Charter

O zi buna tuturor,

Iata o veste buna, daca tot vine vara: am reusit sa obtin statut de dealer de la Performance-Sailing

Asta inseamna ca fata de pretul de lista, putem asigura 10-12% reduceri. Amanunte si inscrieri gasiti aici

Alta posibilitate de inchiriere, cu sau fara skipper, aici.

Pentru cei care doresc sa devina skipperi, Constantin Sailing

Faire winds!
Vara este, totusi, o stare de spirit.
 
Va salut,
ma bate gandul sa particip si eu la o "plimbare" cu unul din yachturile dumneavoastra, am vazut site-ul si as avea nevoie de cateva precizari. V-am scris pe forum si nu prin PM pentru ca poate vor mai fi persoane interesate de aceleasi probleme.
1. As dori sa stiu daca pentru inceputul lunii Mai aveti vreo activitate programata sau daca sunt doritori cu care sa se completeze minimum de participanti(noi suntem sot+sotie+copil-2ani).
2. As mai dori sa stiu daca se poate in acelasi timp merge in vacanta, iar unul dintre membrii familiei sa faca si unul din cursuri.
3. Se poate face din prima Day Skipper sau trebuie facut inainte cursul de baza.
4. Nu am mai fost niciodata pe un yacht si nu stim cum stam cu raul de mare, credeti ca traseul de 2 x 54 mile poate aduce problema asta?
Va multumesc si imi cer scuze daca intrebarile nu prea sunt in spiritul marinaresc. O sa revin daca imi conving sotia.
PS: Felicitari pentru site-ul in limba romana si dvs. si lui Iulian.
 
Precizari

Buna ziua tuturor,

Profit de intrebarile puse de Domnul Bogdan Buciu si fac acum precizarile:
Pentru a urma cursul de Day Skipper, nu este nevoie de a poseda certificatul "Crew", acesta este doar recomandat, mai ales pentru cei care nu au experienta in yachting, fie el cu vele sau motor. Day Skipper este acel comandant care stie si poate sa execute marsuri scurte, in conditii de vreme buna, pe timp de zi. Aceste cunostiinte se pot insusi cu usurinta de catre oricine, cursul practic de o saptamana este in general suficient pentru a se insusi acel minim de cunostiinte practice care dau siguranta de sine obligatorie in a incepe sa navigheze singur. Desigur, partea de teorie este indispensabila, dar nici aceasta nu ridica probleme, tot in general vorbind. La partea de teorie, volum mai mare cuprinde capitolul legat de regulile de navigatie, ceea ce numim COLREG, adica reguli pentru evitarea coliziunilor. Aceasta trebuie invatata individual. Evident, va dam tot ajutorul necesar.
Cursurile practice se organizeaza in functie de numarul celor inscrisi, si de capacitatea barcilor. Mai exact spus, daca exista suficienti doritori pentru o saptamana pe mare (sau mai mult), atunci nava porneste. Daca in cadrul grupului exista mai multi doritori de permis, atunci tura este una de studiu, daca nu, este una de placere. Aici, importanta este intelegerea in cadrul grupului, pentru ca un voiaj de studiu poate fi mai putin apreciat de doritorii de vacanta. Nu e sigur ca un cuplu doritor de vacanta se bucura atunci cand cel, sau cei care se pregatesc pentru a deveni skippri exerseaza ore in sir acostarile, sau manevra "om la apa".
In ceea ce priveste raul de mare: sant foarte putini aceia care sant dispusi la rau de mare, iar in conditiile Adriaticei de nord, conditiile pentru ca cineva sa aiba rau de mare se intrunesc foarte rar. De obicei, in primele doua zile apar sau nu semnele de predispozitie. In acest caz, cu ajutorul medicamentelor se poate preveni aparitia acestuia. Marsul Izola-Venetia inca nu a avut "victime" ale raului de mare.
Dat fiind faptul ca site-ul a aparut doar de cateva zile, inca nu am avut timp sa public programul curselor, nici de studiu, nici de placere. Acest program va fi publicat saptamana viitoare. Deci, pentru inceputul lui mai inca nu este programat nimic. Poate aveti dumneavoastra initiativa? Deja santeti doi, mai trebuie inca patru persoane, si putem porni!.
Daca nu am fost destul de clar, sau daca mai aveti alte intrebari, nu ezitati sa intrebati. Este firesc sa vi se para totul nebulos, asa e inceputul, si nu numai in yachting. M-as bucura daca numarul skipperilor romani ar creste cu inca o persoana, dumneavoastra!

Va multumesc pentru felicitari, in numele lui Iulian si al meu.

Cu stima si prietenie,

Constantin
 
Nu. Sistemul este foarte asemanator, principiile sant aceleasi, dar nu este RYA. Scoala este acreditata de catre Federatia Ungara de Yachting, MVSZ. Diferenta consta, intre altele, in faptul ca la noi se preda si GMDSS (radiocomunicatie), iar in permis este specificat faptul ca posesorul poseda cunostiintele necesare.
 

Back
Sus