Corsarul...

Iata ce minunatie a aparut in Portul Tomis din Constanta:
 

Atașamente

 • portul tomis 12-09-2010 012.jpg
  portul tomis 12-09-2010 012.jpg
  88.3 KB · Vizualizări: 261
 • portul tomis 12-09-2010 022.jpg
  portul tomis 12-09-2010 022.jpg
  61.2 KB · Vizualizări: 219
 • portul tomis 12-09-2010 014.jpg
  portul tomis 12-09-2010 014.jpg
  48.6 KB · Vizualizări: 212
Il stiu de prin 1998, am iesit cu el pe mare intr-o scurta excursie de o zi in acelasi an...
Proprietarul de atunci era antrenorul echipei de gimnastica junioare in Constanta, dupa ce antrenase lotul in Grecia, si organiza iesiri Tomis-Mangalia
 
Nu-i spunea Constanta pe atunci? Acum este Corsarul dar se vede inca numele vechi. Mie-mi plac la nebunie bijuteriile astea din lemn masiv. Mai erau ambarcatiuni din fibra dar asta era cea mai frumoasa. Iata cateva din celelalte:
 

Atașamente

 • portul tomis 12-09-2010 009.jpg
  portul tomis 12-09-2010 009.jpg
  83.4 KB · Vizualizări: 159
 • portul tomis 12-09-2010 023.jpg
  portul tomis 12-09-2010 023.jpg
  72.7 KB · Vizualizări: 163
 • portul tomis 12-09-2010 004.jpg
  portul tomis 12-09-2010 004.jpg
  50.6 KB · Vizualizări: 146
Mai era si ambarcatiunea asta, in mare suferinta:
Nu stie nimeni povestea ei?
 

Atașamente

 • portul tomis 12-09-2010 025.jpg
  portul tomis 12-09-2010 025.jpg
  68 KB · Vizualizări: 199
Se numeste Batrana Carapace si e facuta de Giacopo. E a unei domane in varsta care nu vrea sa o prea vanda, zice ca e a lui fi-su din Canada. Dar in realitate ......cine stie. E cam terminata din pacate !
 
Cat despre Corsarul, e inca a lui Nea Matei, antrenorul..... Acum 3 ani deja era sa se scufunde la o regata, au dus-o in Midia si au scos cam 5 tone de apa din ea. Apoi a renovat-o si anul trecut a pus-o din nou pe apa.
 
Nu-i spunea Constanta pe atunci? Acum este Corsarul dar se vede inca numele vechi. Mie-mi plac la nebunie bijuteriile astea din lemn masiv. Mai erau ambarcatiuni din fibra dar asta era cea mai frumoasa. Iata cateva din celelalte:

Catamaranul voinic din centru, am inteles ca e a lui Gh. Flutur... cel care a fluturat prin multe functii publice, inclusiv in fruntea ministerului agriculturii .
Barca e faina, proprietarul e foarte.....aaa... iubit :)
 
Catamaranul e un Lagoon 440. O frumusete, dar parca nu e nici o diferenta intre locuitul la bloc si cel pe catamaran. Poate tocmai asta e scopul.
 

Atașamente

 • portul tomis 12-09-2010 024.jpg
  portul tomis 12-09-2010 024.jpg
  41.6 KB · Vizualizări: 104
florio, nu e a lui flutur ala cu politica, asta e seful gunoierilor din navodari parca !
Si a fost a luiperinni ala de la casa auto si aia cu robinetzi
 
Chiar voiam sa intreb a cui e Lagoonoiul 44 numai ca stiu pe cine sa ma oftic, bine c-am aflat. Da' am cam vazut barca asta mai mereu la cheu, n-au indraznit la drum lung? Se stie si un pret de tranzactionare? O vechime?

Catamaranul e un Lagoon 440. O frumusete, dar parca nu e nici o diferenta intre locuitul la bloc si cel pe catamaran.
Cine are asemenea balcon mare la bloc?

Poate tocmai asta e scopul.
Exact. S-a constatat ca majoritatea barcilor petrec navigand sub 10% din timp si atunci onor producatorii s-au intrebat pe buna dreptate care mai e scopul produselor. Si au rectionat in consecinta.
Caravan-catul din poza e incredibil de spatios, chiar si vazut de aproape. Tr sa mergi un pic cu el ca sa-ti dai seama de adevaratele-i dimensiuni.

Si apropo de comparatia cata-apartamente: spunea directorul de la cel mai mare santier de Cata din lume: scoatem catamarane la un pret care sa fie mai mic decat al celui mai ieftin apartamant cu vedere la mare cu avantajul ca pe al nostru il si poti misca in fiecare zi.
 
