Caiac demontabil din polyplan

Delafluviu Guzi

Membru in Haita cu padele
Salutare.
Am gasit pe internet un link ce ar putea veni in ajutorul celor ce ar dori sa isi construiasca un caiac demontabil cu polyplan,aflandu-se la prima lor intreprindere de acest gen
http://www.victoriapatagonica.freeservers.com/
O indicatie,pentru cei cu buget alocat redus,ar fi ca pot inlocui tevile din aluminiu si cu lemn....imaginatie sa fie....
...ceva de genul acestui minimodel:
http://www.faltbootbasteln.de/fbb-kleinstes_faltboot.html
Si inca ceva,daca un caiac nou de firma ar putea costa 2 000 Euro sau mai mult,un model asemanator executat cu propriile mijloace s-ar putea opri undeva intre 1000-1500 lei(estimare fara nici un calcul precis.Investitia la final s-ar putea sa fie si mai mica)....cu diferenta de bani ramasa ,se poate finanta o aventura demna pentru topul antologiilor (proprii si nu numai)... Pentru executia caiacului,depinde mult de materialele alese,iar finantarea se poate realiza din mers,etapa cu etapa... Succes doritorilor !


"Mai ieftin de atat, e doar mersul pe jos" (deviza ,citita pe un Taxi)
 
Ultima editare:
Azi 17 aprilie,am inceput sa construiesc un nou caiac demontabil de 5,50 m,pentru 2 locuri,pentru agrement...(nu de alta dar batranul meu Cui-Rasat arata groaznic privit de aproape .Pe deasupra, doresc sa prind si o feliutza mica din coborarea nemtilor pe Fluviu si sa nu-mi fie rusine cu caiacul meu Home Made) de asta data vreau sa testez noi variante de executie,si nu va mai fi cu polyplan de la deseuri ,dar cu siguranta va fi "tatuat" cu grafitti (sa-mi aminteasca de "inaintasul" lui ) :)

...chila va fi din 2 tevi de aluminiu cu diametru de 20 mm,iar restul elementelor longitudinale,doresc sa le fac din acelasi material din care fac coastele...Tego de 12 mm antiderapant.
Scopul este de a face o ambarcatiune impecabila de asta data,sa reduc costurile cat pot de mult (cu materiale noi si cumparate din magazin),sa adaptez-concep niste piese de imbinare dintre elementele demontabile,astfel incat,sa scada volumul de manopera,sa se monteze-demonteze repede (maxim 20 minute) si sa fie la fel de functional...sa nu ma intrebati de calcule ca nu ma pricep la inginerii din astea :D...oricum,asta ar fi a doua mea ambarcatiune,dupa ce pe primul l-am carpacit-reconstruit acum 7 ani si am vazut ce potential are ...daca reusesc ce mi-am propus,si am sa-l scot sub 250 Euro(bani de seminte.scobitori si berea de zi cu zi ),am sa ma bag in Cartea Recordurilor Delaminedinfatzablocului :banana:
 
Ultima editare:
...chila va fi din 2 teavi de aluminiu cu diametru de 20 mm,iar restul elementelor longitudinale,doresc sa le fac din acelasi material din care fac coastele...Tego de 12 mm antiderapant.

Salut
Daca faci chila din tevi de aluminiu de ce nu faci si celelalte elemente longitudinale tot din teava ca se pot imbina mai usor.Uitat-te pe linkul dat de Vali la threadul caiac transparent si o sa gasesti o multime de solutii de imbinare.Mie mi-a placut metoda cu "click" in capetele coastelor facute din polietilena de inalta densitate.Cea cu gaura taiata la treisferturi.Daca nu poti sa faci rost de polietilena iti pot eu da atat pentru capetele coastelor cat sa imbini lonjeroanele din teava de aluminiu.
Spor la treaba.
 
Multumesc Domnule Levy,dar treaba asta cu ,curenti din acelasi material ca si coastele,e o obsesie mai veche de-a mea...de fapt constructia lui a devenit un fel de panaceu pentru una din obsesiile mele...

