Construcţia primului caiac afost o răbufnire de entuziasm. Am povestit cum am ajuns să aflu că izolarea şi neputinţa au fost depăşite şi cum m-am apucat să construiesc un Wood Duck 12. Atunci când lucrezi ceva ocazional, de cele mai multe ori eşti pus să improvizezi, fiindcă nu merită să investeşti în lucruri şi scule care mai apoi rămân nefolositoare, mai mult, descoperi o grămadă de oportunităţi, chiar improvizaţii, care devin adevărate scurtături către ţelul propus. Dacă însă doreşti să te implici mai serios, lucrurile se schimbă şi anumite investiţii devin chiar obligatorii, ca parte a succesului. Cu cât lucrul progresa şi caiacul prindea formă, mi-a fost foarte clar că nu va fi ultima ambarcaţie, că îmi place prea mult să construiesc bărci pentru ca această experienţă să rămână una izolată. Deşi spaţiul în care lucram corespundea destul de bine nevoilor, faptul că nu-mi aparţinea mă făcea să mă gândesc la soluţii viabile pe termen lung. Dintre toate variantele posibile, cel mai mult mă atrăgea ideea de a-mi construi un atelier nou nouţ. O construcţie nouă are marele avantaj că poate fi proiectată în strictă concordanţă cu particularităţile unui anumit proces tehnologic şi deja visam la o încăpere care să aibă minim 6m lungime şi în care să se poată lucra simultan la două ambarcaţii, bine luminată, cu podeaua perfect dreaptă şi uşor de curăţat şi dacă e posibil, să fie numai a mea şi să fie numai pentru construcţii nautice, să nu fiu obligat să mă lovesc de tot felul de lucruri ce sunt depozitate acolo şi care de fapt nu-mi sunt necesare. Binenţeles că gândul mi-a fugit la livada de pe dealul oraşului, acolo unde s-a născut şi Crocodilu Dilu 2 şi Kursk, doar că un atelier nou implică serioase resurse financiare şi mai ales de timp, pe care nu că nu le-aş fi avut, dar preferam să le aloc pentru altceva.
Se spune că orice şut în fund e un pas înainte. La sfârşitul lunii octombrie am fost pus în situaţia de a evacua spaţiul folosit ca atelier, ceea ce a activat proiectul unei construcţii noi.
Se spune că orice şut în fund e un pas înainte. La sfârşitul lunii octombrie am fost pus în situaţia de a evacua spaţiul folosit ca atelier, ceea ce a activat proiectul unei construcţii noi.