Ce caiac sa aleg?

Dragilor, vreau sa cumpar un caiac sit on top pentru 2-3 persoane.As dori ca acesta sa aiba o stabilitate si o directie buna tinind cont ca sunt incepator, iar la nevoie sa poata fi padelat si de o singura persoana. Din ce am gasit pe net, in Romania am cateva variante de caiace sit on top:Trinidad, Kalao, Tobago(www.hibiscussport.ro), Hobie Odyssey(www.nauticlife.ro), Malibu Two XL (www.xsport.ro) . Astept sfaturile voastre, sau daca aveti alte sugestii raman dator. Sanatate multa! P.S. Caiacul il folosesc pentru agrement cel mai adesea pe lacuri de acumulare.

Salut Ovidiu
Eu as merge pe varianta cu Hobie Odyssey,despre stabilitate nu trebuie sa iti faci griji aproape toate caiacele sit-on-top au o stabilitate foarte buna.

Eu am avut un Tobago. Votez pentru el. Colegul @iacos a avut (si a participat la TID) cu un Tobago. Uite ceva poze cu Tobago lui Costin - http://picasaweb.google.com/costin.iatan/TID2008CalarasiMareaNeagra# . Cauta SH in primul rand (parerea mea). S-ar putea dupa o perioada sa vrei un ,,sit in,,. Daca aveam loc (casa - curte) optam pentru asa ceva - http://www.brighton-canoes.co.uk/productpages/perception/vista.htm Varianta EXPEDITION. Tot @iacos (colegul nostru) are unul de genul acesta cu care a participat la TID si pe care am avut ocazia sa il vad live (si testez pe uscat :) ca si spatiu). Poze cu Vista Expedition gasesti destule printre pozele de pe siteul TID-ului - http://tidromania.wordpress.com/fotografii-tid/ . Cauta ceva SH eventual prin tarile civilizate (si nu numai) si sigur o sa gasesti ceva ,,dupa chipul si asemanarea voastra,,.

Eu am avut un Tobago. Votez pentru el. Colegul @iacos a avut (si a participat la TID) cu un Tobago. Uite ceva poze cu Tobago lui Costin - http://picasaweb.google.com/costin.iatan/TID2008CalarasiMareaNeagra# . Cauta SH in primul rand (parerea mea). S-ar putea dupa o perioada sa vrei un ,,sit in,,. Daca aveam loc (casa - curte) optam pentru asa ceva - http://www.brighton-canoes.co.uk/productpages/perception/vista.htm Varianta EXPEDITION. Tot @iacos (colegul nostru) are unul de genul acesta cu care a participat la TID si pe care am avut ocazia sa il vad live (si testez pe uscat :) ca si spatiu). Poze cu Vista Expedition gasesti destule printre pozele de pe siteul TID-ului - http://tidromania.wordpress.com/fotografii-tid/ . Cauta ceva SH eventual prin tarile civilizate (si nu numai) si sigur o sa gasesti ceva ,,dupa chipul si asemanarea voastra,,.

Salut Stavride, multam' pentru informare si mai ales pentru poze.Nu ma inveti rau dar sunt incepator si abia raspund de viata mea, iar cei ce se plimba cu mine pe lac sunt pe dinafara total.In acest moment il am pe fratele mai mic al lui Tobago, Bilbao este ok pentru mine, il transport usor, este destul de stabil, ce nu imi place este faptul ca are un orificiu de evacuarea apei exact in centrul scaunului,si cum eu am doar 95kg pe acolo apa in loc sa se scurga, intra.Iti dai seama ce bine ma simt, umed, in acea parte a corpului numita cur, de cum ma asez in caiac.Experienta mea se rezuma doar la ce am discutat cu voi pe forum si la filme vazute pe youtube, practica am trait-o pe pielea mea, un moment nasol a fost de curand cand m-am rasturnat cu Bilbao intr-o apa rece ca gheata si am fost fericit ca am reusit sa urc rapid in caiac.Din acest motiv inclin spre sit on top, am siguranta mai mare, urc usor dupa o rasturnare si cel mai important, caiacele astea chiar plutesc(adevarate flotoare).M-ar tenta un sit in dar deocamdata frica este mare(am vazut in filme tehnici de padelare, eschimo-rolluri, fite si figuri, dar nu sunt capabil).Vad ca pe Tobago prietenul are incarcatura serioasa, a fost cumva evacuat?(glumesc).Dupa poze, mi se pare mai misto Hobie Odyssey, pare mai lucrat.Cred ca o sa ajung si pe la targ anul asta sa vad ce m-ar convinge.Mersi inca odata pentru tot si scrie daca afli noutati.Numai bine!

