Constructia unei barci din placaj

Cautand pe net am gasit un blog foarte bun, dupa parerea mea de novice, pentru cei interesati sa-si construiasca o barca din placaj. Adresa este http://freespace.virgin.net/edwards.com/ . Este vorba de un englez care face un dayboat dupa planurila gratis ale lui Radosław Werszko (sa-i dea Dumnezeu sanatate) de pe http://www.dinghy.pl/40m_dayboat.htm.
Tin sa va anunta ca tot de aici, de pe ultimul site, mi-am ales sa fac skiff-ul, care mi se pare nici prea mare nici prea mic, tocmai bun pentru nevoile si posibilitatile mele.

Sa va tina Dumnezeu obiceiul!
lipan
 
Ultima editare:
Constructia unui catarg din lemn

Nu am gasit inca pe forum (si deci este posibil sa fi aflat unii de ea) aceasta adresa: http://www.duckworksmagazine.com/04/s/articles/birdsmouth/index.cfm#online-calc in care este prezentat un model foarte sofisticat, inclusiv cu calculator pt. dimensiunile tale, de construire a unui catarg din lemn cu gaura la interior. Cine intelege modul de construire il rugam sa se posteze aici notele si recomandarile sale, pentru a intelege si noi ceilalti, novicii, cum se face acest catarg.

Sa va tina Dumnezeu obiceiul!

Lipan
 
Ultima editare:
categoria superusor!

Ca sa nu mai incep alt Fred:) (thread) cateva poze cu stich& glue de pe un site nemtesc cu constructia unui caiac.

http://www.boote-forum.de/showthread.php?t=83937

faina lucrare!usor de construit si nu necesita scule speciale,sa nu mai vorbim de greutatea caiacului !ramine o problema ,planurile?pentru ca partile componente trebuie foarte precis taiate:forma finala,simetria,depinde de cit de bine sint decupate partile componente.multumiri Levy!
 
Hai noroc Levy si Nicu :), din ce se vede in ultima poza, planul de forme e scos in Delftship, asta inseamna ca planul exista la neamt, posibil gratuit, ca majoritatea template-urilor Delftship. Programul asta poate importa coordonate in sistem linii de apa, cuple, buttocks si gurne, si scoate instant desfasuratele in .dxf, gata pentru a fi trasate si taiate. O solutie pentru cineva cu rabdare ar fi sa mareasca imaginea neamtului, sa importe coordonatele gurnelor in Delftship, si sa scoata planul de forme si desfasuratele, apoi sa faca si un caiac, ca sa demonstreze ca treaba merge :p. Daca n-as avea de treaba, m-as baga imediat la asta, asa ca ramane mai la iarna :).
 
Salut Vali, salut Levy. Subscriu la cele scrise anterior, abordabila şi foarte explicita prezentata executia.
 

Back
Sus