Va salut! Am sa va rog sa-mi lamuriti cateva lucruri ce tin de certificatul de operator radio. Eu am permis de barca clasele D,C si S, fara certificat de operare statie. Recent am fost intr-o plimbare cu un velier de la Limanu la Balcik, iar la un moment dat skiperul a fost abordat prin intermediul statiei de Politia de Frontiera, care a vrut sa stie cati suntem la bord si unde mergem. Apoi au venit doi politisti cu o barca, ne-au verificat actele de indentitate si actele barcii. Atata tot! Pt asta nu gasesc necesar sa fac si cursuri de operator radio, ma gandesc ca imi pot cumpara o statie si va fi intuitiva folosirea ei, chiar si fara curs sau alte patalamale. Cei mai experimentati dintre dvs, dintre cei care voiajati si in afara tarii, imi puteti spune daca vi s-a cerut vreodata, dincolo de actele barcii si permis, si certificatul de operator al statiei de comunicatii? Chiar e musai sa-l am, daca intentionez sa-mi cumpar o statie pt barca? Sau e vreo informatie care imi scapa legat de certificarea asta radio? Multumesc!