Caiac Wayland Folding Trojak III Family Expedition - SFAT CUMPARARE

stavride

Mediterraneus Ponticus
Am nevoie de un sfat din partea voastra. Doresc sa cumpar acest caiac http://www.sklep.wayland.com.pl/index.php?p7,trojak-iii-family-expedition. Am corespondat cu cei de la Wayland si mi-au trimis pe mail urmatoarele modele de caiac: cu copilul in fata si modelul cu copilul in ,,portbagaj,,. :) In primul caz (cel cu copilul in fata) persoana grasa (adica eu :) ) - cred ca trebuie sa stea la mijloc, in celalalt caz - in spate. Intrebarile mele erau: rigiditatea celor doua modele (ma refer la flambarea lor pe valuri) este asemanatoare (dupa experienta si intuitia voastra)? Confortul si alte aspecte legate de o padelare de lunga durata (gen TID) la care din cele doua modele vi se pare mai bun(a)?

Doream sa mai cumpar pentru el si un spraycover, vele, si un carucior pentru transport. Daca aveti si alte sugestii de echipare - MULTUMESC.

Orice alte observatii sunt binevenite.

Cu multumiri!

Atașamente

• PICT0078-1.jpg
    PICT0078-1.jpg
    60.6 KB · Vizualizări: 112
  • PICT0114-1.jpg
    PICT0114-1.jpg
    111.3 KB · Vizualizări: 96
  • Trojak III Family Expedition.pdf
    Trojak III Family Expedition.pdf
    1.4 MB · Vizualizări: 22
  • trojak-iii-family-expedi_87.jpg
    trojak-iii-family-expedi_87.jpg
    27.2 KB · Vizualizări: 94
Ultima editare:
O părere "avizată" de la cineva care nu se pricepe la caiace:
primul nu mai are loc pentru bagaj, iar la al doilea nu pot să-mi dau seama că/i pozat numai jumătate.

O părere "avizată" de la cineva care nu se pricepe la caiace:
primul nu mai are loc pentru bagaj, iar la al doilea nu pot să-mi dau seama că/i pozat numai jumătate.

Salut Lipan. A doua poza si a treia sunt ale aceluiasi tip de caiac. Cu ,,portbagaj,, separat. Si intr-un caz si in celalalt, nu se pot pune bagaje in varful caiacului? Indesate :)? La picioarele copilului adica. Daca se merge in echipaj de 3 persoane cred ca au acelasi loc de depozitare, respectiv la prova in corpul caiacului. Daca merg numai 2 pers cu el, intr-un caz ramane locul din spate iar in celalalt ramane locul lasat liber de copil in fata.

Salut Lipan. A doua poza si a treia sunt ale aceluiasi tip de caiac. Cu ,,portbagaj,, separat. Si intr-un caz si in celalalt, nu se pot pune bagaje in varful caiacului? Indesate :)? La picioarele copilului adica. Daca se merge in echipaj de 3 persoane cred ca au acelasi loc de depozitare, respectiv la prova in corpul caiacului. Daca merg numai 2 pers cu el, intr-un caz ramane locul din spate iar in celalalt ramane locul lasat liber de copil in fata.
Desigur ca spatiile din ciocuri, se pot umple cu bagaje.Asa faceam cu vechiul meu CuiRasat cand plecam 2 padelatori in caiac, la o tura cu noapte la cort.

Ce ai facut cu el? CuiRasat -ul?
L-am scos la pensie si l-am dat lui raduraven, impreuna cu caiacul demontabil, care am inceput sa-l construiesc acum un an si jumatate si pe care l-am abandonat dupa participarea la Tidul de anul trecut. El la terminat si a fost in Delta in vara asta (altfel spus mi-a reabilitat reputatia, dand viata unui proiect care risca sa se nasca mort ). Poate ne-o pune vreo poza, daca mai citeste pe acest forum, postarile noastre.

Doream sa mai cumpar pentru el si un spraycover, vele, si un carucior pentru transport. Daca aveti si alte sugestii de echipare - MULTUMESC.