Dupa ce-l termin o sa trag concluzii, daca se merita sau nu sa continui prin aceasta metoda ,pentru ca doresc efectiv sa fac un exemplar cu categorii de materiale pentru diverse elemente,cat mai restranse....ce, nu puteam sa-l fac la fel ca al tipului de pe link ? http://www.victoriapatagonica.freeservers.com/
Cat despre polietilena de inalta densitate ,nu stiu absolut nimic despre ea (proprietati,comercializare)si daca usureaza ambarcatiunea,de ce nu...am sa caut cu google sa vad ce-mi poate spune despre ea (in limba romana)

...Doresc ca intr-o saptamana sau cel mult doua,sa am scheletul definitivat (cu lucru doar in timpul liber),cu volum de munca si costuri cat mai restranse...si pe deasupra doresc sa inovez niste sisteme de prindere a coastelor cu mult-mult mai simple,dar la fel de functionale...am sa fac si poze pentru a fi postate,de ce nu....deocamdata croiesc si decupez coastele(manual,cu ajutorul unui fierastrau electric pendular),dupa aceea zic eu ca treaba se imputineaza...
In rest, vechiul meu CuiRasat, e la fel ca al tipului de pe victoriapatagonica,numai ca scheletul e total din lemn(coastele din placaj stratificat de 10 mm),iar vechii lui proprietari(habar n-am cati or fi fost,inaintea celui de la care l-am luat), l-au adus in halul asta de uzura avansata, din cauza ca nu au respectat strict regulile de montare si mai ales cele de demontare !
Si cu toate astea eu am putut sa ma bucur fara stresuri de el inca din anul 2002(cu carpelile de rigoare pentru coaste si stringheri)
Cine stie daca-mi merg "mersurile",si o sa fiu multumit,poate o sa intervin cu observatii,intr-o mica masura (pentru ca, constat ca aici sunt Oameni cu experiente mult mai aprofundate), celor cu posibilitati materiale restranse,sa aiba parte de bucuria unui caiac demontabil(ca ambarcatiune entry-level), pentru ca unul de firma scump,mi se pare costisitor pentru un sezon atat de scurt.
 
Ultima editare:
Am mai descoperit o grozavie...cred ca asta e cel mai simplu caiac demontabil din cate am putut eu sa intalnesc pana acum (clic pe imaginea din partea dreapta a ferestrei unde apare scris "Visionner le montage en 3 D"
http://www.nautiraid.com/nautiraid-fabrication-montage.html

Genul acesta de schelet din aluminiu are si Klepper (la modelul Smartline Alu si Sprint 400). Daca doriti sa-l vedeti cum se asambleaza vi-l arat cu cea mai mare placere. Dar din pacate eu sunt din Bucuresti, deci poate ca la vara cand vin pe Dunare putem sa ne vedem.
Dar ce este interesant, este faptul ca scheletul din aluminiu nu este la fel de rezistent ca cel facut din lemn (bineinteles nu toate esentele). Comparatia dintre scheletul de aluminiu si cel facut din frasin alb, este ca scheletul de lemn este mult, dar chiar mult mai rezistent la impact. De ce? In primul rand aluminiu are deformare plastica pe cand lemnul are deformare elastica. Plus multe altele. Sunt companii care produc corturi (companii de renume) care mai nou in loc de bete din fibra sau carbon produc bete din ... bambus. Si spun ca sunt nemaipomenite. Natura sa traiasca caci avem totul la indemana dar suntem prea orbi sa observam asta...
 
Ultima editare:
Genul acesta de schelet din aluminiu are si Klepper (la modelul Smartline Alu si Sprint 400). Daca doriti sa-l vedeti cum se asambleaza vi-l arat cu cea mai mare placere. Dar din pacate eu sunt din Bucuresti, deci poate ca la vara cand vin pe Dunare putem sa ne vedem.
Dar ce este interesant, este faptul ca scheletul din aluminiu nu este la fel de rezistent ca cel facut din lemn (bineinteles nu toate esentele). Comparatia dintre scheletul de aluminiu si cel facut din frasin alb, este ca scheletul de lemn este mult, dar chiar mult mai rezistent la impact. De ce? In primul rand aluminiu are deformare plastica pe cand lemnul are deformare elastica. Plus multe altele. Sunt companii care produc corturi (companii de renume) care mai nou in loc de bete din fibra sau carbon produc bete din ... bambus. Si spun ca sunt nemaipomenite. Natura sa traiasca caci avem totul la indemana dar suntem prea orbi sa observam asta...

