Urmărește clipul video de mai jos pentru a vedea cum să instalezi siteul nostru ca o aplicație web pe pagina ta principală.
Notă: This feature may not be available in some browsers.
As ruga Adminul sa faca un pic de curatenie pe-aici, s-a cam aglomerat cu chestii ce nu tin de topic.
Pentru azi, iata un loc tot din Romania, undeva in sud-est.
Mangalia
--------------------------------------------------------------------------------
Cu DR 9 am iesit pentru prima data pe mare, in '88.
Pai eu va coordonam ) ca in perioada aia eram la UM 2003 regimentul de transmisiuni ) si faceam serviciul la Comandamentul Marinei Militare la P.I.L.
In acea locatie era o unitate militara (UM 2064, parca) Dragoare de rada, construite dupa o nava captura de razboi de la nemti. Acum vad VPR-uri (vedete purtatoare de rachete) si altfel de nave.
Restul de turn ce se vede sus pe deal era un foisor de observatie in care mi-am petrecut vreo 2 luni din stagiul militar (in vara lui 1987). Langa turn, in dreapta imaginii era spalatoria iar in stanga era amarat crucisatorul Muntenia pe vremea cand comandant era Nea Manole (Cpt. de rangul I).
In locul unde drumul din Mangalia face stanga si urca pe pod, pe dreapta sunt cateva cazarmi. Acolo am pierdut 2 ani din viata. UM 2046 transmisiuni. La piciorul podului era GAZ-ul unitatii unde faceam plantoane noaptea si ne culcam in boxe printre porci la caldurica pe paie. In paranteza fie spus, si acum ma mir cum de n-am ramas fara urechi sau nas!!! Barrrr!
Multumim Admin!!
In acea unitate (bateria I-a de coasta cu tunuri de 130 mm) era un teatru de vara construit din chirpici pe vremea lui Nea Jan Intorsura (care era cand cpt. de rang II, cand cpt. de rang I si apoi invers) pe spinarea soldatilor din arest. De fapt, o zi de arest insemna ori o mie de chirpici ori o tona de scoica carata cu foaia de cort pentru aleile din unitate.
...