Orice alte observatii sunt binevenite.

Cu multumiri!

Din cate am observat, velele nu prea sunt folosite de catre caiacisti.
La ture lungi, tot greementul devine incomod de depozitat (d'aia Imi si-a facut un greement pliant, ingenios). Daca ar fi cel normal -catarg, ghiu, straiuri,sarturi- ar fi tare incomod . Cu atat mai mult cu cat nu stii cat si cand ai putea avea vant bun, sa-l si folosesti :)
La plimbari mici de placere, e ok, dar vii cu ideea din start, ca renunti la padelat . Si te duci pe unde iti e vantul mai favorabil, ca nu ai manevrabilitatea unui velier.
Una peste alta investitia in velatura de caiac, n-are prea multe bucurii de oferit, la iesiri sporadice ca ale noastre. Dar daca te tenteaza ideea de a folosi vantul, ia un mic velier, ca esti constantean :)! Si scapi de problema spatiului de bagaje, iar daca familia se fericeste cu inca un urmas, ai "garsoniera" cu tine ! Un weekender de 6,5-7m , si sa te tii chicotit prin cockpit ! :D

Modelul care-ti permite sa supraveghezi cel mai bine copilul, bineinteles !!! Si acum ca am vazut la tine, o sa-mi fac si eu inca un scaun pentru copil si-l pun in fata, eu la mijloc si coechipiera in pupa.

Sunt 2 intrebari la modelul in care pun copilul in spate:
1. Daca iau modelul acesta cu cockpit deschis pentru 3 pers - locul din spate este cam la 40 cm (cred) de carma. Banuiesc ca este exclus sa stau eu acolo tinand cont ca am 135 kg :D. Sau, vorba lui Florio, daca distribui incarcatura spre varful lui + ca are o lungime destul de mare = se mai stabilizeaza ,,treaba,,.
2. Rigiditatea caiacului in conditii mai putin propice (valuri) - nu este afectata de faptul ca este cockpitul dintr-o bucata? Desi are cele 3 contravantuiri de la spatarele scaunelor...

Din cate am observat, velele nu prea sunt folosite de catre caiacisti.
La ture lungi, tot greementul devine incomod de depozitat (d'aia Imi si-a facut un greement pliant, ingenios). Daca ar fi cel normal -catarg, ghiu, straiuri,sarturi- ar fi tare incomod . Cu atat mai mult cu cat nu stii cat si cand ai putea avea vant bun, sa-l si folosesti :)
La plimbari mici de placere, e ok, dar vii cu ideea din start, ca renunti la padelat . Si te duci pe unde iti e vantul mai favorabil, ca nu ai manevrabilitatea unui velier.
Una peste alta investitia in velatura de caiac, n-are prea multe bucurii de oferit, la iesiri sporadice ca ale noastre. Dar daca te tenteaza ideea de a folosi vantul, ia un mic velier, ca esti constantean :)! Si scapi de problema spatiului de bagaje, iar daca familia se fericeste cu inca un urmas, ai "garsoniera" cu tine ! Un weekender de 6,5-7m , si sa te tii chicotit prin cockpit ! :D

Asta cu velele ... eram cam 60 la suta :D hotarat sa le iau. Dupa sfaturile unuia ca tine, care stie cu ce se mananca ,,panzele,, mai sunt 40 la suta hotarat :).

Asta cu velele ... eram cam 60 la suta :D hotarat sa le iau. Dupa sfaturile unuia ca tine, care stie cu ce se mananca ,,panzele,, mai sunt 40 la suta hotarat :).

Oricum, simt cum creste procentul celalalt cu.. weekender-ul :D

Mai vorbim, ne mai sfatuim, mai alegem .... toamna abia a inceput :p

Oricum, simt cum creste procentul celalalt cu.. weekender-ul :D

Mai vorbim, ne mai sfatuim, mai alegem .... toamna abia a inceput :p

Hahaha - bine ca esti tu destept :) - ca in bancul acela:

Suna un client la TelVerde prezervative Durex:
Client: Alo, buna ziua, ce trebuie sa fac daca ma strange prezervativul?
TelVerde: Bine ca esti tu destept!