Acum nu as spune ca n-as vrea sa vad unul,dar beleaua e ca se duce o lupta teribila-n sufletul meu din dorinta de a mai rezolva cate ceva si cu propriul intelect,nu numai plagierea asta fara limite.Daca doresc sa-l vad ,in primul rand ,e pentru faptul de a admira rodul cercetarii unor semeni cunoscuti exclusiv prin aceste roade ale lor ...pentru ca la un moment dat ,simt si cred, ca am sa imi mai construiesc un caiac demontabil "solo" ,cam in stilul acela...
 
Ultima editare:
CuiRasatul nou,la 10 zile dupa decizia de a mai construi unul nou

Pentru inceput am sa fac o precizare,ca am deschis in paralel, 2 topicuri asemanatoare-n threaduri diferite , cam cu aceiasi tematica...acesta plus "CuiRasat-Jurnal deschis".
La un moment dat acest topic poate va inceta si va ramane doar celalalt.
In demersul meu pentru faurirea unui caiac Home made nou,cu costuri restranse,am ajuns la aceasta faza.
Incepand de maine , lucrez la job mai mult deci lipsa timp liber iar investitiile pana acum au ajuns cu aproximatie cam la 550 Ron.De investit ,mai am doar in:
- polyplan
-"tapiseriile" din cocpit
-materiale pentru safran si echea de la carma.
...padelele si vestele de salvare,velatura,teava pentru cadru & rotile carutului, chingile,etc,nu le-am inclus calcule.
In afara de partea cu poliplanul,ca si munca mai multa ,ar mai fi sa decupez stringherii intre sistemele de prindere a coastelor plus interiorul coastelor.
Din cauza ca imi place sa ma joc de-a inovatul,trebuie sa recunosc ca am facut si greseli, care mi-au mancat ceva timp si m-au trimis (cu mintea) catre variantele constructive a unor detalii de la marcile deja consacrate de caiace demontabile ....Din greseli cred ca am invatzat cum sa ma organizez pe viitor, daca o sa am chef pentru "variatiuni pe o tema data"
Cuvine-se sa recunosc public ca am vrut sa-l simplific mult fata de variantele germane,dar am luat-o 'n freza :D ...cu toate astea in narile mele, miroase a caiac :)
Materiale consumate :
o coala si jumatate de tego 12 mm( Senor Vali spune ca asta s-ar putea sa fie okoume,ca e foarte usor si are flexibilitate care-mi place)la 172 lei coala
2 tevi de aluminiu 20 mmx2x 6m la 40 si ceva lei,bucata
2 tevi aluminiu diam 13 mm 6 m la 20 lei si ceva bucata (pentru gurne,dar de care nu le-am bagat in lucru inca)
Printre accesoriile folosite la imbinari,au fost console pentru tevi (diam 20 mm)de polipropilena (vreo 30-40 bani bucata),care cupleaza pe tevile chilei de nu-mi vine sa cred de bine.
Gurnele vor fi din teava de aluminiu diam de 13 mm,iar acele coltare care unesc coastele cu stringherii,sunt cumparate gata gaurite,de la articole pentru constructii din lemn,la vreo 60 bani bucata :)
Deocamdata trec in regim de stand-by sa mai strang banuti ,si sa mai fac rost de timp liber
- Ave'n-Ture, tuturor ! :sail::skip::noroc:
 