Ultima editare:
florio, nu e a lui flutur ala cu politica, asta e seful gunoierilor din navodari parca !
Si a fost a luiperinni ala de la casa auto si aia cu robinetzi

l-am admirat acum, in weekend, iar informatia cu Gh. Flutur mi-a fost servita de la chei, de catre oamenii locului.
Miscarea in Tomis, foarte slabuta, catre zero. Desi vremea era frumoasa, gramezile de gainat de pe unele pontoane/barci aratau cat de nefolosite sunt, si evident, luate in stapanire vesel de catre pasari.
Putin cam trist cu sezonul asta de toamna: portul pustiu, barcile pustii....
Eu am reusit sa ies din fericire, sa ma bucur de o mare montata , iar la intoarcere am intalnit un prieten pe chei . Cam asta fu toata miscarea. In rest, liniste.
Vine iarna :(
 
Adrian.n da' multe mai stii!!! Niciodata nu m-am intrebat cine are acel CORSAR ..... desi l-am admirat de fiecare data!
 
Are dreptate florio cand zice ca nu prea e activitate in Portul Tomis. Zile splendide de navigat si nici o miscare pe nicaieri. Totul pustiu. Astia dau sute de mii de euro pe cate o bijuterie de yacht doar ca sa aiba cu ce se lauda la prieteni. Adica treaba asta nu vine dintr-o necesitate, ca la noi forumistii astia, ci din fala...De aici si mitul asta de pe la noi precum ca cine are yacht trebuie sa fie si putred de bogat.
 
vios, e omplicat subiectul cu velierele. Nu e suficient sa ai yacht-ul, trebuie sa mai ai si timpul afarent. Inafara de timp, care e din ce in ce mai greu sa il aloci, mai trebuie sa ai si echipaj, nu merge sa iesi singur precul la salupele cu motor. Mai mult de atat, la velier trebuie sa ai si dispozitie . Ca sa nu mai amintesc de faptul ca trebuie sa ai si un scop. De cate ori crezi ca poti sa iesi asa in mare sa te plimbi, de 10 ori, 20, 30, 40, 50 ....?De cate ori poti sa te plimbi Tomis Mangalia, sau Tomis Eforie, sau daca ai vreme Tomis Sulina, de 10, 20, 30....Iata de ce stau velierele. Ca nu ai unde sa te duci, Grecia si Turcia sunt departe , chiar si Bulgaria iti ia 3 zile, marinele din Romanica sunt sublime dar lipsesc cu desavarsire and so on....
 
@ adrian.n ; @ smokey

Pai nu e nici o poveste, e doar placerea de a iesi pe mare, cu orice prilej.
De asta data, fiindca am simtit ca sa zic asa "fugindu-mi sezonul de sub picioare" , am intuit cele cateva zile faine de weekend si le-am cuplat cu necesitatea de a completa cursurile de navigatie incepute mai demult, pentru categoria B .
Smokey stie ca ne-am intalnit anul trecut, eu facand doar cursul de radio din tot necesarul B-ului. Ei uite ca a venit vremea sa completez "setul", si fiindca vantul era bun, vremea frumoasa (adica nu ploua :) ) desi marea era montata binisor, am bantuit pe valuri cat ne-au tinut stomacele, respectiv deltoizii.
Amintesc deltoizii, fiindca yachtul folosit are eche. Asa cum s-a votat aici pe site, ca e mai bine :)
Si la cat ne flendureau valurile, in 20 min. imi innebuneau muschii bratului tragand si impingand de eche:D
Intrarea in port era cam ca Dunarea la cazane, framantata, izbita de valuri din toate partile si plina de spume.
Am iesit din port in nenumarate volte, cu un vant cam de sud-est. Dar am iesit !
Pe cand ne intorceam am vazut un velier similar ca marime, care iesea la motor: pai topaia ca o cojita de nuca pe creasta valurilor ! Mai bine cu vele !
Am facut inclusiv plecarea de la- si acostarea la ponton, cu vele. Mai lasa-le-n colo de motoare, ca e Dunarea plina de motoristi :)!
La intoarcere, din mijlocul unui grup bine inchegat asupra unei mese pline, ne filma amicul Stavride !:)
Uite-asa, fara sa ne dam intalnire.
Cand e sa se potriveasca, se potriveste !
Si cam asa fu weekend-ul trecut, care s-ar parea ca e si ultimul "navigabil" , dupa cum se arata vremea. Si vremurile . :)
 

Back
Sus