Barca mea...

Salut!!! :ahoy::noroc:Sunt nou pe forum dar incerc sa recuperez:) mai ales ca sunt in constructie cu o barca(90% gata)...are fundul plat(ptr ghiolurile din delta cu apa scazuta) ..lungimea de 5m si latimea de 1.6m .Incerc sa pun ceva foto.Din pacate nu am facut poze cu "inceputurile" constructiei...doar spre final...ufff ! Am inceput la ea acum 3 ani...in care 1an n-am lucrat nimic la ea....lene mare.Ca pret ,materialele m-au costat vre-o 500 euroi...(acum 10 ani eu am lucrat tamplarie si am ceva "scule" si indemanare) .In sfarsit..as mai avea la ea s-o "imbrac" in fibra(am folosit rasina EPIPHEM)...dar nu stiu ce vopsea sa folosesc?????..astept un sfat de la dvs. Multumesc!!

Atașamente

• file.jpeg
    file.jpeg
    23.9 KB · Vizualizări: 328
  • file.jpeg
    file.jpeg
    24.5 KB · Vizualizări: 284
  • file.jpeg
    file.jpeg
    25.1 KB · Vizualizări: 295
  • file.jpeg
    file.jpeg
    25.3 KB · Vizualizări: 287
  • file.jpeg
    file.jpeg
    95.5 KB · Vizualizări: 299
Ultima editare:
da-i bice ca acusica trece vara si iar trebuie sa astepti pan' la anu. Frumoasa barcuta, mai degraba corabie decat barca(dupa soliditatea coastelor). Asteptam poze cu lansarea la apa cat mai curand. Si eu am o barca de 5 metri cu compartimente in banchete si sunt foarte multumit de ea. Referitor la vopsea cauta ca s-a discutat destul de mult anterior si o sa-iti dai singur seama care este socoteala cu vopseaua in functie de ce tip de rasina ai folosit. Spor la lucru.

omule, nu stiu de ce nu te baga expertii in seama, poate ca or fi satui sa repete aceleasi solutii din nou. Am gasit eu pe forum cateva referinte, cred ca le gaseai si tu la un search:
1. din nasterea lui Minnie
2. cur, atat am gasit eu. Dar parca si Orafaz a dat pe undeva detalii pe larg despre grund, vopsea etc.

Dupa cum am mai scris, vopseaua pe care o folosesc pentru fibra de sticla este vopsea auto, de obicei Emaur de Policolor, e ieftina si rezistenta.

Multumesc domnilor:)...ptr. informatii ! Deja am inceput sa o "invelesc" in fibra si o sa sa vin cu niste foto .Am sa fiu mai atent cu optiunea "search";). Ma gandeam ca cine stie ce vopsea i-mi trebuie de costa cat toata barca .! Ps....stiam eu ca nu sunt singur pe forum:banana:

Ultima editare:
Stadiul "lucrarilor"(in poze)....si am o problema...in unele locuri fibra nu a aderat la lemn ,a ramas ridicata(ca o punga de aer) si nu s-a lipit de lemn....Nu stiu cum sa repar(chestia ma enerveaza la culme)...dati-mi un sfat va rog !!

Atașamente

• Amintiri-0119.jpg
    Amintiri-0119.jpg
    100 KB · Vizualizări: 181
  • Amintiri-0125.jpg
    Amintiri-0125.jpg
    75.8 KB · Vizualizări: 155
  • Amintiri-0124.jpg
    Amintiri-0124.jpg
    78.3 KB · Vizualizări: 159
  • Amintiri-0123.jpg
    Amintiri-0123.jpg
    97.3 KB · Vizualizări: 167
  • Amintiri-0122.jpg
    Amintiri-0122.jpg
    78.5 KB · Vizualizări: 161
  • Amintiri-0121.jpg
    Amintiri-0121.jpg
    72 KB · Vizualizări: 165
  • Amintiri-0120.jpg
    Amintiri-0120.jpg
    90.4 KB · Vizualizări: 196
  • Amintiri-0126.jpg
    Amintiri-0126.jpg
    97.4 KB · Vizualizări: 161
Ultima editare:
-probabil ai adaugat accelerator prea mult si fiind cald a polimerizat rapid cu degajare de gaze.adauga mai putin accelerator sa-i intirzii reactia si se rezolva
-ai cumva denivelari si nu se aseaza fibra?daca e asa trebuie incarcata zona cu chit de fibra tocata,slefuiesti,nivelezi si pe urma bati fibra.
pentru amindoua cazuri,dai fibra jos cu flaexul,dagresezi cu acetona,daca n-ai folosesti nitrodiluant,bati fibra din nou cu firele petrecute unele peaste altele(cele vechi cu cele noi pe care le adaugi);dupa ce s-a polimerizat slefuiest,vopsesti......

