Ce formalitati tre indeplinite ca sa poti pleca cu barca in voiaj international?

Am si io o intrebare :)
ce formalitati trebuiesc indeplinite ca sa poti pleca cu barca in afara si sa treci bosforu si dardanelu de exemplu? :)

formalitati

In primul rand sa iti faci iesirea din Romania, la politia de frontiera. Sa ai permis de conducator de ambarcatiune, macar C si pentru vele, daca e velier. Daca vrei sa pleci dincolo de 12 nm de tzarm , iti trebuie A si LRC, de la ANR. LRC e permisul de operator radio. Apoi in fiecare tara care intrii, conform specificului trebuie sa ceri permisiunea sa intrii in port pe VHF canalul autoritatilor respective, astea le gasesti in pilot. Odata obtinuta permisiunea, trebuie sa iti faci formalitatile de intrare si iesire, in principiu, daca nu esti in UE, dar si in UE, de ex Bulgaria , face formalitati, Grecia, Italia si Franta, nu.

cipru

ai grija la turci sa nu intrii in port sub pavilion cipru. Statul turc nu recunoaste statul cipriot si nu te lasa sa acostezi pe teritoriul turc. Poti in schimb sa treci prin Bosfor si Dardanele.

In primul rand sa iti faci iesirea din Romania, la politia de frontiera. Sa ai permis de conducator de ambarcatiune, macar C si pentru vele, daca e velier. Daca vrei sa pleci dincolo de 12 nm de tzarm , iti trebuie A si LRC, de la ANR. LRC e permisul de operator radio. Apoi in fiecare tara care intrii, conform specificului trebuie sa ceri permisiunea sa intrii in port pe VHF canalul autoritatilor respective, astea le gasesti in pilot. Odata obtinuta permisiunea, trebuie sa iti faci formalitatile de intrare si iesire, in principiu, daca nu esti in UE, dar si in UE, de ex Bulgaria , face formalitati, Grecia, Italia si Franta, nu.

Cu categoria C 6-12 mile ca nu masoara nimeni poti sa mergi in bulgaria?sau turcia

c-d

Desigur, dar costier. S-ar putea totusi sa ai subiecte la intrarea in porturi. Habar nu am, dar mi se pare ca anumite porturi permit accesul numai cu skipper. Nu sunt convins, dar uneori umbla vorba . Oricum rar esti intrebat de permis. Totusi ti-as sugera sa iei pe cineva cu tine care a mai mers distante mai lungi. Daca vremea o sa fie ok si totul normal, totul e bine. Dar daca te apuca vre-o furtuna ceva sau cine stie ce se mai intampla, cineva cu experientza e de neinlocuit.

Merci de replay la toti :)
Dar daca vrei sa treci bosforu si dardanele cu ce autoritate tre sa iei legatura?
sau daca mergi aproape de coasta si nu incurci traficul navelor comerciale nu mai trebuie sa ceri aprobare

autoritati

daca vrei sa treci bosforul si dardanelele, nu trebuie sa ieei legatura cu nicio autoritate daca nu vrei sa intrii in niciun port. Pleci din Romanica, dupa ce anunti politzia de frontiera si "aterizezi" in Grecia. Vant de unde itzi trebuie!

daca vrei sa treci bosforul si dardanelele, nu trebuie sa ieei legatura cu nicio autoritate daca nu vrei sa intrii in niciun port. Pleci din Romanica, dupa ce anunti politzia de frontiera si "aterizezi" in Grecia. Vant de unde itzi trebuie!
Salut Adi,
Romeo zice ca in strimtori n-ai voie decit cu motor ((e lege) desi a mentionat doar Bosforul). In consecinta urarea ar trebui sa fie CP din pupa. Cit de puternic este curentul in strimtori? Se schimba? Cit de larga este portiunea navigabila? Vinturile sint aiurea sau relativ constante? Ce deplasament are Alexandra si citi CP? Intreb deoarece nu stiu cu ce ambarcatiune doreste "agentu000" sa treaca pe-acolo. Ai voie sa faci motor-sailing?

Asa este , in stramtori si in pasele de intrare in porturi nu ai voie cu vele. In Bosfor e preferabil sa te duci din Marea Neagra pe stanga si sa te intorci tot pe stanga(barcii desigur), adica te duci pe malul asiatic si te intorci pe cel european, cica asa sunt curentii acolo. Habar nu am daca se schimba sau ba. Partea navigabila pentru veliere e mare , nu e nicio problema. Alexandra are 10,6 tone si 54 CP. Despre motorsailing habar nu am, dar cred ca nu e voie sa ridici velele. Noi am trecut cu vele la sud de Andros, dar nu e trafic pe acolo, pe cand in Bosfor si Dardanele, e la greu.

Multumesc de lamurire.
De tranversat as fi vrut sa fie pe vele dar daca nu o sa pot o sa folosesc motoru din dotare :))
Oricum pana atunci mai este ceva timp , deocamdata ma documentez :)
Merci la toti de replay

Back
Sus