Atașamente

  • trasat contur coasta.jpg
    trasat contur coasta.jpg
    53.1 KB · Vizualizări: 187
  • decupat coasta.jpg
    decupat coasta.jpg
    55.3 KB · Vizualizări: 171
  • Cuirasat keel & rib.jpg
    Cuirasat keel & rib.jpg
    53.3 KB · Vizualizări: 188
  • IMG_8342.jpg
    IMG_8342.jpg
    50.8 KB · Vizualizări: 177
  • IMG_8346.jpg
    IMG_8346.jpg
    49.1 KB · Vizualizări: 173
  • IMG_8347.jpg
    IMG_8347.jpg
    67.2 KB · Vizualizări: 158
  • IMG_8350.jpg
    IMG_8350.jpg
    52.2 KB · Vizualizări: 167
  • IMG_8353.jpg
    IMG_8353.jpg
    55.4 KB · Vizualizări: 159
  • IMG_8355.jpg
    IMG_8355.jpg
    48.1 KB · Vizualizări: 161
  • IMG_8359.jpg
    IMG_8359.jpg
    45.5 KB · Vizualizări: 202
Ultima editare:
Din Forumonovela "Constructia caiacului demontabil cu anvelopa din polyplan",s-a consumat episodul "1 Mai-barcaholesc":D...
Se pare ca ne indreptam vertiginos spre happy-end (imaginea cu vele).
Deocamdata,episodul urmator necesita o oarecare amanare de timp,pana strang banii pentru achizitia polyplanului...(am trisat,montatul baghetelor-gurne si a elementelor de imbinare a cocpitului pe coaste,nu le-am pus la socoteala,pt ca mi se pare floare la ureche )
Dar pana prin iunie sunt convins ca am sa-l bag in probe pe Fluviu .
As fi tare incantat daca cineva ar dori si reusi sa doboare acest record al meu (cu mine insumi) in materie de timp scurt/costuri reduse,la constructia de barcahoale :)
 

Atașamente

  • 1Mai-muncitoresc.jpg
    1Mai-muncitoresc.jpg
    52.1 KB · Vizualizări: 163
  • Coaste decupate 1.jpg
    Coaste decupate 1.jpg
    52.4 KB · Vizualizări: 173
  • sail6.jpg
    sail6.jpg
    34.1 KB · Vizualizări: 160
Ultima editare:
Deci pana la urma s-au potrivit coastele la dimensiunile initiale, fara sa le modifici, s-au asezat exact cum trebuie, pasuindu-se din curbura chilei si stringherilor. Felicitari, si asteptam etapa urmatoare, invelisul de polyplan :)
 
date tehnice despre placajul tego

Vineri am introdus cateva resturi de placaj intr-un vas cu apa sa vad cum se manifesta.Azi,marti,am fost surprins sa vad ca nu are nici macar cea mai mica tendintza de umflare sau inflorire ,determinandu-ma ca intr-o mica fereastra de timp liber,sa cer de la depozitul care mi-a furnizat placajul tego, specificatiile tehnice .

Cei din depozit mi-au trimis prin email 2 documente.Le atasez aici,cine stie,poate aceste date folosesc cuiva la vreun proiect,sau calcule estimative:
========================================================
FISA TEHNICA

Placaj tego antiderapant - Ucraina



Caracteristici Grosime nominala Nr. furnire Grosime acceptata Rezistenta la incovoiere Modul de elasticitate la incovoiere
pe lungime transversal pe lungime transversal
mm mm N/mm2 N/mm2 N/mm2 N/mm2
6.5 5 6.5 79.7 41.0 8215 3168
9.5 7 9.3 69.8 47.2 7428 4993
12 9 11.9 60.2 56.7 7054 5623
15 11 15.0 61.2 57.1 7224 5709
18 13 18.0 58.9 54.1 6694 5685
21 15 20.6 57.8 56.1 6966 6051
24 17 23.5 55.7 58.4 6022 5809
27 19 26.4 53.6 50.5 6672 5329
30 21 29.2 51.5 58.0 6335 6081
35 25 34.5 56.6 54.2 6426 5441
40 29 39.5 52.9 58.7 6502 6433
Greutate specifica Kg/mc 600-800
Incleiere EN 836-2
Emisie de formaldehida Clasa E1
Rezistenta la foc Clasa 6.5 mm - clasa F 9.5 - 40 mm – clasa D-s2, d0

(nu-mi place cum s-a tiparit tabelul,iar pentru acest fapt,am sa pastrez fisierele,in caz ca cineva mi le-ar solicita prin email privat)

======================================================

FISA TEHNICA

Placaj cu o fata antiderapanta Bulgaria



Format 2500 mm x 1250 mm
Grosimi 12 – 15 – 18 – 21 – 24 mm
Constructie din furnire de fag si plop, alternative, film fenolic de 145/120 g/mp, canturi protejate, incleiere AW100 rezistenta la umiditate.