POZE noi - caiac cockpit pentru 3 persoane

Atașamente

• PICT0089.jpg
    PICT0089.jpg
    61.3 KB · Vizualizări: 41
  • PICT0081.jpg
    PICT0081.jpg
    68 KB · Vizualizări: 49
  • PICT0079.jpg
    PICT0079.jpg
    57.6 KB · Vizualizări: 47
  • PICT0075.jpg
    PICT0075.jpg
    57.9 KB · Vizualizări: 45
  • PICT0073.jpg
    PICT0073.jpg
    52.9 KB · Vizualizări: 49
  • PICT0072.jpg
    PICT0072.jpg
    29.6 KB · Vizualizări: 50
Asta nu te-ar coafa ? http://hibiscussport.ro/caiac-tura-tandem-Maxi.html e la lichidari de stoc,deci e ceva mai ieftin decat wayland, nu platesti transportul...Dragos e baiat fain si sigur te mai lipesti de ceva accesorii la promotie :D

M-ar coafa, cum sa nu dar... am 187 si 135 kg :) nu stiu circumferinta taliei dar ... cam fix in cockpit. In plus - stau la bloc - asta inseamna un caiac de 6.3m in casa... ceea ce inseamna NU BUN. Am incercat inainte cu Bic Tobago de 5 m si nu puteam sa inchid usa :).

Din corespondenta mea cu cei de la Wayland am ajuns, din vorba in vorba, si la urmatorul ,,accesoriu,, (util sau inutil - asta va rog pe voi sa imi spuneti) - floorkeelstrip 25+2x6 cm (costa 100 de euro). I-am intrebat ce sunt (sau ce este) ast(e)a si ei mi-au raspuns astfel: central floorkeestrips teh strongest version of hull reinforcement - 25 cm piece of hypalon stripe attached to the bottom of the kayak (see picture). Merita?

Atașamente

• keelstrips 25 + 2 x 6.jpg
    keelstrips 25 + 2 x 6.jpg
    103.3 KB · Vizualizări: 54
Vezi ce zice baiatul ăsta şi te hotărăşti. Dar de ce e scurta de 25 cm? Si numai la mijloc?

Multumesc. Nu m-am dumirit pe deplin (desi i-am mai intrebat o data) unde vine lipita respectiva (respectivele) banda/benzi. Daca este o fasie de 25 cm pe fundul barcii.... nu stiu ce sa zic.
Nu exista pe forum posesori de caiace demontabile? Unde stau ei ascunsi. In afara de Gabi (care mi-a spus ca nu merita investitia) nimeni.... nimeni? :)

Da ce vrei sa faci cu chestia aia?
Cumva ai deja caiac demontabil si vrei sa lipesti chestia aia ca sa ai caiacul mai rezistent la abraziune ,in acea zona ?
daca ai grija de caiac pe uscat, atunci apa ce rau ar putea sa ii faca ?
Vezi ca ti-am trimis un mesaj PM

Revin si spun. Maine, cu ajutorul lui Dumnezeu, comand caiacul din Polonia. Daca vreunul dintre voi este interesat sa comande ceva de la ei http://sklep.wayland.com.pl/ sa imi spuna. Eu oricum platesc transportul si putem pune si comanda voastra in pachet :). Sa auzim de bine.

Am comandat caiacul. Din momentul comenzii pana la livrarea lui au trecut aproape 2 luni. Neseriosi din pct. Asta de vedere. Promisesera ca il primesc in 3 sapt. Am desfacut coletul si inauntru... alta surpriza neplacuta. Nu era configurat asa cum cerusem.
Partea bune a problemei este caiacul in sine. Materialele par bune, finisajele la fel. Padele usoare (sub 1 kg) sa imi cumpar/fac si pe apa cu el.
Poze cu el pun luni.

Back
Sus