canoe + vela

ma gandesc de foarte mult timp sa imi fac o canoe (mai intai cred ca am sa imi fac un caiac si apoi trec la canoe). tot cautand planuri si idei am gasit acest anunt pe ebay si am ramas cu gura cascata la cat de bine arata aceasta ambarcatiune. intrebarea e, e sigura aceasta canoe cu vela fara flotoare? as vrea sa fac acest proiect si sa ii adaug si o vela, ce ziceti ? e o idee buna ?
 
in constructia propriuzisa ,Orafaz te poate indruma cel mai bine ,el deja aproape ca a definitivat acest proiect!
despre vela mai e de discutat , din ce am experimentat eu ,controlul acestui tip de barcutza se obtine foarte greu , voltele in vant raman inca o chestiune de studiat!
spor la treaba!:noroc:
 
Planul gratuit de la bateau e foarte usor de executat si dotat cu vele este chiar interesant. Impaiatu iti poate da foarte multe detalii despre constructie si despre solutiile adoptate pentru catarg si derivor. Si sunt sigur ca se poate face si volta in vant.
 
Salut.
Si eu lucrez la canoea asta. Din pacate, ea a ajuns intr-un stadiu de degradare care nu-mi va permite sa o fac sa arate ca acolo. Foarte sigur va trebui sa o vopsesc. Dar asta e problema mea, nu?
Iti pot pune la dispozitie fisierul dxf cu desenele formelor, relevate dupa pdf-urile de pe site. Pe asea le scoti la plotter sau imprimanta la scara 1:1 si te poti apuca de treaba.
Succes si spune-mi daca ai nevoie de fisier.
:noroc:
 
Salutare la barcagii, din pacate la mine nici acum nu se deschide linkul de la summerbeam :(. Daca nu indraznesc prea mult, l-as ruga pe barbosu dinainte sa-mi dea si mie fisierele cad, si sa spuna ce tre' sa decartez in schimb :p. Canoea intr-adevar e superba, iese o opera de arta cu putina migala. Asa ca mai bine Costine ii dai un strat de chit si unu de fibra, apoi inca unu de chit de finete, si iti va iesi o mica bijuterie ca in pozele alea de pe ebay :).

@alin.alexa: daca faci canoea, monteaza-i o mica talpa pentru catarg, si cand vei iesi cu vele, daca nu-ti convine echilibrul, ii poti pune 1 sau 2 flotoare laterale, ca la proa sau trimaran. Eu am incercat pe vremuri asa ceva, si cel mai comod e cu 2 flotoare, chiar daca face mai greu voltele, mai ajuti cu pagaia, important e ca te simti mai relaxat decat daca stai s-o echilibrezi continuu cu corpul.
 
Luati d'aci.
Nu am mai stat sa le bibilesc. Le aveti asa cum le-am facut si eu, la repezeala.
Cat despre cost, deocamdata asta face parte din noua mea politica de furnziat continut free (din care imi place si mie cel mai mult sa gasesc :D). De fapt, Vali, pe tine te costa vizita aia cu care m-ai tot amenintat :cool:.
Despre ce fel de chit vorbim, Vali?
:noroc:
 

Atașamente

Ultima editare:
Spasiba Costin, misto marfa, inclusiv nesting-urile. Sa vad cum fac sa ma apuc si eu de jucaria asta, ca am timpul cam dramuit. Cat despre vizita, las ca vin eu odata si am sa stau pana ma gonesti cu ghioaga :D.

Despre chit e cam asa: eu la lemn folosesc chit din epoxy cu praf de talc, pentru acoperirea denivelarilor. Din cauza ca grosimea acestui chit nu e omogena, dupa chituire aplic un strat subtire de fibra si rasina, ca sa protejeze chitul de lovituri. Dupa care slefuiesc si aplic un strat foarte fin de chit de finisaj, si suprafata iese aproape oglinda, depinde cu cata rabdare se lucreaza.
Depinde mult de cat de vascos se face chitul, uneori folosesc un strat mai fluid pentru aderenta buna la fibra si astuparea porilor, apoi un strat mai vascos, cu plasticitate optima, si din muuuulte treceri cu tipla il aduc pana imi convine suprafata rezultata.
Treaba asta nu prea e valabila cu chitul din rasina poliesterica, din cauza ca are polimerizare rapida, se intoarce cand ti-e lumea mai draga. Oricum, la dimensiunea unei canoe, investitia in cateva sute de grame de epoxy pentru chit e modica, dar rezultatul intrece asteptarile, bineinteles daca se lucreaza cu grija.
 
@orafaz multumesc pentru dxf. am urmarit proiectul tau, imi pare rau sa aud ca nu va iesi foarte bine :(

cat despre vela mea :rolleyes: am sa fac cum a zis Vali, am sa montez o talpa pentru catarg si daca e sa nu fie stabila nu am sa mai folosesc vela. nu vreau flotoare pentru ca intentionez sa folosesc canoea la iesiri mai lungi, nu de cateva ore.

problema cea mai mare a aparut acum cateva ore, mai exact, e posibil sa ma mut iar in bucuresti (sunt in craiova de cateva luni) si acolo nu stiu unde as putea sa lucrez si sa tin barcuta :( sper sa nu fie foarte mare chiria pentru un garaj. daca reusesc sa o termin pana la vara poate vin la tid cu ea, am si partener :D (partenera mai exact, sora mea)

va multumesc pentru sfaturi :)
 
Salut.
Si eu lucrez la canoea asta. Din pacate, ea a ajuns intr-un stadiu de degradare care nu-mi va permite sa o fac sa arate ca acolo.
:noroc:

Si eu am urmarit cu interes lucrarea ta si sunt curios sa aflu din care motiv a ajuns "intr-un stadiu de degradare". Mai exact, ce anume s-a intamplat. Intreb pt. ca vreau si eu sa fac o canoe, nu chiar ca a ta, si as vrea sa evit pe cat posibil unele greseli.
 
@iliviu: Daca nu ma insel, ai ales un proiect de canoe stitch&glue, iar aici sansele sa se intample ce mi s-a intamplat mie sunt mult mai mici, din simplul motiv ca sunt mult mai putine imbinari pe unde sa intre apa. In rest, eu m-am dat cu canoea mea si o sa ma mai dau (prin curte, probabil, daca mai creste un pic Borcea).
 
Da, asa e, ce am ales eu e o canoe mai "de incepator". M-am uitat pe net si la modelul ales de tine si arata foarte bine, insa e un model care necesita mai multa experienta si manopera.
E pacat ca ai lucrat la ea si nu esti multumit.
 

Back
Sus