Avioane

Intr-adevar, se vede si dupa designul website-ului, de la inceputurile internetului. Mie imi place avionul, tare mi-as dori sa gasesc planuri pentru asa ceva, e o replica a Pitts Special, care mi-a inflacarat copilaria :).

Atașamente

• pitts_special_s-1t_c-gzro_02.jpg
    pitts_special_s-1t_c-gzro_02.jpg
    104.4 KB · Vizualizări: 19
Vali ia dacihttp://www.jw-air.de/Kiebitz/KIEBITZ.htm ai 33 de pagini cum sa-l construiesti.Planurile costa cam 600 de €.Se poate adapta motor de Nissan Micra.

Vali las-o balta cu avionasul, ca sa poti zbura cu unul facut de tine iti trebuie o hotarare supra-umana sau sa ai acces direct la biroul numarul unu, ceea ce e virtual imposibil. Din cate stiu sunt doar vreo trei avionase de constructie proprie care zboara in Ro, facute toate inainte de inasprirea cerintelor tehnico-legale, din care doua tin de biroul unu.
Mai usor ar fi din kit produs de fabrica, dar si asa e complicat, si-i si scump.

Mai bine vezi de barcuta aia :p, ca te plimb eu cu avionul cat vrei ;)

Mai bine vezi de barcuta aia :p, ca te plimb eu cu avionul cat vrei ;)

N-ai inteles ideea: eu vreau sa ma dau asobina, intr-o scula facuta cu mana mea ;). Si despre barcuta, am terminat de acoperit fundu, oglinda, am dat 3 straturi de fibra pe etrava, acum astept sa se polimerizeze bine, ca sa ma apuc de slefuit, din pacate insa mi s-a paradit senila cand am mai mare nevoie de ea :p. Tre sa merg sa o repar sau sa iau alta, ca nu-mi convine sa frec la mana, ca o sa dureze pana la Paste :D. Hai ca fug, pana atunci daca mai gasiti , mai puneti linkuri cu biplane mici, ca doar n-om fi mai prosti decat americanii sau nemtii, sa nu putem sa ne facem si noi avioane cu mana noastra :).

Au zburat niste cioburi de plastic din ea si nu mai angreneaza banda, motorul se invarte fara probleme.

Barca de cate picioare :)? Hai sa schimbam subiectu, ca acu ne-njura adminu, cu toate ca-i baiat de-al nostru :p. Care mai salivati dupa avioane, barcagiilor?

N-ai inteles ideea: eu vreau sa ma dau asobina, intr-o scula facuta cu mana mea ;)

Ba desigur ca am inteles ideea, am aratat doar ca e foarte complicat, iar de zburat ilegal e puscarie clar si rapid, acoperirea radar a spatiului aerian roman e cvasi-integrala.
Oricum, de vrei vrea, iti stau aproape.

Cred ca ar fi mai frumos sa incepi cu un deltaplan eventual cu motor de trabant. Se gasesc planuri si e si mai simplu. Dupa aia mai avansezi. Si aici nu prea se glumeste cu brevetul.

Prin 2003 ani m-a batut acelasi gand, dupa ce am facut cateva incercari (cursuri) de parapanta pe la Vulcanii Noroiosi / Buzau . Si am gasit doua avioane mici, foarte usoare, cu elice deasupra habitaclului (!!!), la 12000 euro/buc. Pret in care intrau doua parasute pentru pasageri (avion doua locuri) si culmea...o parasuta a avionului. Probabil sa nu se faca praf in caz de defectiune.
Am lasat-o balta cu avioanele insa...si uite ca m-am orientat catre barci.
Pana la urma socoteala e simpla: daca se intampla ceva pe barca, stiu binisor sa inot. Dar de zburat..... nu prea mi-a iesit niciodata:) Dau prea incet din maini;)

Ba desigur ca am inteles ideea, am aratat doar ca e foarte complicat, iar de zburat ilegal e puscarie clar si rapid, acoperirea radar a spatiului aerian roman e cvasi-integrala.

Ultimul lucru pe care-l intentionez e sa ma trezesc cu o racheta-n bostan :), si sunt foarte constient ca in Ro va fi imposibil de construit legal si inmatriculat un avion facut complet in regie proprie, din cauza obtuzitatii, slabei pregatiri si comoditatii unor functionari, la fel ca la RAR sau RNR. Daca afara e posibil, nu vad de ce la noi e interzis. Asta e un lucru pe care mi l-am promis in viata asta, ca doar nu degeaba am fost aeromodelist fruntas, campion national la zbor liber si propulsoare, ci ca sa aplic vreodata ce am invatat (mai stiti "noi in anu 2000, cand nu vom mai fi copii, vom face ce-am vazut candva" :)). Oricum, sa indeplinesc intai alte promisiuni mai prioritare, ca e timp si de avion, tot mai spre pensie, si mai spre alta tara :p.

Dar daca zburam "low profile" (a se citi joasa altitudine) ne mai ia radarul sau sunt doar povesti?

Nu va ia, dar cine investeste bani si munca numai pentru niste razmuturi?

Cati bani pot sa intre pentru un motor sh de motocicleta si cateva profile?:D "Adunatura" de fiare de mai jos m-a costat vreo 400 de euro in 2003 cand am facut-o. Motor, cutie si punte spate de Opel Commodore 2500, 6 cilindri, 120 cai la care am grefat si un turbo, puntea fata de Opel Ascona iar "caroseria" provine de la Lada taiata (tot de mine). Sasiul este facut de mine din 2 profile. Astfel a rezultat un ratrod foarte turbat.
Un avionas just for fun cat ar putea sa coste?

Atașamente

• fata.JPG
    fata.JPG
    182.8 KB · Vizualizări: 29
  • lateral.JPG
    lateral.JPG
    188.1 KB · Vizualizări: 33
  • spate.JPG
    spate.JPG
    162.3 KB · Vizualizări: 29
  • Lada.JPG
    Lada.JPG
    61.7 KB · Vizualizări: 31
Ultima editare:
Tot motodeltaplanul e cea mai ieftina varianta. Un deltaplan mai tapanos, un motor de trabant, o elice din lemn de salcam si gata. Brevetul costa in jur de 6-7000 de euro. In total te poate duce pe la 10-12000 de euro. Usor de transportat, relativ usor de construit si usor de depozitat. Si daca te lasa motorul aterizezi lejereanu ca si cum nimic nu s-a intamplat. Faza misto e ca se poate lua chiar si un pasager. Am intalnit odata un nene care zicea ca il foloseste si pentru imprastierea unor tratamente in agricultura nu doar de distractie.

si cateva profile?:D "Adunatura" de fiare

Daca cunosti un pic de aviate iti dai seama ca nu merge cu materialele de mai sus intrucat trebe greutate mica la rezistenta maxima.Deci lemn de calitate,duraluminiu sau materiale compozite.

Nu sunt "meserias" in aviatie dar nici afon. Personal imi displace aluminiul. Se pot face structuri destul de usoare si din fier, important este sa stii cum sa-l combini pentru a rezulta maxim de rezistenta cu minim de greutate. De exemplu un cadru tubular nu ar cantari mai mult de 100-130 kg si ar suporta un motor 1600-2000 cmc fara probleme. O idee si mai buna ar fi montarea unui motor de motocicleta (au un raport greutate/putere f bun). Pana la urma nu urmaresc obtinerea de mari performante, sa ma ridic de la pamant si sa aterizez in siguranta este o performanta in sine.
Sasiul de la masina din imagine nu cantarea mai mullt de 100 kg iar masina toata cred ca avea 500-600 kg.

Ultima editare:

Back
Sus