barci din aluminiu

salutare tuturor
sunt nou pe forum. dar va urmaresc cu drag de mult timp..si abea acum am avut curajul sa va scriu.. eu sunt un simplu sudor, vad ca aici sunteti multi care aveti in propietate barci de lux chiar cea ce inseamna ca sunteti dintr-o clasa sociala mai inalta..dar nu asta este tema...
vreau sa va intreb daca se poare ca in cazul in care-mi confectionez o barca propie ca plan si manopera.. pot sa postez pozele pe forum? va salut pe toti paul

Prietene, poti sa stai linistit ; pe forumul asta daca vrei sa fii adoptat instantaneu , e de ajuns sa incepi cu o propozitie simpla: "vreau sa construiesc o barca" :rolleyes: te iau baietii mari in brate cat ai clipi.
Daca vii aici si spui: "am un super yacht Oyster de 50 de picioare" ; mdeaa, bravo (bagati-l in fund , imbuibatule :)))...
Asa ca da-i bataie cu pozele si descrierea operatiunilor ; o sa faci audienta.

Ultima editare:
Salut sspoll si bine ai venit :). Pentru a fi cat mai usor de urmarit ceea ce vrei sa postezi, pune pozele pe photobucket sau alt site de upload poze, si pui linkurile pozelor aici, ca sa se vada direct in marime naturala, e cel mai comod pentru toata lumea. Si daca ai nevoie de orice consultatie, lanseaza intrebarea pe forum, si iti vor sari baietii instantaneu in ajutor :). Ar fi interesant de vazut etapele lucrului in aluminiu, eu am vrut sa fac asa o barca impreuna cu Puf, dar nituita, insa n-am reusit sa rezolv perfect etanseitatea :p. Mult succes si asteptam cu nerabdare.

ciudata opinia ta despre forum
E o opinie; asa vad eu : pe acest forum bricoleurii au o "greutate" mai mare decat navigatorii; e ok, nu mi se pare nici bine nici rau , toti sunt barcaholici ; si in plus vroiam sa incurajez baiatul ; precis disclaimerul cu care a postat prima data pe acest site vine in urma contactului prealabil (si frecvent probabil) cu "harfisti" din clasele sociale autointitulate inalte . Domnule sudor , pe tine te respect mai mult decat pe oricare din fostii colegi cravatisti multinationalisti care isi bagau cutite in spate pentru 100 de euro bonus. Macar din mana ta iese ceva concret si durabil. Asa ca da-i drumul si sudeaza barca aia .
Scuze, m-am ambalat .

Ultima editare:
Hei barcagiilor, nu prea exista diferente de clasa intre baltaretii adevarati, care e cu mu-mu oricum se autoexclude :). Bricoleurii au poate mai multe posturi pe forum fiindca asta e stadiul la care suntem acum, daca ne-a tinut comunismu' in intuneric, recuperam si noi cum putem. Si eu imi scot basca in fata celor din mana carora ies lucruri concrete, ca lumea la noi s-a cam invatat sa o frece la munca de birou si sa trateze cu superioritate meseriasii (ok, nu chiar toata lumea :p). Eu abia astept sa vad barcuta colegului nostru sudor, cine stie, poate mai tarziu o sa sudeze cuiva un Kiribati 36 :sail:.

salut din nou la toata lume..

sunt putin uluit ca ati raspuns toti asa repede si dornici sa vedeti minunatia.
este o barca de dimensiuni mici sa poata pescuii douo persoane cat de cat, dar si pentru ca este prima si nu vreau sa stric material mult din prima..dar cum am de gand s-o fac nu cred ca am sa stric material...
deci ate lungimea de 2.50m, latime de 90cm. inaltimea copastiei de 55 cm ..asa m-am gandit eu ca ar fi buna..
acum sa pot sa ma apuc s-o fac tr sa stabilesc grosimea la tabla..pentru fund care este plat as prefera de 3mm si restul de doar 2mm. o sa aiba in pupa si prova spatii inchise(sudate ) ermetic,etans, pt a nu se scufunda in caz de rasturnare..dar m-am gandit sa si folosesc spatiul acela cu un capac cu garnitura de cauciuc si cateva suruburii. asta pentru ceva bagaje ce nu trebuie sa ia apa.
cam atat..astept sa vad materialul cat ma costa si daca ma lasa shefu sa o fac la lucru dupa program..sper sa inteleaga...cu toate ca de multe ori imi da impresia ca nu face lucrul acesta cat de putin macar... este doar pt productie si ma intreb ce-i place de la viata cand tot timpul este la munca..
va salut baieti si scuze daca o sa intarzii putin cu pozele..stiti voi astia care aveti familii si copii.... VINE CRACIUNUL:iupi:..SI INCEPE NEBUNIA.
sper sa primesc si eu cadou vreo 30 kg aluminiu un tabla si profile 20x10mm
va salut si va respect pe toti..ciaoo

ps

mai am o intrebare:
stiti cumva ce s-a intamplat cu shantierul naval nr1 din mangalia? acela de la limanu jos de unitatile militare.
am inteles ca afost luat de niste nemti sa faca ceva yahturi..este adevarat?

scuze am vrut sa-i raspund lui Adrian.n
salutare Sspol si bine esti venit aici ,sunt si eu curios de creatia ta ,asa ca sa nu ne tii prea mult pe jar :p!
cred ca Adrian a vrut sa sublinieze ca prin zona asta toti suntem egali (fara a fi comunisti) si nu conteaza starea sociala ci numai adevarata pasiune pentru apa si ambarcatiuni!:noroc:
inca odata ;bine ai venit!:noroc:

adica?..eu nu vad ca am scris ceva ciudat

Sspoll , stai linistit ca mie imi spunea adrian ca am o opinie ciudata dar cred ca l-am lamurit in postarea de mai sus ; mai putin in cazul in care are deja un Oyster de 50 de picioare ; atunci am bagat-o pe maneca ! :)) .
Bafta cu "copaia" ; apropo, urmezi vreo schema sau plan ceva? ce sistem de propulsie o sa aiba ?

