Bine v-am gasit.

Salut!

Ma bucur ca am gasit un loc unde se aduna oamenii carora le place pe apa. Ma numesc Alex. De un an sunt posesorul unui caiac sit-on-top Bic Sport Bilbao (atat mi-am putut permite). Ma dau cu el prin Herastrau, Baneasa si lacul Snagov. Cand mai prind grup, mai ies pe la mare cu el. Nu am facut nici un sport de performanta. Pur si simplu imi place.

Din pacate uneori este foarte monoton sa iesi singur (si chiar imposibil pe ape curgatoare) asa ca poate ne intalnim mai multi la iesiri. Am masina cu care imi pot cara jucaria. De asemenea am costum din neopren pentru perioadele reci (primavara/toamna).

Visez si la o canoe pentru ca imi plac iesirile calme de mai multe zile in care sa iei cortul si sa campezi la malul apei. Nu imi plac sporturile extreme. Imi place sa merg calm si sa admir peisajul si fauna din zona (daca exista).

De asemnea mi-ar placea sa ies pe Dunara si Delta Dunarii (nu am fost nici o data) dar caiacul meu nu cred ca se preteaza unor asemnea iesiri dar as avea curaj sa incerc. Din pacate singur nu pot face asta.

Mi-ar placea sa ne intalnim mai multi. Am posibilitatea de a filma si fotografia iesirile. De fapt chiar imi place sa documentez iesirile. Am doua bloguri iar unul dintre ele este pentru iesiri la aer liber. Nu am sa-mi fac reclama. Am sa va dau link doar la ultima mea iesire pe Snagov: http://aer-liber.blogspot.com/2009/04/snagov-reloaded.html

Sper sa ne intalnim mai multi.

Numai bine!
Alex.

Bine ai venit

Apa sa fie ca...caiace se aduna :D
Este ca-i misto sa privesti lumea si viata, de la inaltimea bordului unei ambarcatiuni, din clasa caiacelor?:)
Eu pe Mare nu m-am dat inca,dar pe Dunare ma dau cel mai ades,iar in Delta am fost de cateva ori.Daca vreo curiozitate nu-ti da astampar,poti interveni cu intrebari,iar noi (adica eu si ceilalti pasionati de caiace de pe aici) prin raspunsurile noastre, ne vom stradui sa incropim un dialog,prin prisma experientelor care s-au adunat...
...Experiente adunate,atatea cate sunt :
-mai multe sau care promit sa devina
-mai aspre (ma refer la TID-2009 ,de la sectiunea caiac-canoe,canotaj, din acest forum),ori viceversa
-mai monotone (cand esti singur pe apa si ai dori companie) sau deloc
...In concluzie fiecare iesire, a avut farmecul si particularitatile ei ...
Ave'nTure :noroc:

Ultima editare:
ahoy ,Alex!:noroc:
cred ca ai nimerit unde trebuia ,chiar daca ai ratat marea aventura de anul asta ;TID 2009!
orice caiac e mai bun decat nici un caiac si am cunoscut baieti calare pe Bicuri care au supus Dunarea la mari cazne!:))
am de gand sa reeditez o escapada facuta asta primavara ,e vorba de o coborare de cateva ore pe Dambovita ,asa ca "chip in taci"!
bine ai venit!

Caiac pe langa Brasov

Salutare la toata lumea!
Sunt din Brasov si de vre-o 6 luni am achizitionat un caiac Qest10 Riot, cu care descopar acest mod de a trai.
Din pacate inca nu cunosc pe nimeni care sa mai practice acest mod de recreere prin zona Brasov. Iubesc natura si muntii in special, dar am descoperit ca exista si alte unghiuri superbe din care poti sa privesti natura.
Sunt destul de trist sa constat ca desi avem o tara cu un relief deosebit, cu o biosfera, hidrosfera bogata, nu stim sa o conservam. Peturile, tot felul de gunoaie domina raurile, iar toate acestea nu fac decat sa ne scaldam intr-o mare de mizerie.
Daca exista doritori sunt tenat sa organizez actiuni de ecologizare pe rauri si as incepe pe raul Olt. Undeva la sfarsitul primaverii sa alegem o portiune a raului, pe care sa coboram cu caiacele, canoe, orice mijloc de deplasare pe apa si sa strangem toate peturile care au ajuns sa domine prin prezenta.
Va rog spune-ti parerea, datimi sfaturi, merita sa incerc?:skip:

