chemari si raspunsuri

Pe cat de mult mi-as dori, imi este aproape imposibil sa definesc solutia optima.

Probabil ca in tehnica de supravietuire intra nu numai felul in care reintri in ambarcatiune dar si modul in care abordezi planul de navigatie. Fara a diminua cu ceva importanta tehnica a remedierii, sau minimalizarii, consecintelor unui accident, cel putin in privinta navigatiei costiere intr-un kayak, este foarte important sa iei o decizie potrivita in privinta iesirii pe apa, sau a retragerii strategice pe uscat. In general vorbind, planuiesc detaliile unei iesiri alocand si timp de rezerva pe mal in caz de vreme nefavorabila. De ce sa risc o rasturnare si nevoia de eskimo roll daca pot sa mai astept cateva ore, sau o zi, pentru a iesi pe o apa msi linistita?

Sigur ca daca ma prinde ceasul rau in larg se impun masuri majore. In general incarcam cam ce avem nevoie pentru independenta totala in conditii de 12 + 2 zile de iarna, avand in vedere latitudinea si temperatura apei. Daca e groasa rau si nu avem sanse sa impingem cetaceul rasturnat la mal, taiem chingile de prindere, elibetan puntile de bagaje, etc.

Cum o fi sa fie, da' sa mor daca nu mi se umple sufletul de bucurie evaluand detaliile tuturor acestor potentiale situatii... :) Oi fi eu defect sa ma bucur evaluand scenariile posibilelor neplaceri, dar ce-ar mai ramane din diluatul gust al unei aventuri moderne fara aceste pregatiri si evaluari de scenarii?... :)

Ultima editare:
Pe cat de mult mi-as dori, imi este aproape imposibil sa definesc solutia optima.

Probabil ca in tehnica de supravietuire intra nu numai felul in care reintri in ambarcatiune dar si modul in care abordezi planul de navigatie. Fara a diminua cu ceva importanta tehnica a remedierii, sau minimalizarii, consecintelor unui accident, cel putin in privinta navigatiei costiere intr-un kayak, este foarte important sa iei o decizie potrivita in privinta iesirii pe apa, sau a retragerii strategice pe uscat. In general vorbind, planuiesc detaliile unei iesiri alocand si timp de rezerva pe mal in caz de vreme nefavorabila. De ce sa risc o rasturnare si nevoia de eskimo roll daca pot sa mai astept cateva ore, sau o zi, pentru a iesi pe o apa msi linistita?

Sigur ca daca ma prinde ceasul rau in larg se impun masuri majore. In general incarcam cam ce avem nevoie pentru independenta totala in conditii de 12 + 2 zile de iarna, avand in vedere latitudinea si temperatura apei. Daca e groasa rau si nu avem sanse sa impingem cetaceul rasturnat la mal, taiem chingile de prindere, elibetan puntile de bagaje, etc.

Cum o fi sa fie, da' sa mor daca nu mi se umple sufletul de bucurie evaluand detaliile tuturor acestor potentiale situatii... :) Oi fi eu defect sa ma bucur evaluand scenariile posibilelor neplaceri, dar ce-ar mai ramane din diluatul gust al unei aventuri moderne fara aceste pregatiri si evaluari de scenarii?... :)

Buna, de abia astept sa apara "NEXT" ore o sa fie Alaska sau Aleutinele,
oricum "cititorii" trebuie sa invete din postarile voastre ce inseamna planificarea unei expeditii si ce inseamna si cat de important este risk management-ul care se citeste printre randuri,
bafta multa, vreme buna, si astept NEXT

Buna, de abia astept sa apara "NEXT" ore o sa fie Alaska sau Aleutinele,
oricum "cititorii" trebuie sa invete din postarile voastre ce inseamna planificarea unei expeditii si ce inseamna si cat de important este risk management-ul care se citeste printre randuri,
bafta multa, vreme buna, si astept NEXT

Vom avea placerea sa va anuntam cand si daca "next episode" va fi montat si publicat online. Pana atunci, din perspectiva de acum, pare ca mai avem de traversat doar "infinitul"... :)