Ultima editare:
Salut sspoll, cred totusi ca latimea de 90 cm e cam mica, la barcile de tipul asta de 2,5 m lungime am vazut latimi de 1,1-1,2 m, pentru o buna stabilitate. 90 cm sunt suficienti pt o persoana, dar pt 2 cred ca iti trebuie latime in plus si flotabilitate marita. Ca sa ai spatiu suficient, cred va va trebui sa aiba prova dreapta si nu ascutita, vazuta de sus. In plus, volumul compartimentelor etanse trebuie sa asigure plutirea barcii in caz de umplere cu apa, plus o rezerva de flotabilitate ca sa te tii de ea in caz de baldabac :). Fa o schita barcii, si din Freeship ii scoti desfasuratele, si poti calcula si greutatea foilor debitate, la layer properties introduci grosimea fiecarei foi si densitatea de 2,7 t/m3. Scuze daca am scris ceva ce stiai deja, dar vreau si eu sa-ti iasa o treaba buna :rolleyes:.

da , si eu am zis ca este cam mica de 90, initialam vrut s-o fac de 1,20m dar am vrut sa-mi iasa mai mica sa pot intra si in ceva pesteri inundate pe care le avem pe aici prin zona...cum ar fi Buhuiu din Anina..mai fac si eu iesiri cu speologi mei din timisoara. este o barca de aluminiu in echipa dar este prea joasa si din experienta copilului iesit la peste pe mare agitata la 23 august cu barca din lemn.. nu prea imi inspira incredere...asa ca am hotarat sa fac aceasta barca cu 20 cm mai inalta la copastie .
va multumesc mult pt felul cum tratati noii veniti si modul in care-i incurajati.
eu sunt crescut pe malul marii, al lucrat cu barca pe mare ca salvamar si am fost de multe ori la pescuit pe mare doar la rame fara motor si am prins si BULAU.. am o oarecare experienta cu barca ,apa in general..
acum stau in timisoara si nu prea mai am tangente cu marea.. am lasat acasa un atelier de tamplarie utilat foarte bine al tatalui meu, spatiu unde puteam sa construiesc in voie , ..acum stau intrun apartamant care nici macar nu este al meu, inchiriat si nu am timp nici sa merg la pescuit macar.. anul asta nu am fost niciodata decat asta vara la mere cand am f cu barca.
asta este cand iti iei unguroaica.
va salut pe toti succes in planurilr voastre

vin si planurile.

azi deja am inceput sa trasez si sa masor..deja cam a prins forma barcuta mea din aluminiu... arata foarte frumos ,doar ca am mai marit cotele.. o sa va placa... pana am sa intru si in practica cu debitatul si restul am sa pun niste poze cu schitele. bafta la toata lumea

exit sspol , adica nici o veste, ne lasi cu ochii-n soare?! hai cu planurile alea macar ,sa vedem si noi despre ce e vorba!
si intra naiba si voateaza (ma) ca ma bate"braconieru" de-mi suna apa-n cap !:D
iaso....!!!

exit sspol , adica nici o veste, ne lasi cu ochii-n soare?! hai cu planurile alea macar ,sa vedem si noi despre ce e vorba!
si intra naiba si voateaza (ma) ca ma bate"braconieru" de-mi suna apa-n cap !:D
iaso....!!!

Hei, domnu catindat, campania electorala s-a sfarsit ; nu asa se procedeaza , te duci si tu la om acasa cu o sacosa de argon, de elementi de sudura, ceva convingator ! :)

vine baetul!

stati ma baeti asa ca nu-i asa. argon am eu destul si si elementi, numai ca am ceva probleme cu bugetul si asta-i toata treaba .. deci macheta este 80% gata .. am facut-o din tabla de 1,5 mm mai am sa-i sudez la prova si pupa camerele etanse pentru a nu se duce la fund... m-am interesat cat este toata tabla ca pret, m-am gandit la un sistem de prindere al coastelor de coca (tabla) ca sa nu o perforez si nici sa nu o sudez prea mult pt ca este mg3 nu mg5 (magneziu)
si atunci m-am gandit la un sistem cu coaste din esenta tare..un fag fiert sau carpen... si dupa cum vedeti vin sarbatorile si nevasta care atunci cand m-a intalnit eu eram in barca dar acum dupa ce m-am mutat de la mare la banat... nu mai recunoaste nimic si cand vreau sa mai adaug si eu o liniuta pe plan sau sa mai modific ceva .. ma intreaba ce este aia de parca nu ar stii ce am fost inainte sa ma inhate.
si acum toti vor cadouri...deci deocamdata este compromis totul.
mai vreau sa adaug faptul ca am mers la o scara de 1 la 10 cu macheta si va fi identica cu barca mare.. o sa va placa ..pana de craciun pun si poze.
este nevoie sa fac macheta prima data sa nu dau bani aiurea pe material..o placa de 2000 pe 1000 de 2,5mm este 200 ron si un pic nu mai retin exact.ca m-am interesat de mai multe.si pt coaste nu am mai mers pe profil ca se moaie orice ai face dupa ce sudezi..deci merg pe lemn si va fi si mai frumoasa.

Back
Sus