Salut silex, o asemenea initiativa laudabila nu are nevoie de aprobarea noastra, asemenea activitati ar trebui sa se faca foarte des, la fel ca actiunea de curatare intr-o zi despre care scrie pe alt thread. Si eu calaresc des cu un MTB muntii Macin si adun gunoaiele aruncate de porcus cocalarus turisticus, dar cred ca zona ce mai infestata din tara ramane Delta Dunarii. 90% din turisti sunt cacanari care vin la undita sau picnic si lasa mormane de gunoaie pe malurile Dunarii si canalelor. Acolo ar trebui sa mergem odata cat mai multi barcaholici, sa adunam gunoaiele si sa le varsam in fata sediului ARBDD, care percepe tot felul de taxe, dar nu face nimic pentru ecologizarea Deltei.

Daca am reusi sa formam un curent de opinie pentru pastrarea si ecologizarea zonelor lacustre, ar fi o treaba buna. Insa din experienta mea, martalogu roman se educa exclusiv cu ghioaga, pana nu-i amendeaza usturator niste baieti de pe la mediu avand alaturi politia, o sa vedem permanent munti de gunoaie peste tot :mad:.

Salutare la toata lumea!
Sunt din Brasov si de vre-o 6 luni am achizitionat un caiac Qest10 Riot, cu care descopar acest mod de a trai.
Bine ai venit, stai prin zona, cand incepe sezonul urmator s-ar putea sa fie mai multe iesiri in grup; momentan suntem "in curs de adunare" :skip:

Salutare la toata lumea!
Din pacate inca nu cunosc pe nimeni care sa mai practice acest mod de recreere prin zona Brasov. Iubesc natura si muntii in special, dar am descoperit ca exista si alte unghiuri superbe din care poti sa privesti natura.
Sunt destul de trist sa constat ca desi avem o tara cu un relief deosebit, cu o biosfera, hidrosfera bogata, nu stim sa o conservam. Peturile, tot felul de gunoaie domina raurile, iar toate acestea nu fac decat sa ne scaldam intr-o mare de mizerie.
Daca exista doritori sunt tenat sa organizez actiuni de ecologizare pe rauri si as incepe pe raul Olt. Undeva la sfarsitul primaverii sa alegem o portiune a raului, pe care sa coboram cu caiacele, canoe, orice mijloc de deplasare pe apa si sa strangem toate peturile care au ajuns sa domine prin prezenta.
Va rog spune-ti parerea, datimi sfaturi, merita sa incerc?:skip:

Salutare Silex.Si cum, te-ai dat pana acum cu caiacul singur, asa ca un huhurez ? (si eu am facut-o ades).
Beleaua e ca daca gushti din aroma datului cu caiacu'n gashca extinsa, s-ar putea sa patesti ce-a patit si Fat Frumos din basmul TineretefaraBatranete si ViatafaradeMoarte cand a vrut sa mearga prin Valea Plangerii :D... glumesc,dar e naspa rau, dupa ce-ai gustat din a merge-n haita ,s-o faci apoi solitar.Un exemplu recent comis, ar fi din partea lui Villy ce semneaza pe aici Alaskanul ,care a spus ca dupa ce-ai mancat tort nu te mai intorci la pishcoturi :D.
...Laudabila initiativa aceasta a ta in privinta raului Olt,oricat de infima ar parea.Nu-mi fac planuri acum, ca e prematur.Tinem aproape si cine stie,poate vom constitui o ceata de 5-10 caiace. O sa iti dau pe privat numarul de telefon a unui clujean "Scoala Ardeleana"(a caiacului romanesc de agrement :D) de la TID ,ca el poate ar fi cel mai apropiat (geografic) canotor (cu exceptia bucurestenilor),de orasul tau .El nu e membru inscris la barcaholici,dar ne citeste cu certitudine .Salutari pe aceasta cale Scolii Ardelene