In privinta risk mgt, este important de retinut ca fiecare trebuie sa procedeze asa cum i se potriveste mai bine. Daca "manualul" te invata ce si cum, cand si cat, raman de multe ori influentate direct de atitudinea si temperamentul individului. Nu toata lumea reactioneaza si procedeaza la fel intr-o aceeasi situatie. Atat timp cat nu sunt membrii unei echipe de la care se asteapta sincronizarea unor atributii specifice, diversitatea abordarilor este binevenita... :)

2222 likes.Si voi vroiati sa renuntati...E ca si cum ai avea concert si ai pleca de pe scena dupa cateva intro-uri.. :)

pai, nu mai stiu poezia...

ursuletz cu paru' cretz,
fura piulitza din cotetz,
el se jura ca nu fura,
da' l-am prins cu motoru'n tura...

cade cortina si nu se mai ridica... :)

mai exista si momente norocoase in viata... :) am gasit intr-o lada de echipament o sticla de Metaxa de 7 stele cumparata in cartierul Monastiraki din Atena acum 29 de ani... :) si am gasit-o si pe Glikeria, pentru atmosfera potrivita... daca va place muzica greceasca autentica, luati de-aici... :)

mai exista si momente norocoase in viata... :) am gasit intr-o lada de echipament o sticla de Metaxa de 7 stele cumparata in cartierul Monastiraki din Atena acum 29 de ani... :) si am gasit-o si pe Glikeria, pentru atmosfera potrivita... daca va place muzica greceasca autentica, luati de-aici... :)

:) Ce inseamna sa fii chivernisit cu echipamentul !
Eu n-am nici o sansa sa gasesc vreo sticla de Otonel nici in sacii de echipament de acum 10 ani !

Dar de ambitie, poate scorbolesc si eu azi prin lazi. Speranta moare ultima. :)

:) Ce inseamna sa fii chivernisit cu echipamentul !
Eu n-am nici o sansa sa gasesc vreo sticla de Otonel nici in sacii de echipament de acum 10 ani !

Dar de ambitie, poate scorbolesc si eu azi prin lazi. Speranta moare ultima. :)

surprize multiple, una calda, una rece... :) nimic din ce-i acolo nu ni se mai potriveste in talie, parca nu sunt hainele noastre... Le-am impachetat sa le dam la container la Armata Salvarii.

Acum 29 de ani am adus din Grecia doua sticle de Metaxa, una de 5 stele de trei litri, pe care inca o tin intacta in bucatarie si una de 7 stele de 750 ml. Pe aia mica o ratacisem cand ne-am mutat acum vreo 12 ani.

"Ella, Glikeria mou"

aproape ca un symposium... :)

Ce? 29 ani? Coniac Metaxa? 5 stele? 7 stele? 3 litri? 0,75 litri? Bai, da' uituci mai sunteti! L-ati cunoscut pe neamtu' ala de ascunde lucrurile? Alz...., cum il cheama?
Ptiu drace! Dau o fuga pana la voi, sa-l degustam!

Florio, nu te chinui frate sa mai cauti! La noi daca ramane vreo sticla, se goleste numai daca ne gandim la ea!

j
Ce? 29 ani? Coniac Metaxa? 5 stele? 7 stele? 3 litri? 0,75 litri? Bai, da' uituci mai sunteti! L-ati cunoscut pe neamtu' ala de ascunde lucrurile? Alz...., cum il cheama?
Ptiu drace! Dau o fuga pana la voi, sa-l degustam!

Florio, nu te chinui frate sa mai cauti! La noi daca ramane vreo sticla, se goleste numai daca ne gandim la ea!

Ciby, are un parfum... :) desi, cu coniacul nu prea le am. Dau oricand o sticla de Metaxa pe o sticla de Zacapa "de reserva"

Am si o sticla de Murfatlar alb din 1963, care probabil ca s-a facut dulceatza de struguri deja... :) Am crescut impreuna si m-am bucurat tare mult cand am reusit s-o recuperez. Nu ma indur s-o desfac... :)

Gata cu otravurile, trecem pe apa potabila filtrata... si ruginim.

