Bine v-am gasit .. si o intrebare ...

Salutare dragilor,

Bine v-am gasit,
Nu sunt inca 3 saptamani de cand am inceput sa rasfoiesc net-ul cu privire la caiace si ture cu ele.
Printr-o fericita succesiune de coincidente am ajuns sa bat palma cu Dragos pentru un RIOT Edge 12.5 adica asta:

http://www.hibiscussport.ro/caiace-tura-Edge12.html

Tot ceea ce stiu despre padelat, este ceea ce am rasfoit in rastimpul asta pe net :) :)
Asa ca, din cand in cand, o sa va bat la cap cu tot felul de intrebari... si eu ma angajez -cu drag- pe functia de "Omul care aduce berea ..." :D

Pufarez, pufarez, dar vreau in toamna sa vin cu voi la TID (-de la Braila incolo ...-)
Voi ce cort ati alege (si pentru TID dar si pentru ceva iesiri cu familia -sotie si un baietel de 9 ani-):

Intre asta -Hannah Compact 3- :
http://www.mormota.ro/corturi/corturi-montane/cort-hannah-compact-3-1261.html
si asta –Husky bright-:
http://www.mormota.ro/corturi/corturi-de-expeditii/cort-husky-bright.html

Hannah are 2.95 Kg; 45X27 cm impachetat, Husky are 3.5 KG; 50X18 cm impachetat amandoua au bete de dural,
Husky are 2 intrari si este ceva mai mare si mai inalt … pretul este cam tot ala.. .

Eu as tinde catre Husky dar voi ce parere aveti?

O zi senina si blanda

Radu

Eu, personal, cred ca este prea scump, daca il folosesti doar ocazional. Eu cu 200 lei mi-am cumparat un cort de la cora, parca, din Pitesti, eram in trecere cu un prieten pe acolo, de patru persoane, cu veranda, cu perete despartitor si deschidere fata si lateral. Este un pic mare poate pentru caiac, insa eu il folosesc pe motocicleta, am fost in Austria si Ungaria cu el si mi-a fost foarte bun, Pe barca nu se pune problema, ca este mai mult spatiu decat pe moto, insa o sa fac proba si pe caiac la vara. Am avut inaintea acestuia un cort care semana cu hannah, doar ca era tot varianta ieftina de la metro, m-a dus si ala in diverse locuri, si la o gramada de intalniri moto, a facut fata la doua saptamani de delta acum doi ani, insa l-am schimbat pentru ca era incomod la acces si nu aveam unde imi pune lucrurile pe vreme rea(vezi veranda actualului) si important, era dintr-o singura foaie ceea ce dauneaza la confort, termic si pe ploaie. Nu pot sa iti recomand ceva, gusturile sunt diferite de la om la om, insa am putut sa-ti spun cate ceva din experienta mea in materie de cort, in mare, ca experienta este mult mai vasta, incepand cu corturi de cele la care era nevoie de minim doi oameni ca sa fie "construite" si dura jumatate de zi pana asamblai scheletul. Traiasca fibra de sticla, prietenii stiu de ce.
Bafta la achizitie si sper sa ne vedem la TID anul acesta.

Salutare dragilor,

Bine v-am gasit,
Nu sunt inca 3 saptamani de cand am inceput sa rasfoiesc net-ul cu privire la caiace si ture cu ele.
Printr-o fericita succesiune de coincidente am ajuns sa bat palma cu Dragos pentru un RIOT Edge 12.5 adica asta:

http://www.hibiscussport.ro/caiace-tura-Edge12.html

Tot ceea ce stiu despre padelat, este ceea ce am rasfoit in rastimpul asta pe net :) :)
Asa ca, din cand in cand, o sa va bat la cap cu tot felul de intrebari... si eu ma angajez -cu drag- pe functia de "Omul care aduce berea ..." :D

Pufarez, pufarez, dar vreau in toamna sa vin cu voi la TID (-de la Braila incolo ...-)
Voi ce cort ati alege (si pentru TID dar si pentru ceva iesiri cu familia -sotie si un baietel de 9 ani-):

Intre asta -Hannah Compact 3- :
http://www.mormota.ro/corturi/corturi-montane/cort-hannah-compact-3-1261.html
si asta –Husky bright-:
http://www.mormota.ro/corturi/corturi-de-expeditii/cort-husky-bright.html

Hannah are 2.95 Kg; 45X27 cm impachetat, Husky are 3.5 KG; 50X18 cm impachetat amandoua au bete de dural,
Husky are 2 intrari si este ceva mai mare si mai inalt … pretul este cam tot ala.. .

Eu as tinde catre Husky dar voi ce parere aveti?

O zi senina si blanda

Radu

Salut. Eu am cumparat de SH (de pe siteul okazii) cortul. Un Hannah minunat. Pret negociabil :). Daca stii ce cauti (un model anume) stai la panda pana apare ceva. Salteaua pentru cort am luat-o la fel (SH dar nou nouta :) ) la jumatate de pret fata de magazin. Si lista continua. Si noi (eu si sotia) dorim sa ne luam copilul la TID. De aceea am cautat ceva bun bun.

