Urmărește clipul video de mai jos pentru a vedea cum să instalezi siteul nostru ca o aplicație web pe pagina ta principală.
Notă: This feature may not be available in some browsers.
Nu cred ca se va ajunge la asa ceva ca vorba aia, corb la corb nu scoate ochii. ..
Anul asta de exemplu Sf. Gheorghe a inceput sa arate ca o destinatie europeana importanta, a aparut o pista pentru avioane ultrausoare, s-au inmultit foarte mult barcile moderne in dauna troacelor antice, numarul si calitatea turistilor s-au imbunatatit mult, s-au inmultit si diversificat ofertele de cazare, intr-un cuvant treaba s-a miscat intr-o directie buna.
Cu respect as vrea sa ne oprim cu discutia la barcaholism si implicatiile politicii asupra lui, si sa nu cadem in capcana polemicilor politice . Ma intreb daca mai e posibil azi sa se instaureze un regim de teroare in Delta, cum era pe vremea psd-ului. Anul asta de exemplu Sf. Gheorghe a inceput sa arate ca o destinatie europeana importanta, a aparut o pista pentru avioane ultrausoare, s-au inmultit foarte mult barcile moderne in dauna troacelor antice, numarul si calitatea turistilor s-au imbunatatit mult, s-au inmultit si diversificat ofertele de cazare, intr-un cuvant treaba s-a miscat intr-o directie buna. In cazul asta, cat de probabil ar fi ca un burtos de baron local sa faca din nou ce vrea in zona, ca pe vremea de trista amintire?
Marea calitate a economiei libere , de piata , este ca ea isi vede de dezvoltare si de drumul ei chiar si in conditii potrivnice si rezultatele se arata precum iarba printre placile de beton ....
Cu alte cuvinte sunt optimist . Cu cat calitatea ofertei turistice va creste , cu atat mai greu va fi de oprit procesul . Stii care va fi lovitura de gratie la Sf. Gheorghe ? Aceea cand intreprinzatorii locali si autoritatile locale isi vor uni fortele si vor draga un senal pe care sa poata intra-iesi linistite veliere mari . Atunci treaba va fi buna la Sf.Gheorghe .
Si nu , nu cred ca s-ar mai putea intoarce vremurile in care un baron politic stapaneste samavolnic un tinut....Deh , face UE spionaj si face galagie pe justitie...asa ca e greu acum sa mai fie posibil ce spui tu.
Si eu ma tem de clica psd-ista, astia calca tot in picioare dupa cum au chef. Insa nu cred ca vor mai putea duce asa departe jaful si marlania din 2001-2004, lumea s-a mai destupat, suntem in UE, cu toate ca UE n-are nici o treaba cu politica noastra, vedem bine ce fel ne-au ingropat economic cu ajutorul marinarului, cadaoalei si piticului turbat. Dpdv barcaholic, n-ar fi prea multe schimbari orice regim politic ar veni, insa cand mergi si vezi oameni deprimati, pescari localnici sau amatori veniti la undita, si in acelasi timp porci imbuibati care trec cu troaca motorizata peste tine, a 2-a oara nu-ti mai vine sa vii in Delta.vali, tu arunci momeli or what? de ce crezi tu ca regimul de teroare de pe vremea pesedeului din 2000-2004 nu s-ar mai putea intoarce acuma? pista de avioane si barcile din Sf. Gh probabil ca n-au cum sa mai dispara, insa de ce nu s-ar intoarce concesiunile si jaful? ce i-ar putea impiedica? crezi ca si-au dat seama ca n-au facut bine? or fi avand acuma remuscari? ti se pare ca geoana e cumva mai bun decit nastase? sau crezi ca UE si-ar bate capul cu asa ceva si ar interveni calare pe un cal alb? eu ma tem ca o data ce PSD preia cum trebuie fraiele (sau scotele?), "vom fi iarasi ce-am fost si chiar mai mult" (citat din memorie...)
A
De aia imi place mie Sf. Gheorghe in dauna Portitei, aici ai de unde alege, stai cu cortu pe plaja sau stai in cea mai luxoasa vila, vii cu avionul sau barca proprii sau cu vaporul cu toata lumea, halesti la restaurant scump sau direct la om acasa, ai o gramada de locuri de vazut cu barca...
