ce filme cu barci,veliere stiti?

toata lumea uita de "Wind" al marelui Francis Ford Copolla...cu iahturi de Cupa America...a fost unul dintre primele filme cu veliere pe care le-am vazut...si am stat la toate reluarile, la orice ora, anul ala (cred ca aveam 13-14 ani...)

detalii aici: http://www.youtube.com/watch?v=c3shpTH59Qk

si puteti folosi si link-urile de pe partea dreapta a ecranului, pentru alte detalii...

a, si mai poti cauta Waterworld, cu Kevin Costner...nu tot e cu barci, prea mult sange si impuscaturi pe acolo, da' sunt cateva scene de senzatie...Nigel Irens a fost cel care a proiectat trimaranul lui Costner...si a facut o treaba excelenta...

Eu am citit cartea inca din copilarie, dar n-am stiut ca este si un film.
E cumva unul documentar, cu fragmente de filmari din expeditia originala sau e un film artistic ?

Artistic din pacate, parca are la final cateva imagini din filmarile originale.

1."The Dove" (1974); are si o muzica memorabila...din pacate nu l-am gasit decat pe youtube; merita citite comentariile din subsolul link-ului...

The Dove [1974] - Sail The Summer Wind - Lyn Paul - YouTube

2."Sea Wolf" dupa Jack London

Sea Wolf Trailer - YouTube

3."Tabarly" (2008) un documentar despre...nu cred ca mai trebuie sa spun ceva...

Tabarly - YouTube

Pacat ca pentru "Toate panzele sus" nu s-a reusit decat folosirea unui pescador modificat...pacat ca nu s-a incercat vreodata reconstructia primului bric "Mircea", pacat ca nu s-a incercat ecranizarea cartii "Un port la rasarit" a lui Radu Tudoran sau macar un documentar despre expeditia velierului "Dris" din 1939 si a altor incercari...O cultura maritima se face prin educatie, prin popularizare si prin valoare in sine; ma intreb cat mai avem din toate acestea?...

Eu am citit cartea inca din copilarie, dar n-am stiut ca este si un film.
E cumva unul documentar, cu fragmente de filmari din expeditia originala sau e un film artistic ?

Da , asa cum spunea si '' tox '' mai devreme ,filmul este artistic , a fost lansat in 2012 ,iar la final contine si niste imagini reale :) . Filmul mi-a placut ,cartea nu am citit-o din pacate ,nici nu stiam ca exista , dar daca voi avea ocazia cu siguranta o voi citi .

Da , asa cum spunea si '' tox '' mai devreme ,filmul este artistic , a fost lansat in 2012 ,iar la final contine si niste imagini reale :) . Filmul mi-a placut ,cartea nu am citit-o din pacate ,nici nu stiam ca exista , dar daca voi avea ocazia cu siguranta o voi citi .

Ti-o pot imprumuta eu , daca doresti .

Filmul nu l-am vazut dar am citit si eu cartea si ti-o recomand, avand in vedere ca mai toate ecranizarile nu prea respecta sursa. Ca si in cazul filmului Papillon, o umbra deplorabila a cartii.
Sunt poate off topic, dar, in romanul Papillon, am fost impresionat de curajul lui Henri Charrière de a-si pune viata in pericol, cand, cu o experienta minima, a ales calea oceanului intr-o barcuta, navigand mii de km in cautarea libertatii. De altfel, apa era aproape singurul mod de a evada.

Am mai postat undeva dar merita sa-l mai mentionez o data: Deliverance. Muzica buna, aventura %, actori buni. Nu e despre vele, doar canoe.:p
L.E. Unde gasim "Wind"? Pe Filelist nu este. :(
Daca doreste cineva Deliverance, il pot pune un link de transfer.ro.

Back
Sus