Salut Hoinarule !

Acum 2 ani am fost pe Cheile Carasului.
In locul in care am campat am fost in total 3 corturi. Unul mare si inalt, de 4- 5 persoane, cu camera si hol spatios in care puteai sa pui o masuta si 2 - 3 scaune. Era cumparat de la Metro cu 200 lei.
Al doilea a fost tot unul de 4 peroane, dar mai mic, fara hol, doar cu un antreu mic. - 150 lei, tot de la Metro.
Al treilea - al meu - un Hannah Covert S de 2 persoane, cu 2 intrari - 650 lei de la un magazin specializat.

In seara aia pe la ora 22.30 a inceput sa ploua, iar la ora 23 - PRAPAD - o furtuna care a rupt un copac gros la vreo 30 m de locul in care aveam cortul si o ploaie torentiala de a inceput sa creasca nivelul raului + o mica viitura.

In mega cortul cu hol intra apa din toate partile iar peste cateva minute s-a rupt in 2 bucati separate si s-a imprastiat cu tot ce a fost in el pe o raza de vreo 10 - 15 m. Locatarii lui, uzi pana la piele se chinuiau sa-si adune hainele si bagajele imprastiale de vant si udate de ploaie. Rezultatul a fost o gramada de textile ( haine, saltele, saci de dormit, ramasite din cort, rucsac ) si tot ce mai era print cort, imbibate cu apa si murdare de noroi.

- Ma simt ca intr-o masina de spalat ! se auzea din cel de-al doilea cort - cel de 4 persoane dar fara hol. Si asa s-a si comportat cortul ala. Intra apa in el din toate directiile, prin material, pe la fermoare, la cusaturi, chiar si prin partea de jos care sta pe pamant. Totusi nu s-a rupt in doua , dar i s-au smuls niste ancore.(avea cuie facute din sarma de 3 mm )

Problema a fost ca nu se puteau adaposti nici in masina, astea au ramas la sosea in parcare, ca pe Cheile Carasului poti sa intri doar cu rucsacul in spate, nu ai loc sa mergi cu masina

Al meu a rezistat victorios ! M-a zgaltait furtuna, dar nu a intrat nici un strop de apa in el, nu s-a clintit din loc, nu i s-au smuls ancore si nu s-a rupt nicaieri. Cand venea cate o rafala foarte puternica de vant am tinut ca mana ( din interiorul cortului ) de schelet.

Cam asta e diferenta dintre un cort mare dar ieftin si unul mai mic dar de firma, facut din materiale bune.
Sper sa nu se supere nimeni ca vorbesc de rau corturile lor, vreau sa fac doar o comparatie, nu sa-mi laud cortul sau firma producatoare.

Un cort cu cat este mai mic, cu atat este mai rezistent la vant.
Si forma lor conteaza mult la rezistenta la vant . Unul inalt si patratos e mai putin rezistent decat unul ma scund gen Hannah Covert S, care are si o forma mai aerodinamica.

Eu sunt de parere ca la TID ai nevoie de un cort de caliate, mic de 1 - 2 persoane, usor si din materiale bune. In caz de vreme urate te va scuti de multe neplaceri.

Ultima editare:
Un cort mare de 4 persoane am avut si eu (si mai am inca). La ploaie (nu intra apa in el) dar la vant ... se incovoia peste masura de mult si nu parea prea stabil. Este preferabil unul care sa stea cat mai putin in bataia vantului. Cat mai micut ca inaltime si preferabil (daca doresti sa dormi linistit si uscat) sa fie firma cunoscuta si recunoscuta in domeniu. Guzi ti-a recomandat un Hannah. Eu am primit recomandari pentru Hannah de la 2 oameni de munte si mi-am cumparat si eu unul de la acelasi producator pe care nu l-am testat inca. Daca vii la Bogdan sambata ti-l pot aduce sa il vezi.

Ultima editare:
Va multam fain domnilor,

Imi e clar ca unul mai mic e mai eficient din multe puncte de vedere, storage, intemperii etc
Dar eu trag nadejde sa mai ies si cu ai mei (sotie si un baietel de 9 ani) ...poate chiar la mare cu cortul ... si sa imi iau 2 ... e cam mare bugetul.
Husky si Hannah am inteles -de la un tip de la mormota.ro - ca ar fi echivalente ca marci ...
Foarte posibil sa ma hotarasc catre un al III lea si anume asta:

http://www.mormota.ro/corturi/corturi-montane/cort-hannah-trekker-3.html

O seara buna si blanda,
Radu

Ultima editare:
hoinar: Daca vrei pentru TID iti dau echipamentul meu de camping cu cort, saci confortabili de dormit, oale, ulcele, dusuri si ce mai e, scaune.

Salut Hoinarule !