Modul de elasticitate la incovoiere( N/mmp ) :
- in lungime – peste 6000
- transversal – peste 4000


Rezistenta la incovoiere ( N/ mmp ) :
- in lungime – peste 60
- transversal – peste 50



idem dar constructie din furnire de plop si furnire de fag numai la exterior:


Modul de elasticitate la incovoiere ( N/mmp ) :
- in lungime – peste 5200
- transversal – peste 4200

Rezistenta la incovoiere ( N/mmp ) :
- in lungime – peste 56
- transversal – peste 48
 
Ultima editare:
man, n-am cuvinte sa ma exprim! esti MAESTRU !!!mi-ar fi placut sa vad pe viu lucrarea!

Stai linistit... ma supraestimezi ...nu sunt maestru...mai degrab sunt un "obsesedat la cap" :noroc:....sau mai rau Maestru la plagiat :(
uite,momentan am o obsesie...sa nu cumpar poliplanul cu cardul de credit :happy-banana:
(Sa iti traiasca Nashu :noroc: )
...si daca tot ti-ai facut "coashca" de pus pe apa,poate ai fi interesat de coborarea pe Fluviu,de la Calarasi pan' la Sf. Gheorghe intre 30 august-10 septembrie,cu o "caravana"de caiace din multe tari...vezi ca sunt postate detalii http://forum.barcaholic.ro/showthread.php?t=472
 
Ultima editare:
.... uite,momentan am o obsesie...sa nu cumpar poliplanul cu cardul de credit :happy-banana:

Salut Guzi si felicitari pentru realizarile nautice. Oare de la masinile astea provine polyplanul pe care-l folosesti? Care ar fi dimensiunile acceptabile pentru caiacul cel nou?
 

Atașamente

  • DSC08456.jpg
    DSC08456.jpg
    42.4 KB · Vizualizări: 162
  • DSC08457.jpg
    DSC08457.jpg
    50.9 KB · Vizualizări: 104
Salut Guzi si felicitari pentru realizarile nautice. Oare de la masinile astea provine polyplanul pe care-l folosesti? Care ar fi dimensiunile acceptabile pentru caiacul cel nou?

salut...banuiesc ca acele masini sunt cele ce imprima poliplanul dar nu sunt sigur,pentru ca nu am avut niciodata de a face cu ele sau sa le fi vazut in fatza.
...pai daca caiacul are 5,50 m,daca sacrific "coashca" Cui-rasatului ca sa-l transform intr-un tipar (pentru a face lipituri putine si mai precise ),pentru viitoare anvelope,cred ca o suprafata de 6metri lungime x 2 metri latime e suficienta (chiar generoasa) .
La CuiRasat,am avut un banner stradal cu format 4x3 metri...l-am taiat pe jumatate si l-am inadit si mi-a iesit 6x2 ,dar la ala am gresit la croiala ,din frica sa n-o stric :D ,mergand cu croitul-lipitul din aproape in aproape si are portiuni carpacite....noroc de combinatziile cromatice,care-l fac sa fie foarte pitoresc....dar vazut ,nu de aproape ...
de poliplan folosit pot sa fac rost gratis,nu ma plang...iar poliplan nou, de acela din care se fac copertine de TIR,am gasit chiar aici in oras pe la 6 E /mp...deci 12 mp caiacul plus vreo 3 mp pentru husa-ambalaj= 15 mp...oricum toata tarasenia nu sare de 100 Euroi....am rabdare,nu ma plang...am cu ce sa ma dau pe apa,daca vreau.Pe asta il fac special pentru participarea mea la TID...adevarul e ca m-am indragostit de meshteshugul asta de a mai face-modifica-adapta cate ceva oarecum inedit mie;de a comite si invatza din greseli,care nu sunt deloc putzine la exemplarul asta.Noroc ca e un barcaz destul de ieftin,iar anvelopa "tatuata" va ascunde neindemanarile de executie ,a imbinarilor structurii.
Beleaua e ca nu bem shampania, pana nu e gata cu velatura si derivoare,ca deh sa-si merite numele de K o RABIE :rock:
 