Ultima editare:
NU pot decat sa astept cu nerabdare sa vina primavara si ma alatur barcoholicilor:noroc:
Sarbatori fericite la toata lumea
P.S. - Eu tot mai fac cate o tura scurta chiar daca este frig, pentru ca e tare fain:iupi:

Pur si simplu,cred ca esti un destrabalat...:rock: ...(ape din alea,cu praguri,la mine in zona nu sunt...iar caiacul meu nu e proiectat pentru asemenea pasaje :) )
....sa treaca iarna si mai stam de vorba,impartim seminte,doze de bere plus evocari picante...pe mijloc de garla,bineinteles... :noroc:

Deabea astept:noroc:

Padela marca Hiko model K1, cumparata de la Hibiscus Sport. http://www.hibiscussport.ro/padele-caiac.html
Intradevar cam faci muschi cu ea, nu este una dintre cele mai usoare.:sail:

La ce te referi,cand spui ca "Cam faci muschi cu ea"?
O fi prea grea,sau aria palei o fi prea mare ?!

Eu intreb astea,pentru ca eu folosesc de vreo 6 ani o padela ieftina cu pala turtita si dreptunghiulara simpla (cum are dealtfel si Impaiatu),dar care are dimensiunile palei de 50x18 cm...toate bune si frumoase,dar cand am testat la TID,padele Bic Sport (din asta aveau multi participanti),cu dimensiunea palei de 49x 17 cm,parca dadeam cu ea in gol....(deci cu asta mare,ai un randament mai bun,dar te si oboseste,mai tare)

Nu trebuie sa ignoram faptul ca,distatantele ca distantele,dar mai e si vant din fatza,uneori si ploaie....sunt total debusolat,pt urmatoarea editie TID...Cred ca pana la urma am sa merg cu 2 padele,atat 49x17 cm cat si una Robson Formula cu dimensiuni 50x18 cm,si cand am sa simt nevoia unui schimb de padela,asta am sa fac...(ideia asta mi-a venit acum...din cauza voastra Pishicherilor ! ):noroc:

Ultima editare:
La ce te referi,cand spui ca "Cam faci muschi cu ea"?
O fi prea grea,sau aria palei o fi prea mare ?!

Eu intreb astea,pentru ca eu folosesc de vreo 6 ani o padela ieftina cu pala turtita si dreptunghiulara simpla (cum are dealtfel si Impaiatu),dar care are dimensiunile palei de 50x18 cm...toate bune si frumoase,dar cand am testat la TID,padele Bic Sport (din asta aveau multi participanti),cu dimensiunea palei de 49x 17 cm,parca dadeam cu ea in gol....(deci cu asta mare,ai un randament mai bun,dar te si oboseste,mai tare)

Nu trebuie sa ignoram faptul ca,distatantele ca distantele,dar mai e si vant din fatza,uneori si ploaie....sunt total debusolat,pt urmatoarea editie TID...Cred ca pana la urma am sa merg cu 2 padele,atat 49x17 cm cat si una Robson Formula cu dimensiuni 50x18 cm,si cand am sa simt nevoia unui schimb de padela,asta am sa fac...(ideia asta mi-a venit acum...din cauza voastra Pishicherilor ! ):noroc:

Cand spun ca fac muschi cu ea ma refer la faptul padela in sine este destul de grea si simt acest lucru atunci sunt nevoit sa vaslesc cu viteza. In principiu sunt multumit de aceasta padela si o consider foarte rezistenta in conditia in care am dat cu ea de multe ori in stanci si a facut fata cu brio. Oltul in zona Sfantul Gheorghe din Jud. Covasna nu este foarte white water, dar cand o sa ajung pe rauri mult mai repezi, am presentimentul ca o sa simt dezavantajul pe care il poate avea o padela mai grea.
Dar pana ajungem sa vaslim impreuna, va urez sa aveti parte de ape curate!:iupi:

Back
Sus