Barca gonflabila Promarine

Salutare ,
Ati auzit de barcile PROMARINE ?

Astept pareri .

Numai bine
Pe piata romaneasca, dintre pneumaticele din PVC, parerea mea este ca cele mai de calitate si cele mai fain lucrate sunt Quicksilver(material-duratex1100, lipiturile sunt termosudate). American Nautics - Barci gonflabile Quicksilver Barcile pe care le-ai adus in discutie sunt foarte ieftine, pretul este extraordinar, dar nu stim nimic despre calitatea materialului din care sunt realizate, lipiturile sunt facute manual? sau termosudate, cine le comercializeaza? Barci gonflabile si motoare exterioare. Barca pneumatica si caiac ProMarine, motoare PARSUN si GENOVO, au garantie 2 ani. .Daca ai observat, in general comerciantii de produse ieftine nu dau foarte multe detalii.In primul rand este bine sa vezi pe viu un produs de calitate, sa il studiezi in amanunt, sa te interesezi de structura materialului si a tehnologiei de fabricare si dupa aceea poti face o comparatie cu restul produselor de pe piata.Acum totul se reduce la bani, daca bugetul este limitat, nu ai foarte multe variante.Uneori cu pretul pe care il dai pe un produs nou, de calitate inferioara,poti cumpara un second de buna calitate de la cineva care pur si simplu s-a plictisit sau are nevoie de bani.Afara poti gasi cu siguranta chiar pneumatice din hypalon, care este superior PVC-ului, dar in Romania sansele sunt foarte reduse sa gasesti un second de calitate, la pret bun, trebuie sa ai mare noroc.Eu am gasit un anunt pe net cu cineva care pusese in vanzare o pneumatica adusa de afara, probabil o primise cadou, era din hypalon dar omul nu stia ce marfa detine.Pretul era foarte bun, dar dupa cateva zile renuntase sa o mai vanda, probabil fiind contactat de multa lume s-a smecherit si cred ca si-a pastrat barca pentru el.Anunturi cu barci de vanzare gasesti cu sutele pe net, dar majoritatea isi vand gunoaiele sau fiarele vechi si vor preturi astronomice, asa ca mai bine te orientezi spre un produs nou, la care cel putin ai o garantie si o perioada tot te folosesti de el.

P.S. Acum jumatate de an eram in situatia ta, imi doream o barca, rupeam net-ul. Am gasit cateva articole scrise fain , cu explicatii clare, am intrat in discutie cu autorii, oamenii super faini, mi-au dat explicatii, au avut rabdare cu mine si teoretic eram bine pregatit.Am si cumparat o barca direct de pe net, fara sa o vad ,am avut noroc nu am facut o alegere rea.Am facut totusi o greseala. Cei din jur nu m-au sustinut foarte tare, chestii din astea "ce-ti trebuie barca?", la mine in zona nu prea sunt cunoscute sporturile nautice, barci gasesti doar la Metro, stii gonflabile din alea de jucarie. Asa ca am cumparat o barca doar pentru muschii mei, de o persoana, maxim doua inghesuite.Acum vreau o barca mai mare, pentru 3-4 persoane, pentru ca nu poti merge numai singur pe apa, la un moment dat te plictisesti. Sa organizezi iesiri cu alti detinatori de barci este destul de greu, oamenii sunt ocupati au probleme, te aduni, dar mai rar.Ce vreau sa iti spun, sa te gandesti bine ce iti doresti, mai ales daca bugetul este limitat. Daca ai familie sau prieteni cu care iesi de obicei, vezi ce barca alegi. Ia o barca suficient de incapatoare, dar pe care sa o poti transporta si depozita in conditii decente, fara sa te rupa prea tare cu asamblarea sau lansarea la apa.Sa iei in calcul toate aspectele, la ce distanta te deplasezi, mergi cu cortul sau fara, vrei sa mergi uneori si singur, ia o barca sa nu iti strice ziua, o barca utila.Si cel mai bine este sa o vezi si sa o studiezi inainte de a o cumpara.Nu o lua direct de pe net pentru ca s-ar putea sa nu fie ceea ce ti-ai dorit. Rabdare si tutun!

Gipsy, eu nu am auzit, insa m-am uitat si eu un pic pentru tine, si am gasit urmatoarele informatii, insa nu inteleg, poate ma ajuti cu ceva idei?
Barci gonflabile si motoare exterioare. Barca pneumatica, gonflabile si caiac ProMarine, motoare PARSUN si GENOVO, au garantie 2 ani.
" ProMarine 285IB barca cu motor Parsun T3.6, cu un barbat si o stocare mic (aproximativ 85 kg) la bordul desigur.
ProMarine 330IF barca cu motor Parsun F9.8-doi (150 kilograme) la bord. Noi am fost o impresie foarte frumos al motorului - foarte linistit si ascultator."
Haiosi prietenii nostrii de la sud de Dunare nu?
Dar am mai gasit o informatie utila:Pachetul include: pompa, doua scaune, visle, reparatii piept geanta.
Toate barcile gonflabile sunt chila si intarite de margine si de jos.