Ultima editare:
Am sa mai postez cateva vorbe insotite de poze, la ceea ce am reusit ieri(sambata) sa mai stric(materiale)si sa montez la balercu K o RABIE :D
In primul rand mi-am facut carutul pliabil-demontabil.Acela vechi nu ma multumea(pentru ca era inventat de mine;bine ca nu am poze cu el :) ).I-am luat rotile
(usoare,cumparate din talcioc,cu diametru de 30 cm si cauciucuri late si pline)
si am indoit in graba tevile diam 20 mm in forma de U cu latura de 30 cm.capetele le-am introdus in mufe T pentru poliplorpilena si le-am lipit ,dupa ce am largit la gaura,cu adeziv "Montage kit". la osie am folosit o teava din otel de 16 mm,la capete sudandu-i cate o bucsa- con pentru axul de roti de biciclete,pentru ca sa ma folosesc de filet.
Rotile,dupa ce le-am montat,strans si reglat axul pe bile,la un capat am sudat un cap in forma de T,care sa-mi foloseasca drept "fluture" la montajul si demontajul prin filetare a rotilor pe osie,printr-o simpla strangere manuala (ideia mi-a venit, uitandu-ma la masinile de Formula 1 ,cand intra in standuri pentru a li se schimba rotile).
....carutul pregatit pentru a cara caiacul,nu sta singur in echilibru,asa ca i-am mai improvizat un cric (o tija cu doua console pe ea).
Faza cea mai amuzanta mi s-a parut cand am ridicat caiacul de pe carut.Carutul si-a pierdut echilibrul,rostogolindu-se pe axul osiei,si cand s-a lovit de sol,s-au pliat automat ,unul peste altul ,jumatatile de cadru ,fara nici o interventie de-a mea :rock:
In rest ,mi s-a parut destul de robust ,ceva mai inalt decat vechiul carut,constituind inca un plus.Urmeaza probele de transport,pe teren denivelat.Sistemul de roti infiletate la capat pe osie l-am mai folosit si la vechiul carut,dar la care nu ma satisfacea cadrul(in forma de paralelipiped dreptunghic).
La caiac am montat gurnele (din teava de aluminiu,diam 13 mm),si provizoriu piesele care vor fixa coastele de copastie.Spun provizoriu pentru ca simt, ca mi se ascund niste subtilitati de executie....Am vrut sa fac si copastia tot din fasii de tego,dar mi-am tras teapa,stricand materialul.Cred ca am sa le fac din platband din aluminiu,pentru ca se deformeaza plastic si nu mai vreau sa vad copastii stricate in dreptul gaurilor pentru fixarea coastelor .
In poze ,caiacul apare cu copastia caiacului vechi (cam distrusa-carpita de solicitarile care o tin cam arcuita inspre prova).
iar pentru azi ,am rezervat o plimbare pe CelMaiMare-FLUVIU din Europa, la bordul batranului CuiRasat :skip::titanic:
Vant bun la "prova din spate"Batteau Veena !!! :)

(U)P.S. 1) ....dupa cum se mai vede prin poze,am vrut sa fac un caiac demontabil si imi iese unul pliabil :)
....cu lungimea maxima de 180 cm(pliat)...deocamdata are cam 20 de kg fara poliplan,pentru cei 550 cm

(U)P.S. 2) Imi spunea Lipan intr-un mesaj privat,ca dupa ce a vazut la Gigitolan,la Impaiatu si la Mandea ,cum se pot construi barcute ieftine si cu propriile mijloace....Mentionez ca a mea, in plus ,pare complicata (dar nu e ! ) :)
Nemtii sa traiasca ;)
 

