Ce caiac de recreatie sa imi iau?

Salut. In primul rand salutari comunitatii. De ceva vreme citesc posturile de pe acest forum in cautarea unui caiac de recreatie. Eu il vreau pentru ture de 1-2 zile, eventual si ceva foto pe traseu. Nu am unde sa il depozitez, deci va fi un gonflabil sau demontabil. Mi-ar placea un klepper dar e cam scump..
Dupa ceva cercetari am ramas la un advanced elements advancedframe sau expedition. O sa ii iau probabil si un backbone.
S-a dat cineva cu amandoua sa imi spuna si mie diferentele intre ele? Am vazut ca sunt cativa care au pe aici..
Ce alte caiace recomandati pana in 3000roni?
Cu ce sfaturi veniti pentru un incepator?
Multumesc.

Ps: eu am vreo 65kg deci mi-ar conveni unul mai ingust, dar am vazut ca la gonflabile nu prea se practica..

salut octav,
nu sunt eu cel mai reprezentativ membru dar oficiez eu urarile de bine ai venit pe forum.
eu sunt antrenor de kaiac-canoe dar despre barcute de tura nu am pareri foarte avizate; am postat pentru a te anunta ca l-fy are de vanzare advance frame, iar daca numai e de vanzare macar stie ce poate un advance frame. La capitolul sfaturi in privinta barcilor vei vedea ca sunt multi membri care sa te ajute si au idei bune.
:ahoy:

Multumesc de intampinare. Stiu ca sunt minusuri la gonflabile. As dori sa stiu ce caiac solid ai recomanda tu pentru iesiri de weekend care sa fie in jur de 3 - 3.5m lungime( cam atat m-am gandit eu ca m-as descurca cu depozitarea lui :) ) daca este vreunul care sa se incadreze.
Multumesc.

sunt barci sub 3.5m, eu nu stiu prea multi vanzatori, dar unul ar fi Dargos Cristea de la Hibiscus, are barcile astea si domnul Adrian Lipolit de la canoe.ro, modelele capri 1 si combi 359 de la kaiace si toate modelele de la sectiunea whitewater sunt sub 3.5m, una e chiar de 2 metri si ceva. Preturi nu stiu, daca faci rost de o oferta zi-ne si noua.
Eu as lua una cat mai lunga si as tine-o in sufragerie pe perete sau agatata de tavan. :eek: Sau la vreun depozit, hangar ceva, hala a vreunui prieten(asa isi tin niste prieteni de-ai mei motoarele, au inchiriat o hala mica si le tin acolo peste iarna, iar vara mesteresc diverse prin ea).

testeaza

Cred ca cel mai bine ar fi sa testezi mai multe. Eu unul nu am facut asa pentru ca nu am avut nici timp si nici unde si pentru ca mi se pusese pata si vroiam caiacul meu. Dar e mai simplu sa dai sfaturi decat sa faci :skip:

Deci, Daca vrei sa testezi un sit-on-top am putea sa ne intalnim intr-un week-end sa te dai cu un mic Bic Ouassou (al meu), sau cand se mai incalzeste poti proba ceva mai mare pe Herastrau, unde se pot inchiria niste Tobago duble.

Salutare Octav ...
Vezi ca ti-am trimis un mesaj privat.
Cat despre influentele formei si lungimii unui caiac, citeste materialul atasat in link, testeaza cateva modele ,nu te pripi si apoi achizitioneaza-ti caiacul optim dorintelor tale de aventura .
Nu de alta,dar s-ar putea ca dintr-o dorinta amplificata,sa iti cumperi un model si apoi avand de a face cu alte modele,sa vrei sa-l schimbi destul de repede...
...Deci daca ai sa doresti ca ambarcatiunea ta sa mai si pastreze viteza dezvoltata, atunci e bine sa te gandesti la un model cu o lungime spre 5 metri (sunt caiace solo si mai lungi )
http://www.nimbuskayaks.com/KayakDesign.htm
Rabdare si succes !

Ultima editare:
salut Octav ,bine ai venit!
oamenii astia sunt foarte bine intentionati dar ca sa probezi mai multe caiace nu e chiar un lucru la indemana decat daca ai foaaaarte multa rabdare pana la TID ,de exemplu!numai atunci poti intanli la un loc foarte multe caiace ,foarte diferite si cu propietari gata sa te lase sa faci o tura !
pana atunci nu prea vad cum poti face asta iar rabdarea e un lucru greu de potolit ,stiu sigur si cred ca stie si Remyx (si multi altii) .
ia-ti un caiac pe baza spuselor celor care au sau au mai avut modelul respectiv dupa care , calare pe el , vei avea ocazia sa iesi in compania altor caiacisti ,fara a fi nevoit sa te deplasezi pe jos in delta Neajlovului ,la Calarasi sau aiurea in alta parte doar pt a proba !
deci : ia-ti un caiac ,orice caiac e mai bun decat nici un caiac!:noroc:

Ok, incerc sa nu ma grabesc, tre' sa vad cum fac sa imi aranjez niste probe, macar cateva( sa vad diferenta intre gonflabil / solid .. ).
Multumesc pentru sfaturi. O sa analizez bine zilele astea si revin ..

Intre timp orice sfat e bine-venit.

