O zi buna!
Poate cineva sa-mi dea o lista cu cartile in limba romana despre velism?
Urmărește clipul video de mai jos pentru a vedea cum să instalezi siteul nostru ca o aplicație web pe pagina ta principală.
Notă: This feature may not be available in some browsers.
O zi buna!
... sunt celebrele romane de aventuri , respectiv literatura , de buna calitate , insa nu sunt carti despre velism.
O zi buna!
Pilgrim, as vrea sa rectifici in postarea ta.
Singur traversand Atlanticul Autor: Alain Gerbault Traducere Madalina Ghiu Anul aparitiei: 2001. Editura: Yacht Club Regal Roman
Tu ai scris YCR, e drept ca YCR se numea Yacht Club Regal Roman, inainte sa fie MS Mihai I Comodor.
Dar in zilele de azi, cand oportunismul si mediocritatea erupe din unii dintre noi, aceasta prescurtare "YCR" e folosita cu maxima frecventa de altcineva si nu vreau sa se considere ca cei ce au avut ca principal aport furtul de identitate au si editura. De altfel ca in zilele noastre cand furtul e la ordinea zilei, iata ca da si rezultate, lumea confundand Yacht Club Regal Roman, cu impostorii care nu au macar originalitatea unei denumiri.
Buna dimineata, sant sigur ca exista multe cai pentru a ajuta dezvoltarea yachtingului roman. Inteleg destul de greu, de departe, de ce nu se traduc carti despre navigatie din engleza, germana, etc. Exista foarte multa literatura de specialitate. Anul trecut, in Anglia, intr-un orasel minuscul (St. Ives)Eu nu stiu ( si am cautat intensiv in ultimii 10 ani ) sa existe decat o singura carte in limba romana despre velism : " Croaziera cu vele " de Radu Theodoru si Teodor Asimit , Editura Albatros 1985 .
Mai exista " Conducerea yachtului pe mare si pe ape interioare " de Deboveanu Marin , dar aceasta nu este o carte propriu-zisa ci este un suport al unui curs pe care dl. Deboveanu l-a tinut multi ani la Yacht Clubul Regal Roman.
Din pacate nici una dintre ele nu se gaseste in librarii , ci poate , cu mare noroc , in vreun anticariat .
Lipsa cartilor este consecinta numarului foarte mic de amatori de astfel de aparitie editoriala .
Oricum , mult respect pentru activitatea dumneavoastra la Magyar Jacht Akademia !
Cred ca am putea gasi cai de cooperare si in Romania !
Bun venit Domnule Lascu,
Iata aici citeva carti pe care le-am citit scrise in limba romana , unele fiind traduceri ale autorilor straini :
CONDUCEREA IAHTULUI PE MARE SI PE APELE INTERIOARE
autor Marin Deboveanu
MERIDIANELE TACERII
autor Christian Tirtirau .
NAVIGATIA CU VELE SI REGLAREA GREEMENTULUI
Traducere Valerie Timofei dupa Ivar Dedekam Anul aparitiei: 2005. Editura: Yacht Clubul Regal Roman
alte carti de la aceeasi editura: http://www.ycrr.ro/carti.html
NAVIGIND SINGUR IN JURUL LUMII
Joshua Slocum , Traducere de Alfred Neagu editura Meridiane 1983- Bucuresti
HOINAR PRIN MARILE SUDULUI
Bernard Moitessier, Traducere de Pavel Popescu editura Meridiane 1988- Bucuresti
CAROAZIERA CONTRA CRONOMETRU
Radu Teodoru, Editura Albatros 1985
IN LUPTA CU VALURILE
Radu Teodoru, Casa editoriala pentru turism si cultura ABEONA 1992
SINGUR TRAVERSIND ATLANTICUL
Alain Gerbault , Traducere Madalina Ghiu Editura: Yacht Club Regal Roman
Sunt convins ca lista va fi mult mai lunga prin aportul celorlalti participanti la forum...
pe okazii.ro se mai gaseste cate ceva interesant ...
...Era sa uit :
Dictionar Marinaresc - Ilie Manole, Gheorghe Ionescu
Editura Albatros, Bucuresti 1982
Daca stii pe cineva care sa fie dispus sa publice, eu as traduce cu placereFelicitari pentru activitatea dumneavoastra!
De cateva zile caut carti despre velism, navigatie, etc. prin librarii si anticariate dar...nimic. Ma gandesc ca singura solutie este "trasul la xerox" de la cei care le au si vor sa le puna la dispozitia celorlalti. Poate cei care au carti vor anunta pe forum disponibilitatea lor pentru a face copii xerox.
M-am inscris acum la cursuri pentru C si D si in afara de ceea ce se gaseste pe net (informatie destul de putina) nu se gaseste pentru incepatori. Poate se va gasi in tara vreun pasionat sa traduca lucrari din alte limbi, desi cred ca investitia e mare si piata restransa.
Aventura - Un roman in jurul lumii, Jimmy Cornell, ed. INPRESS, 1997
Jurnal de bord - Jean Bart, ed. Ion Creanga, 1986
Doi ani pe mare - Richard Henry Dana Jr., Ed. Meridiane, 1984