Atașamente

  • caiac asezat pe carut.jpg
    caiac asezat pe carut.jpg
    29.9 KB · Vizualizări: 190
  • chila pliata.jpg
    chila pliata.jpg
    41.5 KB · Vizualizări: 144
  • consola grune.jpg
    consola grune.jpg
    63.4 KB · Vizualizări: 133
  • piesa bruta.jpg
    piesa bruta.jpg
    18.8 KB · Vizualizări: 122
  • piesa prinderea coastei de copastie.jpg
    piesa prinderea coastei de copastie.jpg
    24.5 KB · Vizualizări: 118
  • IMG_8394.jpg
    IMG_8394.jpg
    37.3 KB · Vizualizări: 153
  • IMG_8400.jpg
    IMG_8400.jpg
    51.9 KB · Vizualizări: 155
  • IMG_8401.jpg
    IMG_8401.jpg
    53.5 KB · Vizualizări: 144
  • IMG_8402.jpg
    IMG_8402.jpg
    54.7 KB · Vizualizări: 136
  • IMG_8403.jpg
    IMG_8403.jpg
    65.1 KB · Vizualizări: 130
  • IMG_8404.jpg
    IMG_8404.jpg
    58.7 KB · Vizualizări: 118
  • IMG_8405.jpg
    IMG_8405.jpg
    55 KB · Vizualizări: 114
  • IMG_8406.jpg
    IMG_8406.jpg
    59 KB · Vizualizări: 123
  • IMG_8407.jpg
    IMG_8407.jpg
    48 KB · Vizualizări: 118
  • IMG_8410.jpg
    IMG_8410.jpg
    63.9 KB · Vizualizări: 132
  • IMG_8413.jpg
    IMG_8413.jpg
    63.2 KB · Vizualizări: 165
Ultima editare:
super ingenios

Super ingenios carutul. Esti diabolic. Am in vedere mai ales materialele folosite (t-uri de polipropilena de la tevile de apa - cel putin asta cred eu ca sunt), si modul de concepere, de asamblare. Se vede ca esti roman, adica un geniu al improvizatiei.
Caiacul, in schimb, mai are putin si daca nu intra intr-o cutie de chibrit, intr-un rucsac de scoala intra sigur.
Sa-ti tina Dumnezeu obiceiul!
Lipan
 
Super ingenios carutul. Esti diabolic. Am in vedere mai ales materialele folosite (t-uri de polipropilena de la tevile de apa - cel putin asta cred eu ca sunt), si modul de concepere, de asamblare. Se vede ca esti roman, adica un geniu al improvizatiei.
Caiacul, in schimb, mai are putin si daca nu intra intr-o cutie de chibrit, intr-un rucsac de scoala intra sigur.
Sa-ti tina Dumnezeu obiceiul!
Lipan
incerc sa raspund (prin a bate campii) oarecum punctual:
1. dracul-Belzebut si-a luat doza de meditatii de la mandea :happy-banana:
2. T-ul de polipropilena e pentru tevile de instalatii sanitare( diametru de 20 mm)
3.as vrea sa fiu un geniu,dar mai am de halit mamaliga :noroc:.Ceea ce vedeti la mine,am vazut si eu la nemtzi.in afara de chestia aia sudata pe axul rotilor si materiale alese, nimic nu e proprietatea mea intelectuala !!!!!...intr-adevar,imi place improvizatia,doar ca provocare spontana pentru sanatatea intelectului .
4.cred ca te referi la un ghiozdanel de 1,80 metri si 30 de kg (deja pot renunta la carut,nup !?):D

(U)P.S. iar mama se roaga la Doamne-Doamne sa-mi schimbe obiceiurile...ca sa-mi vina mintea la cap :)
 
Ultima editare:
incepe sa mi se faca frica de tine , delafluviuguzi! :)) chiar ca esti diabolic!b-)
man,yo cred ca si a copia e o arta!mai exact tu te inspiri, zic eu! si tot ce faci e inspiratie!iar modestia e o virtute!:noroc:
 

Back
Sus