Haiosi nu? De aici s-a inspirat donsoara aia cu unii vor sa vorbeste cu tine, dar numai aia care are succesuri!

Salut ,
Intr-adevar ,pretul este f mic , mi se pare putin ciudat tinand cont de faptul ca mai toate au fund rigid . In acelasi timp ,este ciudat ca au numai 2 ani garantie .
Vreau sa-mi iau o barca cu chila , pt 4 persoane , cu un motor de 4 CP .Barca nu va fi greu de gasit pana la urma ,in schimb , cu motorul voi avea ceva de furca pt ca nu am buget sa-mi iau unul nou .Ovidiu si Nmarine , va multumesc pentru informatii si pt rabdare :) .Sarbatori fericite !

Salut ,
Intr-adevar ,pretul este f mic , mi se pare putin ciudat tinand cont de faptul ca mai toate au fund rigid . In acelasi timp ,este ciudat ca au numai 2 ani garantie .
Vreau sa-mi iau o barca cu chila , pt 4 persoane , cu un motor de 4 CP .Barca nu va fi greu de gasit pana la urma ,in schimb , cu motorul voi avea ceva de furca pt ca nu am buget sa-mi iau unul nou .Ovidiu si Nmarine , va multumesc pentru informatii si pt rabdare :) .Sarbatori fericite !
Apropo de motor, nu sunt priceput dar imi spun parerea bazandu-ma pe ce am citit. Inca nu ai cumparat motorul, dar observ ca te-ai fixat pe 4 CP, de ce? Motorul de 4 cp nu este nici cal, nici magar. De ce spun asta, daca ai citit ghidul despre pneumatice, autorul explica foarte clar despre modul in care se deplaseaza o ambarcatiune pe apa.Viteza de deplasament maxim 10-12 km pe ora ,cand barca inainteaza dislocand(taie) apa din fata, si planarea, cand barca salta peste valul ce se formeaza in fata si aluneca pe suprafata apei la o viteza mai mare.Pentru planare ai nevoie de un motor puternic.Pentru deplasament ce faci cu 4cp faci si cu 2.5cp, singura diferenta este ca motorul de 4cp este mai greu cu vreo 10kg si mai scump.Un motor pe care il lauda lumea pentru fiabilitate este Suzuki de 2,5 cp si este usor are doar 12kg(pret cam 600 euro nou). Motoarele de 4;5;6cp au peste 25kg.Eu am cumparat un Mercury de 9.9cp ,are 38 kg, cam la limita sa nu te speteasca si planeaza cu o persoana destul de repede, cu doua persoane mai greu, iar cu trei trage sa moara, doar deplasament.Pentru 3-4 persoane cred ca ai nevoie de cel putin 15-20cp ca barca sa planeze, dar astea au in jur de 50 kg.Cam asta este ce stiu eu, poate intervine cineva mai priceput in ale motoarelor.Oricum sa tii cont de greutate atat pentru motor cat si pentru barca, sa nu te chinui la fiecare iesire pe apa.P.S.Daca nu cumperi un motor nou, vezi ca se mai gasesc motoare in patru timpi la care oamenii au acte si sunt inca in garantie.

Ultima editare:
M-am hotarat sa iau de 4 cp pt ca , 1 - nu am permis , 2- nu-mi permit ceva mai mare si scump binenteles si 3-pt ca ma gandeam ca o sa fie mai bine decat cu unul de 2,5 cp cand voi iesi cu barca full (4 persoane plus scule de pescuit. Referitor la ce ai spus ,legat de motoarele SH , pana acum, am gasit doua persoane care aveau acte ,dar am ratat la mustata cumpararea lor .Si asa, sincer ,imi este teama sa cumpar un SH pt ca, neavand experienta ,am acel feeling ciudat de nesiguranta .Acesta este si motivul pt care nu m-am grabit in a-mi cumpara barca si motorul .
Totusi , tu zici ca 2.5 cp ar fi mai bun decat un 4 cp in conditiile de fata ?

Inca o intrebare , tinand cont de puterea motorului mica ,fie el de 2.5 sau 4 , merita investitia pentru o barca cu chila sau este de preferat una cu placaje pentru fund din tego ?

