Urmărește clipul video de mai jos pentru a vedea cum să instalezi siteul nostru ca o aplicație web pe pagina ta principală.
Notă: This feature may not be available in some browsers.
Norvegia nu este membră a UE. Ca atare, bunul respectiv, în cazul de față barca, datorează TVA.A adus cineva o barcă din Norvegia în țară? Ce taxe trebuie plătite?
Mulțumesc frumos pentru răspuns. Am vorbit cu un băiat care lucrează în Norvegia și mi-a spus exact contrariul. Că odată ce ai părăsit Norvegia, trebuie plătită vamă ori în Danemarca ,ori în România. Mă gândeam că ar trebui să existe ceva acorduri între UE și Norvegia,iar tu mi-ai confirmat că așa este.Norvegia nu este membră a UE. Ca atare, bunul respectiv, în cazul de față barca, datorează TVA.
Aici e o discuție întreagă. TVA se plătește la intrarea în UE, în procentul de TVA al țării respective. Sau se aplică Regimul de Tranzit T1 (formular), și se plătește aici în Romania, la un birou vamal.
Datorită acordurilor comerciale dintre UE și Norvegia, majoritatea ambarcațiunilor de agrement beneficiază de taxă vamală 0%, cu condiția să poți dovedi originea preferențială a bunului (adică barca este fabricată în Norvegia sau UE)
Dacă originea nu poate fi dovedită (de exemplu, barca este fabricată în SUA/Asia și vândută din Norvegia), taxa vamală poate fi între 1,7% și 2,7%