Salut,

Un caiac foarte stabil de 3 persoane este Bic Kalao. Eu mi-am luat asa ceva... (spre rusinea mea, inca nu l-am pus inca pe apa)

Singurul inconvenient este greutatea 39,5 kg... dar in 2 sau 3 persoane, poate fi transportat fara probleme.

Salut,

Un caiac foarte stabil de 3 persoane este Bic Kalao. Eu mi-am luat asa ceva... (spre rusinea mea, inca nu l-am pus inca pe apa)

Singurul inconvenient este greutatea 39,5 kg... dar in 2 sau 3 persoane, poate fi transportat fara probleme.
Salut Johann,
Mersi pentru interventie, dar este cam tarziu, ultima discutie pe postul asta a fost in aprilie si de atunci s-au schimbat multe, nu mai sunt chiar incepator.M-am razgandit dupa ce am citit parerea unui barcaholic, care spunea ca bicicleta, motocicleta si caiacul trebuie sa le calaresti singur, altfel dispare adevarata placere, in tandem uneori nu exista sincronizare, nu stii cine detine controlul si "adevar a grait".Am mers cu o canoe in tandem, am stat pe locul din fata si chiar nu mi-a placut senzatia, parca nu aveam stabilitate ma simteam nesigur.Tot prietenul barcaholic a venit cu ideea, ca decat un caiac de doua persoane, mai bine doua caiace de o persoana si a avut dreptate , este mai placut sa mergi in paralel.Acestea fiind spuse ,pe langa sit-on-ul Bilbao, am cumparat un sit-in Riot Enduro 12 ,de care sunt supermultumit, are tot ceea ce mi-am dorit, stabilitate, directie, viteza si este foarte confortabil, iubesc caiacul asta.Mai urmeaza un Gumotex Solar 410 C pneumatic , pentru urgente, sau pentru cand ma deplasez pe distante mari, iar in viitor mai vedem ce ofera piatza de barci.Numai bine si treci la actiune, viata trece!

Ultima editare:
Multumesc pentru raspuns!

Sigur, un caiac de 1 persoana este mult mai manevrabil. Depinde pentru ce l-ai gandit. Eu unul cand l-am luat m-am gandit la concediu - cand merg cu familia si eventual cu prieteni - in ideea de a avea un caiac pe care sa ne suim 2 -3 sau chiar 4 si cu care sa ne dam cateva ore (2 - 5 ore). Sigur, pentru viteza/performanta este nevoie de oameni antrenati (conditie fizica si sincronizare)

Am citit pe aici despre posibilitatea (limitata totusi) de a monta o vela la caiac - care poate va fi urmatorul pas. Pana atunci va fi botezul - lansarea la apa... Singura problema este ca tin caiacul intr-un loc impropriu manipularii - ca sa il pot folosi mai des.

@Johann,
Pentru agrement si pentru ca iesirea pe apa sa nu devina o povara, un caiac pe care o sa il cumpar si eu si care ofera mobilitate din toate punctele de vedere este Gumotex Solar 410 C, are doar 17 kg, capacitate transport 270 kg si este din nitrilon, echivalentul hypalonului, cel mai bun material din domeniul pneumaticelor Nafukovací kajak Solar 410 C GUMOTEX
Caiacul asta se poate tine permanent in portbagaj, se poate transforma si in caiac de o persoana, husa de transport este un rucsac, il cari in spate in amontele unui rau apoi cobori pe apa,are multe intrebuintari.

Ultima editare:
apropos de intrebuintari... cu 2 caiace Kalao cred ca iese un catamaran de toata frumusetea, cu care poti sa mergi pe mare... (bineinteles cu o vela corespunzatoare)

Back
Sus