Revin, dupa mai bine de o luna, timp in care m-am tot interesat .. si hotarat :)
Pana la urma am ramas la unul foldable Wayland Harpoon Expedition I( sunt unii care fac copii dupa klepper ).
Are 450cm lungime ( 75cm latime ) si are coca din hypalon.

Multumesc tuturor celor care m-au ajutat( cu cativa am vorbit pe privat ).

Ieri l-am comandat si ar trebui sa imi soseasca in vreo 3 saptamani.
Acum mai ramane sa imi aleg padela.

Abia astept sa soseasca si sa ies cu el, probabil o sa va insotesc la cateva iesiri.

Multumesc inca o data si ne auzim.

Super pare caiacul! Sa-l padelezi sanatos .

@Guzi:
Nu m-ai intrebat pe mine dar uite aici :
http://sklep.wayland.com.pl/index.php?d=katalog&k_id=1
La 1070 de Euro mi se pare excelent. (Varianta basic este si mai ieftina, 859Euro !)

Si inca un folding caiac ieftin (799Euro la reducere) de la Pakboats ; Magazinul german expediaza si in RO.
http://www.arts-outdoors.de/Shop/pr...oats-1-personfolding-kayak-Pufffin-Swift.html

Luna viitoare dau si eu comanda , sa vedem pentru care.
Sunt curios cat l-a costat pe colegul nostru expedierea caiacului in RO.

Ultima editare:
A sosit jucaria :)
Ieri l-am ridicat din Tirgoviste( adresa din buletin ) si in seara asta verau sa il asamblez.
Nu am avut timp prea mult sa ma uit la el, dar, la prima vedere, pare destul de bine lucrat.

Guzi, imi cer scuze ca nu ti-am raspuns, ca de altfel nici lui Rolias, dar nu am vazut mesajele, nu am primit notificare pe email, si nu am mai avut prea mult timp sa verific ..
@Guzi: a costat 1140E cu tot cu transport( +37E taxe paypal ). In 1140E e inclus si transportul( 40E, a sosit cam in 10zile de cand l-au trimis ). Per total a durat vreo 4 saptamani si ceva din momentul in care am facut plata, deci rabdare ...
A fost varianta de 1070 dar cu modificari: fara loading hatchul din spate, si am mai adaugat un sprayskirt, asa am ajuns la ~1100 + 40 transport = 1140 + 37 taxe paypal = 1177 cu totul.

@Rolias: Nici mesajul tau nu l-am vazut, sorry. Ai detalii legate de transport mai sus. Intreaba-ma daca ai nelamuriri.

Ramane in seara asta sa il asamblez, si maine sa imi iau padele + vesta.
Sper sa il scot in weekend, sa vad unde... ( daca iesiti pe undeva poate vin si eu( in Bucuresti ) )

Mai revin dupa montaj :)

Wow Moama, cata emotie trebuie sa fie in jurul jucariei :)....acum fuga dupa padela si-o vesta de salvare ...sa scrii macar pentru tine ,toate impresiile si trairile din aceste zile. Iar la lansarea voastra pe apa, iti urez o zi insorita si fara pic de vant...vantul poa'sa vina mai pe la sfarsitul zilei (ca sa nu ma-njure velistii :)) )

Aseara / azinoapte l-am montat. Cam greu cu instructiunile, nu foarte explicite si mai lipsesc detalii, mai incurca prova cu pupa ..., dar combinate si cu cele de pe site-ul lor am inteles.
Pana la urma l-am facut ca pe un lego :), un pic de atentie si observai care unde vine..
Am atasat cateva poze.

Acum abia astept sa il scot pe apa. Maine am de gand sa merg in Herastrau sau Snagov( probabil Herastrau, sa vad cum e si vremea ).
Revin dupa experienta :)

Atașamente

• IMG_5156.JPG
    IMG_5156.JPG
    130.7 KB · Vizualizări: 95
  • IMG_5157.jpg
    IMG_5157.jpg
    61.7 KB · Vizualizări: 87
  • IMG_5159.jpg
    IMG_5159.jpg
    77 KB · Vizualizări: 83
  • IMG_5160.jpg
    IMG_5160.jpg
    87.8 KB · Vizualizări: 89
  • IMG_5161.jpg
    IMG_5161.jpg
    47.4 KB · Vizualizări: 86
  • IMG_5162.jpg
    IMG_5162.jpg
    49.1 KB · Vizualizări: 78
Ultima editare:
Superba jucaria , sa-l stapanesti sanatos si ne vedem pe apa.Cu montatul si demontatul te deprinzi cu timpul nui bai.Hai maine dimineata pe Dunare.

Acum am vazut mesajul. Poate veneam, desi, stiam ca faceti Giurgiu - Oltenita dar eu acum ies prima data si vreau ceva mai usor la inceput, sa vad de ce sunt in stare. Daca totul decurge cum as dori eu, poate in cateva saptamani merg si eu la ture mai lungi. Pana atunci iau la rand lacurile din Bucuresti.
Calatorie placuta. Revin si eu cu impresii dupa ...

A trecut ceva timp de la achizitionare spune-ne ceva impresii despre acest caiac ,asta cu conditia daca ai avut timp sa iesi cu el.Poze ..............

Salut, o sa imi iau si eu unul de la ei :D. Daca am inteles bine este 40 de euro transportul? Pune ceva poze cu el pe apa :).

Back
Sus