Nu ca as fi meserias, dar un pic de electronica mai stiu si eu (acolo, cateva procente), dar sursa de calculator nu se preteaza la alimentare prin variator. Este o sursa in comutatie si cand ii modifici tensiunea de intrare ea o tine pe a ei, 12 volti la iesire, o data, inca 5 volti a doua oara si 3,3 volti. Asta stie sa faca, asta face. Era vorba de un traf clasic.
Dar intre noi fie vorba, o sursa de calc este mai puternica decat un traf de aceleasi dimensiuni si poate debita curenti de ordinul zecilor de amperi fara sa se strofoace prea tare.
Dar daca nu gasesti traf merge si cu asta. Circuitul integrat folosit in constructia acestei surse are o bucla de reglaj ce comanda mentinerea tensiunii de iesire in limitele proiectate. Daca ai cunoaste macar putina electronica ai putea sa adaptezi un potentiometru in acea bucla si sa variezi tensiunile de iesire in limite de 50 - 150 %, ceea ce ar fi acceptabil.
Sau daca nu cunosti electronica poti face altceva. Cumperi o rezistenta de resou cu sarma mai groasa decat cea folosita pentru gravare, pe care o legi la + pe iesirea de 12 volti a sursei (unul din firele galbene). Firele care vin de la "stilou" le vei lega, unul la un fir negru, care este minusul sursei, iar pe celalalt il vei pozitiona pe rezistenta de resou, incat sa se incalzeasca nichelina de la "stilou" dupa cum ai nevoie. Daca tensiunea de 12 volti este prea mare, in loc sa legi la galben legi la firul rosu (5 volti) si pana la urma trebuie sa mearga. Sursa de calculator se porneste prin legarea firului verde cu unul negru (valabil pentru sursele ATX, folosite de la Pentium 1 incoace).
Si cum orice improvizatie ramane definitiva, vorba lui Murphy, ar fi bine sa improvizezi totul intr-o carcasa oarecare.