de punctele respective in Freeship, pana iti convine forma care rezulta. Daca mai ai intrebari , scrie-le aici.
 
Multumesc de raspuns- la prova am facuto asa pentru ca sa pot sa o pun mai usor pe masina, intoarsa
si cu posibilitatea de ai adauga la nevoie o inaltare de vreo 10-15 cm. Am sa corectez tot si voi revenii cu un atasament.
 

Atașamente

  • 4.6m.JPG
    4.6m.JPG
    21 KB · Vizualizări: 69
Ultima editare:
Am facut cele recomandate. Cerintele de la care am pornit ereau urmatoarele -
1. Sa poata transporta pe dunare 2-3 pescari cu tot calabalacul.
2. Sa o pot urca pe masina-Vw t5-.
 
Ultima editare:
Salut atamanule, barca arata bine, puteai sa lasi si dreapta linia copastiei vazuta din lateral, la panta pe care ai dat-o provei. La pupa in vederea de sus a ramas o concavitate mica, nu cred totusi ca deranjeaza, daca vrei, poti s-o mai indulcesti. Daca ii dai o plutire la pescajul de 0,2m, barca duce 721 de kile , deci destul de mult, ramanand si bord liber suficient. Oglinda imersata la jumatea pescajului te ajuta sa mergi si in glisare la nevoie, da tre' sa pui si un gras in prova in cazu asta :). Ramane sa-i scoti desfasuratele si s-o decupezi, lipesti, laminezi cu fibra, si nu uita sa-i pui o chila sanatoasa pe exteriorul fundului, ca altfel iti flambeaza placajul fundului tot timpu. Daca mai e ceva, intreaba-ne. Succes :).
 
Mersi mult Valica. Nu voi lasa concavitetea la pupa, dar cred ca este doar iluzie optica, ca din cote nu reiese. Acum sa studiez grosimile la materiale si sa calculez suprafetele . Multumesc inca o data pentru promptitudine. Intrebari vor mai veni, ca sunt inevitabile la incepatori.
 

Back
Sus