Salutare dragi colegi. Ma bate gandul sa achizitionez
Caiac 2 Locuri Siroccopro Bleu - Decathlon
Tin sa precizez ca in afara caiacelor din statiunile litoralui romanesc nu am avut ocazia sa testez si alte echipamente. Ma intereseaza in principiu pentru lacurile din jurul Bucurestiului dar si 2-3 iesiri/an la marea neagra. In marea majoritate a timpului o sa fiu singur dar prefer posibilitatea de a activa si al 2 lea loc atunci cand este nevoie.
Pareri, sfaturi, intrebari?
Salut dmi, te vad foarte decis sa pleci pe ape
. Ai cumparat motor de barca, acum fugi dupa un caiac...esti hotarat!
Iti spun experientele mele, poate iti folosesc.
In afara majoritatii timpului din sezon, in care merg cu vele cu intreaga familie, mai detin 3 caiace total diferite, cumparand inca doua in acest timp. La fel de diferite. In afara de asta am mai testat diverse tipuri si mi-am facut o opinie asupra cerintelor mele.
Ca sa nu scriu cateva pagini de opinii, incep prin a-ti spune ca prefer un caiac rigid unuia gonflabil, pentru spatiul oferit, rezistenta si viteza la inaintare. Dintre rigide preferintele sunt pentru sit-in si deloc pentru sit-on-top (la care dispare avantajul spatiului, ca n-are. Si mai detest pozitia in care pot sta, impreuna cu faptul ca sunt total descoperit la soare si intemperii).
Gonflabilele au stabilitate mare, spatiu interior mic, trebuiesc manevrate cu oarecare grija sa nu se intepe si umflate cu bagare de seama, sa nu crape
. In zilele fierbinti, atentie la presiunea care creste de dimineata pana la pranz. Avantajul major este ca se depoziteaza si transporta foarte usor.
Dintre gonflabile am testat caiace mici care nu mi-au placut fiindca nu tin directia. Dintre cele peste 3-3,5m lungime am preferat o firma la care rezistenta la abraziune si alti factori distructivi sa fie cat mai mare.
Am avut si un Sevylor dar l-am returnat instantaneu, fara a-l folosi. Nu mi-a placut materialul din care sunt facute baloanele, un PVC transparent, prea subtire pentru a-mi conferi siguranta.
Acum, firmele mai schimba in timp componenta produselor, insa e bine sa dai textila aceea la o parte si sa vezi din ce e facut balonul.
Ca o concluzie, evident e bine sa cauti un produs mai rezistent, ele exista. Sunt cele fabricate din hypalon, nitrilon sau din materiale asemanatoare ca rezistenta. Pretul creste si el pe masura. Ca idee vezi produsele Grabner sau Gumotex . Suporta presiuni mari, devin foarte rigide ajutand prin asta si la deplasarea mai rapida.
Pentru iesiri scurte pe lacuri si poate pe mare, cred ca poti apela la produse mai ieftine. Dar daca vei indragi mai mult iesirile si acestea se vor inmulti, daca vei vrea sa iesi pe Dunare sau prin delta ei, daca iti vor placea expeditiile printre insulele ei sau prin padurile inundate primavara, vei reconsidera acest aspect si iti vei dori sa ai un caiac mai sigur, mai rapid, mai incapator.
Insa tu iti cunosti cel mai bine prioritatile si probabilitatea de a ti le schimba; chiar si un produs ieftin se poate revinde si cumpara unul mai bun.
Dupa cum spunea domnul cu frizura ciudata, "totul este relativ"
.