Vali;11250 Parerea mea e ca totusi schimbarile in bine din ultimii ani vor continua a spus:Vali, da doamne sa fie cum zici tu. Io din pacate is mult mai pesimist in ce priveste venirea mintilor la cap a ghiogarilor sus-mentionati. Acesti tovarasi, si daca in rare momente de luminare isi vor da seama de ce spui tu, nu vor putea sa se abtina de la porcarii, ar fi impotriva naturii lor.
Da' tu stii cu siguranta delta mai bine decit mine, sper sa ai tu dreptate. Io n-am mai fost la sfantu de vreo 12 ani... se pare ca s-a schimbat enorm si abia astept sa ajung la vara pe acolo.
Eu n-am avut niciodata probleme cu nimeni cat timp m-am harjonit prin Delta, insa era foarte neplacut sa vezi realitatile crancene de la fata locului, jaful institutionalizat si saracia majoritatii localnicilor. In ultima vreme lumea a inceput sa se converteasca la turism, cu toate ca nici vechile naravuri nu dispar usor. Inca mai auzi destul de des in gura localnicilor "hai in balta la oua de rate" sau "aseara am prins atata baboi la curent". A dat Doamne-Doamne paradisul pe mana unor ghiogari needucati, de la conducatori pana la ultimul braconier, si ar fi bine ca romanii sa se mai destepte cat nu e prea tarziu.Vali, da doamne sa fie cum zici tu. Io din pacate is mult mai pesimist in ce priveste venirea mintilor la cap a ghiogarilor sus-mentionati. Acesti tovarasi, si daca in rare momente de luminare isi vor da seama de ce spui tu, nu vor putea sa se abtina de la porcarii, ar fi impotriva naturii lor.
Da' tu stii cu siguranta delta mai bine decit mine, sper sa ai tu dreptate. Io n-am mai fost la sfantu de vreo 12 ani... se pare ca s-a schimbat enorm si abia astept sa ajung la vara pe acolo.
Eu am vazut de mai multe ori iahturi mari venite de pe mare la Sfantu, cu ocazia festivalului de film si nu numai, inclusiv pe Dan Chisu cu cargoul lui, deci trecerea exista si e practicabila. Plus ca si navele mari de croaziera fluviala ale nemtilor si austriecilor ies si pe mare, insa astea au pescaj mic si fundul plat, dar vreo 2 metri tot or avea la dimensiunea lor. Acum nu stiu exact cat de adanc e senalul la varsare, ca n-am sonar si am iesit doar cu barci cu derivor, insa informatia se poate obtine de la ANR, din avizele catre navigatori.Cine s-ar putea ocupa de dragarea unui senal pentru a asigura accesul barcilor cu pescaj de peste 2 metri dinspre mare spre Delta Dunarii pe la Sf. Gheorghe ? Primaria ? Autoritatile navale , portuare , ale RBDD ? Pentru ca atunci Sf. Gheorghe ar deveni un obiectiv turistic serios. Si nici nu e vreo mare cheltuiala : trebuie angajata o draga care sa adanceasca un senal , apoi trebuie marcat senalul ..... Are cineva vreo idee ?
Eu am vazut de mai multe ori iahturi mari venite de pe mare la Sfantu, cu ocazia festivalului de film si nu numai, inclusiv pe Dan Chisu cu cargoul lui, deci trecerea exista si e practicabila. Plus ca si navele mari de croaziera fluviala ale nemtilor si austriecilor ies si pe mare, insa astea au pescaj mic si fundul plat, dar vreo 2 metri tot or avea la dimensiunea lor. Acum nu stiu exact cat de adanc e senalul la varsare, ca n-am sonar si am iesit doar cu barci cu derivor, insa informatia se poate obtine de la ANR, din avizele catre navigatori.
Oricum, in prezent se construieste un port de ambarcatiuni in bazinul de est, insa cum bine stim, in buna traditie a japcarilor romani, sigur preturile vor tine departe omul obisnuit.