Azi se da box la tembelizor. Programul zice de la 6 PM la 2 AM! Ce naiba vom vedea atatea ore? Am dat adunarea la doua plutoane de Corona, o companie de nachos si doua grupe de guacamole. Suntem pe pozitie, de partea lui Manny... :)

Azi se da box la tembelizor. Programul zice de la 6 PM la 2 AM! Ce naiba vom vedea atatea ore? Am dat adunarea la doua plutoane de Corona, o companie de nachos si doua grupe de guacamole. Suntem pe pozitie, de partea lui Manny... :)

Trebuie sa fi inceput programul, ca deja e ora 11 la noi. Nu stiu daca vreun post pe care il prindem noi, da meciul, dar mi-ar placea sa-l vad in direct.
Daca trebuie, beau si bere ! :)

Trebuie sa fi inceput programul, ca deja e ora 11 la noi. Nu stiu daca vreun post pe care il prindem noi, da meciul, dar mi-ar placea sa-l vad in direct.
Daca trebuie, beau si bere ! :)

programul incepe la 6 PM EST, in mai putin de doua ore, dar meciul incepe la 9 PM EST (4 AM la Bucuresti) si programul tine pana la 2 AM EST (9 AM la Bucuresti)

E o nebunie mediatizata. De vreo cateva zile pe HBO si Showtime ruleaza incontinuu meciuri anterioare, documentare, interviuri. etc. Meciul asta a capatat proportii mediatice fara precedent. Barurile din oras au organizat seri speciale de vizionare in seara asta.

La tembelizor se da numai pe canalele platite extra (PPV) Au anticipat incasari de 400 de milioane USD dar se pare ca incasarile reale ar putea depasi estimarile... :)

Ce de barci bune s-ar putea cumpara de banii aia... :)

LE:

asteptam meciul... 11:25 PM EST... Avem norocul sa fim conectati la Verizon! Retelele de distributie TimeWarner si Direct Tv au probleme tehnice datorita numarului neasteptat de telespectatori care cumpara dreptul de vizionare.. Meciul intarzie datorita cererii companiilor de cablu care nu pot face fata solicitarilor... A noastra, Verizon, merge cristal... multe Corona cazute la datorie...

LE2: 1:07 AM EST si asa a mai alunecat un idol de pe soclu, nu pentru ca a pierdut, ci pentru absurditatea comentariilor facute imediat dupa meci... asta e...

slabutz spectacolul meciului

Ultima editare:
N-am vazut, dar dupa cat de bosumflati erau fanii, se mai adevereste o data zicala cu "pomul laudat" . Sau mediatizat :)

N-am vazut, dar dupa cat de bosumflati erau fanii, se mai adevereste o data zicala cu "pomul laudat" . Sau mediatizat :)

Se spune ca Floyd incaseaza 180 de milioane si Manny doar 120. Se vorbeste de 520 de milioane in incasari. Scorurile sunt imense, cu mult peste valoarea unui eveniment sportiv. Lupta reala in ring este infinit mai mica decat dimensiunea mediatizarii. Dar stim deja ca asta e valabil in tot ce ne inconjoara... :)

Traim din si printre imagini, reprezentari subiective ale realitatii, de multe ori desprinse de contururile reale si, din pacate, uneori complet fabricate. Impactul emotional, placerea generata de perceptia subiectiva a unei reprezentari pare sa fie mult mai indragita decat interactiunea cu obiectul fizic concret... :) Si suntem dispusi sa platim pentru aceasta placere, la fel cum suntem incantati sa cumparam masini care zboara prin nori, creme si pastile care ne fac vigurosi si fericiti, zambete de silicon, etc... :)

Poate tocmai de aceea un apus de soare, sau chiar si o dupa-amiaza rece si ploioasa, undeva intr-un fijord linistit uitat de lume si civilizatie, ramane singura felie palpabila de Paradis.

Next?

In asteptarea iesirii... trece greu timpul...

tumblr_nnygwu3pak1qj1kdqo1_1280.jpg

Back
Sus