Avnturi la bulgari de 1 mai

Ahoy bravi marinari,

Dupa cum ma laudam intr-un post, acum va ofer aventura mea de la bulgari de 1 mai. Evident pe barca:)

Cum 1 mai era zi libera, am zis sa profitam la maxim si sa facem o deschidere de sezon de yachting cu o plimbare in Bulgaria.
Plecare ora 9, port Mangalia. Barcuta gazda, o Bavaria 40 cruiser, skipper, Alexandu Mihaita. Eram toti nerbadatori, unii cu emotia primei excursii cu un velier, unii cu emotia de a urca din nou pe un velier - perioada in care nu s-a putut naviga parandu-ne tot mai lunga cu fiecare clipa ce trecea pana la plecarea noastra.
Avand in vedere ca paraseam tara, trebuia sa trecem pe la capitania portului sa ne anuntam plecarea. Ajunsi la capitanie, acolo eram priviti de parca cine stie ce vroiam sa infaptuim, trecerea Atlanticului…probabil…inca este ceva neobisnuit pentru ei navigatia de agreement. Dupa vreo 3 ore jumate, au aprobat iesirea noastra din port, bineinteles cu oprirea de rigoare la politia de frontiera.:banana: Politia de frontiera se afla la doi pasi de portul Mangalia, acolo am ajuns si cu greu ne-am legat de un cheu complet nepotrivit pentru ambarcatiunile de agrement.:D
Aici ne astepta un domn politist, verificarea pasapoartelor a mai durat o ora. Astfel ni s-a dovedit cu cat zel lucra d-nul in cea zi de 1 mai. Am reusit sa plecam intr-un final.:skip: Norocul nostru a fost ca vremea s-a razbunat, si de unde in acea dimineata am ajuns pe ploaie in port, acum eram insotiti de un soare vesel si caldut si nici vantul nu ne era potrivnic.
Am reusit sa plecam, cu motor pentru inceput, pana ajungeam in larg. Acolo am ridicat velele. Nu stiu daca toti navigatorii au aceasi senzatie, dar eu am simtit ca renasc in acel moment, dupa o pauza de 5 luni, vantul imi calauzea din nou pasii, toate simtirile mi-au fost trezite la viata, abia acum simteam ca a venit primavara si in sufletul meu. :happy-banana:
Scopul excursiei noastre a fost sa deschidem apetitul pentru navigatul cu vele prietenilor nostrii. Acest scop a fost mai mult decat atins, in urma excursiei, avand cel putin 3 viitori cursanti de scoala de navigatie, si toti fara drept de apel deschisi oricand pentru o noua iesire pe apa. Si natura a fost de partea noastra, o mare linistita, un vanticel de vreo 7 noduri si mult soare. Chiar si asa dupa ora pranzului, am inceput sa resimtim racoarea primaverii, si tot mai adaugam bluze si geci pe noi.

Am inceput plimbarea, cap compass Balcick, acolo aveam asigurata cazarea la un hotel (tot din considerente de vreme si caldura). Am navigat mai bine de 9 ore, pana am ajuns la Balcick, un portulet amenajat cam ca Mangalia, dar cu o intrare semnalizata destul de prost. Apusul de soare ne-a prins la cap Kaliakra, imaginea oferita fiind de neuitat.
Astfel intrarea in port a fost facuta pe intuneric, desi ne-a calauzit o luna frumoasa si un cer instelat. Aici evident a urmat trecerea pe la politia de frontiera, acelasi cheu prost amenajat, dar politisti mai putin zelosi si mirati de venirea noastra in port - astfel formalitatile au durat cam 20 de minute.
Am servit o cina copioasa la o terasa din preajma marinei, cu peste si udata din belsug cu vin. Ne intrase frigul in oase destul de tare, asa ca tot ce ne putea incalzi era binevent.


Sambata a fost zi de vizitare Balcick si Cuibul linistit care are cele mai frumoase gradini:)

Duminica dimineata ne-am strans la barca, urma sa plecam. Un soare caldut si un vanticel prietenos ne-a intampinat. Am plecat la ora 12 din Balcick, si am navigat cu vant de pupa o perioada, ceea ce ne-a permis sa mergem cu velele in fluture, superba imagine si experienta, aceasta alura e velelor si a vantului. Am trecut rand pe rand la timona, la scote cand se faceau voltele, toata lumea a participat cu drag.
Am avut un vant destul de puternic ca sa mergem cu barca bandata pana la sarturi. Mai mult decat placut pentru cei care au mai navigat, un pic infricosator pentru cei care erau pentru prima oara la bord.
La intrare in Romania, ne-a intampinat Robert, pe un Bavaria 50. La ora 20 intram in rada portului Mangalia. Din nou vizita la politia de frontiera, care a durat mai putin de data asta. Cand am ajuns in port surpriza politia de frontiera ne astepta si in port, dupa ce l-am explicat ca deja fusesem la ei, au plecat. Deci se poate sa se deplaseze si ei in port.


Ei dragii mei, asta fu prima mea iesire pe apa de anul asta...la cat mai multe sper eu, si promit un jurnal de bord, cum v-am obisnuit!!!

Vant prielnic in tot ce intreprindeti!:noroc:
 

Atașamente

 • DSC00596.JPG
  DSC00596.JPG
  54 KB · Vizualizări: 107
 • DSCN4604.jpg
  DSCN4604.jpg
  45.8 KB · Vizualizări: 103
 • DSCN4630.jpg
  DSCN4630.jpg
  39.9 KB · Vizualizări: 89
 • DSCN4685.jpg
  DSCN4685.jpg
  65.8 KB · Vizualizări: 77
 • DSCN4698.jpg
  DSCN4698.jpg
  56.6 KB · Vizualizări: 75
 • DSCN4739.jpg
  DSCN4739.jpg
  67.8 KB · Vizualizări: 88
 • DSCN4782.jpg
  DSCN4782.jpg
  113.4 KB · Vizualizări: 79
 • DSCN4795.jpg
  DSCN4795.jpg
  73.3 KB · Vizualizări: 86
 • DSCN4811.jpg
  DSCN4811.jpg
  54.2 KB · Vizualizări: 85
 • DSCN4804.jpg
  DSCN4804.jpg
  32.8 KB · Vizualizări: 80
 • DSCN4834.jpg
  DSCN4834.jpg
  30.6 KB · Vizualizări: 75
 • DSCN4840.jpg
  DSCN4840.jpg
  35.4 KB · Vizualizări: 71
imi pare rau de incurcastura, dar eu eram plecat un pic pana aici aproape, in china si .....asta este, dar vad ca te-ai descurcat.
 

Back
Sus