Ciclul Vâsla Albă

atât în 2009, pe Mureş, cât şi în 2010 în Deltă am folosit un Garmin 60CX. Sincer nu ştiu cum a făcut Bogdan rost de hărţi, poate că erau deja incluse dar am să îl întreb.
Desigur, pe Mureş nu ne puteam rătăci dar era foarte util prin informaţiile furnizate: viteză, viteză medie, sate din apropiere etc. În Deltă a fost util cu adevărat, sincer nu ne descurcam fără. Sau cel puţin nu la fel de uşor.

Multumesc pentru raspuns - acumulatorul cat te tine? Sau ii dai drumul doar cand esti in incurcatura?

Nu, merge pe baterii AA. De altfel, am optat pentru un sistem unic de baterii - aparate foto, GPS, lanterne frontale tocmai pentru a avea mai puţine bătăi de cap.
Dar merge toată ziua ca să putem înregistra parcursul, viteza medie, măsura distanţa până la destinaţie etc.
Este foarte foarte bun pentru că nu are probleme dacă e stropit (nu e de băgat tot timpul în apă dar e destul de robust şi rezistent inclusiv la şocuri)

Foarte faine aventurile voastre ! :)
Lumea forumista ar spune ca sunteti temerari ( mie mi s-a mai spus si inconstient :) ) ca iesiti pe Dunare cu caiace gonflabile . Voi ati iesit si v-ati si intors:cool:

Am vazut ca aveti si caiace Lagoon2 . Cum naiba de au ramas intacte pana la sfarsit ?!?
Eu am luat unul de la Hibiscus, si sunt deja la a 5-a schimbare (garanie, deh )! Da, da , e corect ce am scris. Pana acum s-a "rasuflat" constant, a fost schimbat cu unul care s-a dezlipit (nu intepat) la prima pompa, si tot asa si iar asa, pana mi s-a sugerat sa schimb caiacul cu un alt model, ca astea-s proaste. Na !
iar toata vara 2010 a fost compromisa in asteptarea acestor "schimbari in garantie" .

Nota: cum am spus, nici un caiac nu a fost intepat, ca l-as fi lipit. Ele se dezlipeau la imbinare. Sau mi se dadeau gata dezlipite ( ca la ultimul schimb ) b-)

Foarte faine aventurile voastre ! :)
Lumea forumista ar spune ca sunteti temerari ( mie mi s-a mai spus si inconstient :) ) ca iesiti pe Dunare cu caiace gonflabile . Voi ati iesit si v-ati si intors:cool:

Am vazut ca aveti si caiace Lagoon2 . Cum naiba de au ramas intacte pana la sfarsit ?!?
Eu am luat unul de la Hibiscus, si sunt deja la a 5-a schimbare (garanie, deh )! Da, da , e corect ce am scris. Pana acum s-a "rasuflat" constant, a fost schimbat cu unul care s-a dezlipit (nu intepat) la prima pompa, si tot asa si iar asa, pana mi s-a sugerat sa schimb caiacul cu un alt model, ca astea-s proaste. Na !
iar toata vara 2010 a fost compromisa in asteptarea acestor "schimbari in garantie" .

Nota: cum am spus, nici un caiac nu a fost intepat, ca l-as fi lipit. Ele se dezlipeau la imbinare. Sau mi se dadeau gata dezlipite ( ca la ultimul schimb ) b-)

Si pana la urma... il mai ai? Poti sa dormi in el? :D un fel de hamac de parchet.

Din ciclul: " Ca sa te scufunzi in lac / Poti sa-ti cumperi un caiac ! "

Da, il mai am ! E depozitat din 7 Mai intr-o camera. A iesit de acolo de multe ori ! Dupa cum urmeaza: pentru o proba, doua plimbari reusite,de 3-400m, :) si de nenumarate ori pentru a fi schimbat "in garantie" .
Restul au fost plecari fara rost, la diverse locuri frumoase ale patriei, lacuri de acumulare, munte, etc.... unde desfaceam tacticos caiacul, umflam cu grija sa nu depasesc presiunea indicata, intram in apa si ma intorceam repejor in sunete fasaitoare, sa reiau activitatile mentionate in sens invers.

In alta ordine de idei, firma Hibiscus imi sugereaza sa il schimb cu un YakkAir LITE 2 .
Din ce vad, Yakkair-ul are invelisul de Dakron, iar Lagoon-ul din faimosul "advanced frame" ori "advanced elements"

Stie cineva ceva despre acest tip de caiac ?
Pentru informatii, multumiri anticipate . :)

E profund off topic , dar asa veni vorba :) Scuze, stanm !

Am avut mai multe modele de caiace: 2x Lagoon 2 de la Advanced Elements, 1x RST Marine Pathfinder şi 1x Sevylor Tahiti K79
Toate au scăpat întregi. De-a lungul povestirilor au fost prezentate avantaje / dezavataje ale fiecăruia.

Dar vorbind strict despre Lagoon 2, s-au comportat impecabil. Nicio spărtură sau pierdere de aer. Chiar dacă le-am încărcat cu bagaje şi cu 2 persoane... Deja pentru ele e al doilea sezon, anul trecut am fost 310 km pe Mureş care, după părerea mea, a fost o încercare mai grea pentru caiace decât Dunărea. Sunt extrem de solide iar noi le căram pe sus încărcate de bagaje.
Singura dată când s-au îndoit e când erau pline de apă de mare şi noi am vrut să le cărăm la mal pe sus în loc să le golim :) dar asta e altă poveste.
Singurele două dezavantaje pe care le văd eu la acest caiac sunt locul mic pentru bagaje şi locul din faţă oarecum inconfortabil (pereţii laterali apasă bazinul) după câteva ore. Acuma ne gândim cum să rezolvăm problema asta.
Pentru bagaje am cusut nişte chingi de rucsac pe caiac şi am rezolvat oarecum problema. Buzu de exemplu a zis că nu vrea să facă la fel. Oricum, ne-am descurcat cu bagajele aşa că nu pot zice neapărat că am avut eu dreptate.

Back
Sus