Buccaneer 18

Foarte faina barca, pentru un sailing sportiv ! Cred ca o dimineata de navigatie cu vant bun, lucreaza un abdomen cat o luna de sala :)

Excelenta barca . Coca excelenta si greement superb . O barca sportiva ce iti da senzatii unice in navigare . Ce dimensiuni are coca si greementul ? Imi aduce aminte de FD- ul ( Flyng Deutchman)cu care mergeam in tinerete .

Ultima editare:
Desi se aseamana cu FD este ceva mai putin performanta. FD-ul este grozav.
Bucccaneerul are LOA=6m, Beam=2m, LWL=5m, greutate=226kg.
Spinnakerul se lanseaza dintr-un tub cu deschidea amplasata in fata jibului.
Are avantajul ca se aici gasesc multe barci uzate de vanzare la preturi convenabile ($1300-$1600) care destul de usor se pot imbunatati sa poata concura cu sanse o barca noua.

Atașamente

• sheffield6.jpg
    sheffield6.jpg
    57.4 KB · Vizualizări: 45
  • DSCF1768.jpg
    DSCF1768.jpg
    69.3 KB · Vizualizări: 45
Pacat ce e atat de departe , ca as fi achizitionat si eu 3 pentru scoala .Sunt inebunit dupa tipul asta de coca supla si velatura joasa . Avantajul invatarii yachtingului pe astfel de ambarcatiuni e ca elevul simte in coca efectul oricarei manevre a velei . El poate invata manevrarea randei , focului si spinneakerului . De asemenea pozitia sa in barca influenteaza enorm navigatia .
Prima barca pe care am invatat eu era un snipe in 1970 .

Ultima editare:
Ai fost norocos. La vremea aceea nici nu visam sa pun piciorul intr-o barca adevarata. Cand mi-am facut una de 3.50m prin '80 m-au intrebat daca vreau sa fug din tara.
Snipe este foarte raspandita in USA si toata America de Sud. Brazilienii si argentinienii au campionate nationale foarte tari.
Astfel de barci se potrivesc pentru yacht cluburi si pentru lacurile din Romania, ieftine, usor de intretinut, fiecare manevra si schimbare de pozitie in barca are efect. 420 si 470 sunt in aceiasi categorie dar destul de scumpe in Europa.
Poate gasesti in Austria, Germania si Elvetia niste Korsar. Este ceva mai scurta decat Buccaneer dar foarte asemanatoare. Are si trapez. Ma gandeam ca mi-ar prinde bine una la Vidraru...
http://www2.korsar.at/

Atașamente

• PICT3845.jpg
    PICT3845.jpg
    39.7 KB · Vizualizări: 39
  • PICT3785.jpg
    PICT3785.jpg
    32 KB · Vizualizări: 32
  • PICT2635a.jpg
    PICT2635a.jpg
    328.4 KB · Vizualizări: 31
  • PICT2644a.jpg
    PICT2644a.jpg
    379.9 KB · Vizualizări: 34
  • IMG_080429 042a.jpg
    IMG_080429 042a.jpg
    363.9 KB · Vizualizări: 35
Ai dreptate, korsarul are boom-ul cam sus. Pe mine mai toti cand au urcat pe barca pentru prima data m-au intrebat "Poti sa ridici chestia asta mai sus?"

Back
Sus