Inca o intrebare , tinand cont de puterea motorului mica ,fie el de 2.5 sau 4 , merita investitia pentru o barca cu chila sau este de preferat una cu placaje pentru fund din tego ?
Pentru Dunare, iti trebuie pneumatica cu chila gonflabila pentru ca sunt valuri, curenti si bate vantul. O barca cu fundul plat cu podina din stinghii de lemn, nu iti asigura stabilitate, directie, iar pe valuri te scutura.Pentru patru persoane cred ca nici nu gasesti barci cu fund plat cu stinghii de lemn, astea sunt pana in 3m.La barcile cu chila gonflabila, ai varianta cu podea de aluminiu sau tego, dar sunt mai grele si se asambleaza mai greu YouTube - sau sunt cele cu podea gonflabila de inalta presiune care se asambleaza mai usor , iar greutatea este mai mica YouTube - Inflate a Zodiac under 10 minutes .Uite cum se comporta pe apa barcile cu chila gonflabila YouTube - , YouTube - .O alta varianta sunt RIB-urile, pneumaticele cu chila rigida din aluminiu sau fibra, dar astea le transporti doar pe portbagaj sau peridoc YouTube - NEW RIGID INFLATABLE BOAT & TENDER - GraysOnline si uite o poza cu barcutza mea Ultra light rib 270
P1010208.jpg

M-am hotarat sa iau de 4 cp pt ca , 1 - nu am permis , 2- nu-mi permit ceva mai mare si scump binenteles si 3-pt ca ma gandeam ca o sa fie mai bine decat cu unul de 2,5 cp cand voi iesi cu barca full (4 persoane plus scule de pescuit. Referitor la ce ai spus ,legat de motoarele SH , pana acum, am gasit doua persoane care aveau acte ,dar am ratat la mustata cumpararea lor .Si asa, sincer ,imi este teama sa cumpar un SH pt ca, neavand experienta ,am acel feeling ciudat de nesiguranta .Acesta este si motivul pt care nu m-am grabit in a-mi cumpara barca si motorul .
Totusi , tu zici ca 2.5 cp ar fi mai bun decat un 4 cp in conditiile de fata ?
Referitor la motoare, pot sa-ti dau doar informatii teoretice, eu nu am testat decat motorul de 10cp. Din cate stiu motoarele de 4;5;6 cp au aceeasi greutate, iar diferenta de pret nu este mare intre 4 si 6 cp. Cu motorul de 4 cp, barca nu planeaza cu o persoana, cu cel de 6cp cu o persoana cred ca planeaza, de aceea la greutate egala, eu as alege motorul mai puternic, te distrezi cand ai putina viteza.Motorul de 2.5 cp este usor, consuma foarte putin si mergi la viteza de deplasament.Vad ca discutam intre noi, incepatorii, nu ne ajuta nimeni, daca am gresit cu ceva in cele spuse, poate intervine cineva sa ma corecteze.In titlul < Barci pneumatice.Informatii utile tuturor > am adunat adresele cu articolele care pe mine m-au ajutat foarte mult, sunt intr-adevar discutii lungi, chiar si ceva polemica, dar daca ai rabdarea sa citesti cap-coada ce s-a scris pe acolo, o sa fii informat si greu de pacalit.

Ultima editare:
Paste fericit tuturor !
Gipsy, eu zic sa nu te limitezi la 4cp pentru ca nu iti cumperi barca in fiecare zi. Dupa ce ti-ai cumparat barca cu motorul mic, si realizezi greseala pe care ai facut-o vei avea 2 solutii; s-o vinzi( dar vei pierde bani) sau sa-ti cumperi un motor mai mare( iar banii cheltuiti). Asa cum ti-a zis si Ovidiu, cauta-ti o barca cu chila gonflabila si daca poti, cu podeaua din aluminiu, nu tego. exemplu - Allroundmarin AS-SAMBA - Barca AS-Samba 300 gri - uite si chila
360-31814-5.jpg

sau o barca cu chila din fibra ( RIB) insa aici vei fi conditionat de lungime barcii - daca vrei s-o cocoti pe masina.( ex RIBSTAR Seria RIBSTAR )

Salutare ,
Am revenit dupa o mica pauza (cu multa mancare :) si doua zile de cosmar la serviciu ) ... recunosca ca in aceasta perioada am mai discutat cu unii ,altii despre barci .
Vreau sa va multumesc pentru informatiile transmise .
O sa astept targul din mai, sa vad la fata locului toate barcile expuse si atunci voi lua o decizie .Pana atunci ,as vrea sa aud si parerea voastra ref. la barcile porta bote .Mi s-a pus pataaaa :)
Am vazut cateva filmulete si am citit pe forumuri ...dupa parerea mea ,super barca numai k la noi este destul de scumpa .Am avut surpriza sa mi se trimita de pe site-ul producatorului un dealer ,din Bulgaria ,care comercializeaza barcile porta bote la preturi mult sub ai nostri si cu o pagina un romana .... look : ROMANESTE - CГЪВАЕМИ ЛОДКИ PORTA-BOTE

Back
Sus