combustibili de motoare

  • Autor subiect Autor subiect ben
  • Dată creare Dată creare
pentru cei care sunt interesati, deschid acest subiect nou, sa ne dam cu parerea despre benzine, etanol, octan booster-i etc, tot ce are legatura cu alimentarea motoarelor termice . personal studiez posibilitatea alimentarii cu benzina 95, combinata cu 15 procente etanol. hai sa auzim pareri si informatii.
in final pe toti ne intereseaza un procent mai mare de putere, mai ieftin, si cel mai important, reducerea impactului asupra apei, filtrul noxelor noastre, ale inboard-istilor.
 
Salut Beni, eu am sa spun doar o parere personala: cred ca e bine sa folosim motorul la parametrii la care a fost proiectat, si daca vrem un plus de putere sa alegem un motor mai mare. Mie de exemplu imi displace sa stau sa fac amestecuri de carburanti, uleiuri, aditivi etc, prefer sa alimentez si sa pornesc. Cea mai importanta chestie la un motor este sa fie de incredere, deci fiabilitatea trebuie sa asigure siguranta pe apa. Asa experimente cu retete de carburanti putem face pe ape protejate, cand cautam performanta sau ne satisfacem hobby-ul, dar pentru siguranta calatoriei eu zic ca e bine sa folosim motorul la regimul lui obisnuit.
 

Back
Sus