Spasiba Costin, misto marfa, inclusiv nesting-urile. Sa vad cum fac sa ma apuc si eu de jucaria asta, ca am timpul cam dramuit. Cat despre vizita, las ca vin eu odata si am sa stau pana ma gonesti cu ghioaga
.
Despre chit e cam asa: eu la lemn folosesc chit din epoxy cu praf de talc, pentru acoperirea denivelarilor. Din cauza ca grosimea acestui chit nu e omogena, dupa chituire aplic un strat subtire de fibra si rasina, ca sa protejeze chitul de lovituri. Dupa care slefuiesc si aplic un strat foarte fin de chit de finisaj, si suprafata iese aproape oglinda, depinde cu cata rabdare se lucreaza.
Depinde mult de cat de vascos se face chitul, uneori folosesc un strat mai fluid pentru aderenta buna la fibra si astuparea porilor, apoi un strat mai vascos, cu plasticitate optima, si din muuuulte treceri cu tipla il aduc pana imi convine suprafata rezultata.
Treaba asta nu prea e valabila cu chitul din rasina poliesterica, din cauza ca are polimerizare rapida, se intoarce cand ti-e lumea mai draga. Oricum, la dimensiunea unei canoe, investitia in cateva sute de grame de epoxy pentru chit e modica, dar rezultatul intrece asteptarile, bineinteles daca se lucreaza cu grija.