Acum 2 ani am fost pe Cheile Carasului.
In locul in care am campat am fost in total 3 corturi. Unul mare si inalt, de 4- 5 persoane, cu camera si hol spatios in care puteai sa pui o masuta si 2 - 3 scaune. Era cumparat de la Metro cu 200 lei.
Al doilea a fost tot unul de 4 peroane, dar mai mic, fara hol, doar cu un antreu mic. - 150 lei, tot de la Metro.
Al treilea - al meu - un Hannah Covert S de 2 persoane, cu 2 intrari - 650 lei de la un magazin specializat.

In seara aia pe la ora 22.30 a inceput sa ploua, iar la ora 23 - PRAPAD - o furtuna care a rupt un copac gros la vreo 30 m de locul in care aveam cortul si o ploaie torentiala de a inceput sa creasca nivelul raului + o mica viitura.

In mega cortul cu hol intra apa din toate partile iar peste cateva minute s-a rupt in 2 bucati separate si s-a imprastiat cu tot ce a fost in el pe o raza de vreo 10 - 15 m. Locatarii lui, uzi pana la piele se chinuiau sa-si adune hainele si bagajele imprastiale de vant si udate de ploaie. Rezultatul a fost o gramada de textile ( haine, saltele, saci de dormit, ramasite din cort, rucsac ) si tot ce mai era print cort, imbibate cu apa si murdare de noroi.

- Ma simt ca intr-o masina de spalat ! se auzea din cel de-al doilea cort - cel de 4 persoane dar fara hol. Si asa s-a si comportat cortul ala. Intra apa in el din toate directiile, prin material, pe la fermoare, la cusaturi, chiar si prin partea de jos care sta pe pamant. Totusi nu s-a rupt in doua , dar i s-au smuls niste ancore.(avea cuie facute din sarma de 3 mm )

Problema a fost ca nu se puteau adaposti nici in masina, astea au ramas la sosea in parcare, ca pe Cheile Carasului poti sa intri doar cu rucsacul in spate, nu ai loc sa mergi cu masina

Al meu a rezistat victorios ! M-a zgaltait furtuna, dar nu a intrat nici un strop de apa in el, nu s-a clintit din loc, nu i s-au smuls ancore si nu s-a rupt nicaieri. Cand venea cate o rafala foarte puternica de vant am tinut ca mana ( din interiorul cortului ) de schelet.

Cam asta e diferenta dintre un cort mare dar ieftin si unul mai mic dar de firma, facut din materiale bune.
Sper sa nu se supere nimeni ca vorbesc de rau corturile lor, vreau sa fac doar o comparatie, nu sa-mi laud cortul sau firma producatoare.

Un cort cu cat este mai mic, cu atat este mai rezistent la vant.
Si forma lor conteaza mult la rezistenta la vant . Unul inalt si patratos e mai putin rezistent decat unul ma scund gen Hannah Covert S, care are si o forma mai aerodinamica.

Eu sunt de parere ca la TID ai nevoie de un cort de caliate, mic de 1 - 2 persoane, usor si din materiale bune. In caz de vreme urate te va scuti de multe neplaceri.

mergand pe aceeasi logica poti sa-ti iei cort pt escaladare Everest....:confused:
oricare dintre ele are o limita
eu am un cort de vre-o 350 lei tip iglu (luat de la hymalaia) cu care am facut 2 sau 3 sezoane pe la mare si putin la munte si am fost multumit de el dar odata cu trecerea timpului nu mai sunt sigur ca nu intra apa pe la cusaturi (daca e ploaia f. puternica), a batut soarele in el, vantul la mare e cam abraziv, pietre, lemne etc au cam subtiat podeaua, am rupt materialul de supracort unde se prinde un fir de ancorare, etc, etc si deci si vechimea cortului conteaza...
poti sa-ti iei cort si sa nu prinzi furtuna (apropos Imi, la munte cu cort de-ala mare?....) sau sa ai cort meserias si sa prinzi vant de 100 km/h de pleci cu totul...
Apropos, aveam un cort "Campina" cine isi mai aminteste, triunghiular, de 4 persoane si intr-o vara (prin '87 cred) la 2 Mai l-a luat o tornada cu tot cu ce aveam in el si cu frate-meu, ca dormea si l-a aruncat in mare....:mad: Atunci pe unde s-a format tornada a rupt totul incepand cu acoperisul Casei Albe (mai grav e ca a scos si ce era inauntru :mad::mad:) si terminand cu barele masinilor....
eee, dar astea sunt povesti, ia-ti ce cort iti face bine la phisik :D

mai, nu o faceti sa regrete. A decis in cunostinta de cauza, n-o intaratati pe Clarice catre nefericire.
Care vreti sa fiti alaturi de ea puteti incepe sa alergati, sau sa mereti la Vogalonga.

salut sunt Mihai in legatura cu cortul vreu sa spun ca depinde foerte mult de vreme daca ai observat acolo este specificat un parametru " rezistenta la apa " este foarte important sa te uiti inate sa cumperi indiferent de la ce magazin si pe costumele de ski este specificat acest lucru adica daca ploua te uzi sau ...nu

Back
Sus