Constructie ponton fix si mobil la lacul Belis-Fantanele

Salutare,
Sunt nou pe aci si intr-ale forumului si intr-ale apelor asa ca fiti blanzi cu mine. Practic de ceva vreme iesitul pe apa cu SUP, dar acum vreau sa intru mai tare in problema. Am gasit un teren cu iesire la lacul Belis si ma gandesc sa il iau in scop de afacere. Parte din afacerea asta implica construirea unui ponton la mal unde sa "parchez" ce-o fi de parcat si vreau sa construiesc un ponton mobil, motorizat, pentru scop de agrement, plimbari pe lac, etc., pentru un numar de 40-50 persoane.
Nu stiu mare branza din ce inseamna toata partea legislativa, asa ca rogu-va cine poate si vrea sa ma lumineze si pe mine, sa o faca.
Ce stiu aproximativ pana acum:
-o astfel de ambarcatiune musai sa fie inmatriculata, am vorbit in principiu cu o firma de langa Craiova care construieste structura plutitoare, sunt autorizati, fac proiect, etc. Mie imi trebuie de la ei partea de structura, ca de partea electrica/propulsie ma ocup eu
-am nevoie de ceva (permis/autorizatii/etc) pentru a conduce asa ceva, probabil de la capitania Dej
Ce nu stiu:
-ca sa amplasez ambarcatiuni fixe/mobile pe lac, trebuie sa inchiriez luciu de apa, cine se ocupa de asta, primaria din zona, altcineva?
-intr-un astfel de demers am treaba cu ANAF, exista impozite pe chestiile astea?
-exista asigurari pentru asa ceva care trebuiesc facute (ca un fel de RCA la auto) ?

Multumesc.

Lacurile Belis si Tarnita au regim restrictionat pentru ambarcatiuni motorizate, ma indoiesc ma indoiesc ca vei obtiune autorizatie pentru un vaporas pentru 50 de persoane.

Restrictiile pe care le stiu eu este viteza maxima 15km/h si propulsia exclusiv electrica. Am citit pe undeva un regulament de functionare in sensul asta. Mai sunt si alte restrictii?

Back
Sus