Casa Yacht - locuinta mea ce va naviga

Stimati entuziasti!
Deschid un nou "thread" referitor la CasaYacht.
Acesta este un concept nou la care am lucrat cativa ani buni, si pe care am reusit numai sa il brevetez (in cateva tari din Europa EP 1730026, si in SUA US 7,824,131, Canada CA 2558498, Africa de Sud).
Sper sa gasesc intre voi entuziasti cu ajutorul carora sa il contruiesc.
Vizitati si site-ul Welcome to CasaYacht™ Yacht Homes - CasaYacht Homepage pentru a afla mai multe.
Astept idei, opinii si critici constructive.
Va multumesc.
Silviu Dorian Chelaru
 
Succes Silviu, in demersurile tale.
Ideea unor lacustre dainuie din timpuri imemoriale, dar in zilele noastre se traduce intr-un lux la limita extravagantei :) .

Nu stiu daca ideea ta vizeaza Romania, sau se adreseaza altor tari.
In Romania nu o vad fezabila, pentru ca nu poti construi decat pe terenuri aflate in proprietatea ta . Ori apele sunt in proprietatea statului roman. Iar legislatia spune ca de jur imprejurul apelor, terenul este tot in proprietatea "Apelor romane" pe o latime de 7m .
Acest lucru ingradeste posibilitatea construirii deasupra luciului apelor.
Chiar si constructia pontoanelor este un lucru delicat sau mai bine zis complicat. Avizarile de mediu pentru constructii langa ape, contin in majoritate covarsitoare, sintagme de refuz.
(Si personal nu pot spune ca e un lucru rau, noi avand destul de putine ape navigabile in apropierea centrelor urbane si impresionant de multe case :) . Asta e o opinie proprie, nu doresc sa polemizez cu intentia ta :) )

Ca o aspiratie care gaseste rezonanta in mine, iti spun ca as dori "Casa Yacht" sa se ocupe de amenajarea de pontoane, terasari, taluzari, indiguiri, pentru ca aici duce Romania o mare lipsa.
A organiza asemenea puncte pe malul apelor navigabile, inseamna cu siguranta mai putini bani decat o locuinte luxoase, se pot accesa fonduri nerambursabile pentru proiectare si construire, procedurile de avizare sunt mult mai simple iar din aceste puncte de vedere as putea considera ideea mai aproape de fezabil si chiar de rentabil :) .
 
Multzumesc Florio!

Ideea CAsaYacht vizeaza Romnia si intreaga lume. Chiar ma gandesc sa incep un proiect pe fonduri structurale pentru evaluarea contructiei unui oras European reconfigurabil si fara frontiere.
Ai dreptate ca constructia acestor Case Yacht este dificila (nu numai in Romania!) pentru ca apele sunt de obicei in proprietatea statului (dar exista posibilitati de leasing). De asemenea Case Yacht nu este o constructie clasica (pentru care sa ai nevoie de certificate de urbanism si alte documente si aprobari clasice de constructie) ci este o constructie temporara si mobila, ceea ce ii ofera unele avantaje. Singura constructie eventual fixa este suportul de sprijin care se poate realiza sub forma de piloni, dar si sub forma mobila de placa de beton cu picioare ce sustin suprastructura locuibila. Oricum aprobarile si certificarile prevad ca vor fi o problema (dar ce nu este o problema in ziua de azi!?)

CasaYacht este o constructie care afecteaza putin mediul, are amprenta foarte mica, si poate fi indepartata atunci cand este considrata indezirabila in respectivul mediu. Pe de alta parte Casa Yacht la randul ei poate parasi mediul care devine neprietenos si aici ma refer atat la componenta meteo, dar si la cea sociala.

Iubesc natura, dar imi dau seama ca aceasta poate fi protejata exact cu fondurile care se pot obtine prin valorificarea limitata a unor zone prin tehnologi controlate de locuire precum cele pe care le ofera CasaYacht.

Astept comentarii si noi idei.
Cu bine,
Silviu Chelaru
 

Back
Sus