Caiac de 50 RON

Ma bucur ca v-am gasit. Ca poveste mi-am facut un caiac de 3 metrii. Conditia era 500.000 de lei vechi de la bugetul familiar,sa nu se scufunde, sa fie demontabil si sa fie transparent. L-am facut si am acumulat experienta. La anu voi avea un catamaran de 5 m transparent si demontabil. Voi pune si pozele cu caiacul A fost o vara de vis!

Ma bucur ca v-am gasit. Ca poveste mi-am facut un caiac de 3 metrii. Conditia era 500.000 de lei vechi de la bugetul familiar,sa nu se scufunde, sa fie demontabil si sa fie transparent. L-am facut si am acumulat experienta. La anu voi avea un catamaran de 5 m transparent si demontabil. Voi pune si pozele cu caiacul A fost o vara de vis!

Chestia e daca va rezista la niste ture mai lungi pe somes,mures sau dunare.

daca il mai fa o data acum, cu experienta acumulata ,va rezista. se poate in caz de spartura repara foarte rapid. uite citeva poze .este calculat pentru 300 kg incarcatura .

Atașamente

• PICTURE_56.JPG
    PICTURE_56.JPG
    220.9 KB · Vizualizări: 562
  • PICTURE_81.JPG
    PICTURE_81.JPG
    34.1 KB · Vizualizări: 420
  • PICTURE_57.JPG
    PICTURE_57.JPG
    131.4 KB · Vizualizări: 477
  • PICTURE_87.JPG
    PICTURE_87.JPG
    33.3 KB · Vizualizări: 399
la anu, catamaran de 6 metri cu vele si motor electric cu baterie solara. tot transparent. Acum stiu mai multe despre constructie. problema este velele.

Vreau si eu planurile de la acest caiac care face parte din categoria "se poate oricum, numai sa vrei". In orice caz cum si din ce l-ai facut merite toate laudele si pus la panoul de onoare al forumului. Hei admin. m-ai auzit?
Lipan

nervura principala din 3 buc. de teava PVC de 30 diametru. nervurile din teava de 12.Totul invelit in folie de solar pusa in patru si lipita cu fierul de calcat..Marginile strinse cu siret de 3 mm.In mare cam asta a fost. Se pune obligatoriu hirtie cind se "calca" altfel ramii cu folia pe fierul de calcat.

M A I E S T R I E !!!!!

Man,m-ai redus la tacere :D
Toata admiratia mea (caiacul meu demontabil,a fost doar partial facut de mine cu poliplan)
Acum o intrebare :
Cum sau de la ce ti-a venit ideia acestui tip de constructie ?
...acum tinand cont de experienta aventurii in acest caiac,ce ti-ai dori (ca forme,spre exemplu),de la un viitor caiac ? ...sau ce modificari i-ai aduce ?
Muuuuult Respect b-)
(U)P.S. crezi ca recordul de 50 de lei,poate fi coborat sub aceast buget ?:D

Ultima editare:
ideea mi-a venit fiindca nevasta nu ma lasat sa cheltui mai mult fiind considerata o nebunie. Limitindu-ma s-a gindit ca nu voi putea.Caiacele erau 7 milioane in comert si nedemontabile.
Plus faptul ca vroiam sa vad pestii si ce-i in apa.Ar fi o provocare sa-l scot sub 50 Roni. Probabil daca ar fi in serie ar iesi. Pe malul Somesului oricum lumea era uimita ,ca la circ. Dupa incercarile de o vara pe Somes si Tarnita au aparut si ideile de inbunatatire. Dar la anu probabil voi face catamaranul.
Sa vezi atunci ce spectacol va fii !

Aşa e Guzi, omul te-a cam depasit la ingeniozitate. Oricum eu am mari sperante in ce te priveste, Guzi..
Sarma aia care se vede pe acolo, din ce e si de cat e? Totusi este un element esential al constructiei.

Ultima editare:
Ar incapea intr-un rucsac? Betele pot fi probabil proiectate sa intre unul in altul, dar folia cat spatiu ocupa?

betele sint la 1,5 m. folia cit un cort de o persoana. Intra totul intr-o husa. Ideea era sa nu traversez orasul de fiecare data, pina la Somes cu un caiac in spate.

Ok,sa inteleg ca gandul tau e conectat doar la viitorul catamaran demontabil de 2x 500 lei ...:D
Dar totusi nu ai spus nimic,ce modificari-imbunatatiri in principiu, ai aduce formelor aero si hidro-dinamice ,acestui tip de constructie ...
....cu bunghiul spre tine :eek: :skip: ,
Guzi :noroc:

Aşa e Guzi, omul te-a cam depasit la ingeniozitate. Oricum eu am mari sperante in ce te priveste, Guzi...

Ce nu face omul la obsesie-disperare !!??? :D

(U)P.S. Alin totusi a avut la dispozitie un buget de doi poli si jumate (50 de lei) :rock:
(juma' de milion lei vechi, suna prea astronomic)

inbunatatiri.

urmatorul las face mai gros (din sase straturi) si o chila cu derivor . Am observat ca atunci cind visleam, virful fugea in stinga si dreapta.

si proiectarea soft arata cam asa. programul nu trebuie instalat, este executabil si gratuit.

Atașamente

• soft caiac.jpg
    soft caiac.jpg
    76.7 KB · Vizualizări: 183
Ultima editare:
Am o intrebare: m-am dus si m-am uitat la niste tevi de plastic "dur" (asa scria pe eticheta), fi=10...15mm. Mi s-au parut cam foarte flexibile :)
Exista ceva plastic mai dur? Cum se comporta?
Ma tenteaza enorm ideea. Mi-ar place sa ma pot da pe valurile de pe mare (pe langa tarm, of course) cu jucaria.

Chestia asta imi aminteste de o carte de demult, Aventuri in Delta, de Eugen Cubassa.

Back
Sus