Multumesc "home made" ! Mai mult ca sigur asa am facut: accelerator prea mult:mad: O sa va tin la curent cu "ispravile" mele,mai ales ca am nevoie de sfatul dvs. ca sa duc treaba la bun sfarsit .Oricum pana la sfarsitul lunii vreau s-o dau la gata...si apoi intentia mea este s-o duc la Nufaru(Tulcea) ,in curtea vreunui localnic din zona...peridocul n-am (si nici n-am de gand sa cumpar vreunul pe "praful" asta),asa ca o las acolo. Asa o sa pot sa ma folosesc de ea cand vin in Delta la peste

Ultima editare:
salutare man,
vopseaua de care vorbeste Vali nu necesita intaritor ; pur si simplu o aplici pe barcaz.
cu aceeasi vopsea e boita si barcuta mea ,inca nelansata la apa.
sa-ti traiasca!

Iar va cer sfaturi:confused:....la muchile barci nici de-a dracu nu sta lipita fibra(muchile sunt cam ascutite)...ce pot sa fac ...dupa ce polimerizeaza rasina le gasesc umflate adica nu urmareste linia(unghiul) .Multumesc!

Ultima editare:
Pana la urma ce rasina ai folosit? Prima data ai spus Epolam, dupa care ai editat si ai spus Epiphen, si lui home made i-ai raspuns ca de fapt ai folosit poliesterica :confused:. Nu uita un lucru: la epoxy daca nu respecti exact proportia de intaritor, nu mai polimerizeaza, spre deosebire de poliesterica, la care polimerizarea e cu atat mai rapida cu cat pui mai mult intaritor. Daca pui prea mult, risti in schimb sa ti se aprinda rasina in timpul lucrului.
Muchiile trebuie rotunjite ca sa ti se aseze fibra, si era bine sa folosesti mai multe straturi subtiri decat unul gros (apropo, de care fibra ai pus?). in plus, daca ai folosit epoxy, timpul de polimerizare fiind lung, rasina se scurge si lasa bule de aer, treaba nasoala, care se evita prin asezarea barcii astfel ca suprafetele date cu fibra sa fie cat mai aproape de orizontala.

Da aveti dreptate !...de fapt am folosit Epiphen RE 4020 cu intaritorul aferent DE 4020 .V-am bagat in ceata ! Scuze!! Este prima mea barca si..... am ametit si termenii. Dupa cum ai spus cred ca trebuie sa rotunjesc muchiile....curat cu un flex defectele si pe margini mai aplic o data ...ce sa fac???

Daca dai jos fibra cu flexu si apoi rotunjesti muchiile, incearca sa dai minim 2 straturi de banda de tesatura mai subtire peste muchii, se aseaza mai bine si vor fi mai bine protejate muchiile la abraziune.

Multumesc "Vali"...asa am sa fac....problema este ca n-am tesatura mai subtire dar am sa incerc sa rezolv cu ce am .....si muchile barci mele chiar ca sunt ascutite si nu mi-am dat seama ca nu se aseaza fibra "ca lumea".... ma repet este prima mea barca pe care incerc s-o construiesc si sper sa reusesc sa o termin cu ajutorul sfaturilor dvs.

Inainte sa dai cu vopsea de Dacie 1300 CN pe barcuta ta, te rog sa bagi ochiul aici http://iyp.yachtpaint.com/uk/default.asp
Incearca ceva care functioneaza pe barci de ani de zile..
Vezi ca au si un ghid pentru incepatori, care iti explica pe faze exact ce si cum trebuie sa faci ( exemplu http://iyp.yachtpaint.com/uk/paint_selector/step1.asp ).
Daca ai nelamuriri, da un semn si te ajut. O vopsea din aceasta gama o gasesti aici http://www.marine-shop.ro/perfection_plus750ml_lac_pentru_lemn_teak-47374.p.html

salve
Adrian B

Multumesc "Vali"...asa am sa fac....problema este ca n-am tesatura mai subtire dar am sa incerc sa rezolv cu ce am .....si muchile barci mele chiar ca sunt ascutite si nu mi-am dat seama ca nu se aseaza fibra "ca lumea".... ma repet este prima mea barca pe care incerc s-o construiesc si sper sa reusesc sa o termin cu ajutorul sfaturilor dvs.

De cat e fibra pe care ai pus-o? Daca ai nevoie, pot sa-ti trimit eventual prin curier cativa metri patrati de tesatura subtire ;).

Back
Sus