"Pai nici nu poti sa fii stra-stra-stra-bunicul vreunei maimute, deoarece oricat ai incerca tu si urmasii tai sa va reproduceti cu maimute, din umilele mele cunostinte acest lucru nu este posibil in mod natural. :iupi:
Nici stra-stra-nepotul vreunei maimute nu poti fi, deoarece maimutele reprezinta o specie evolutiva diferita. Daca chiar vrei poti fi var de departe cu maimutele omul si maimuta avand un stramos comun la un moment dat (parca pitecantropus australis era ultimul comun, dar n-am mai citit demult asa ca nu sunt sigur)."
Eu am spus ca nu ma pot imagina. In schimb, unii pot, altii pot sa sa aiba chiar si fantezii biologice: veri, nasi, cumetri, cuscri cu maimutele.
"Pentru edificarea diferitelor mituri populare cu privire la evolutionism recomand ca lectura introductiva C. Darwin, Originea speciilor, carte disponibila gratuit pe internet.
Reamintesc tuturor cititorilor ca teoria evolutionista nu contrazice teoria creationista, lucru recunoscut chiar si de biserica catolica."
Adevar graiesti! Pricina nu este Darwin. Parera mea este ca el a incurcat doar ordinea cuvintelor. Mai intii a fost Creatia pe urma evolutia, ca deh, si Darwin cit a fost de Darwin, mai intii a fost creat si pe urma a evoluat, nu-i asa?. Problema vine din partea talebanilor evolutionisti care incearca sa invirta si sa suceasca chiar si cuvintele lui Darwin
"Aceste doua teorii se contrazic doar daca sunteti adeptii unui creationism ad literam, adica asa cum este el descris in Biblie. In rest nu stim ce s-a intamplat atunci cand dumnezeul crestin a spus "sa fie lumina".
Nu stim, dar sintem siguri de un lucru si anume, azi, 15 Februarie 2009, de cind rasare si pina cind apune soarele este lumina iar de-a lungul vremii au aparut oameni luminati(de la cei de dinainte de BC si continuind cu cei de dupa AD.... Volta....Edison... care au luminat la rindul lor pe altii, la fel ca in indemnul:"Sa ne luminam unii pe altii iar Dumnezeu sa ne lumineze pe toti"!
"S-ar putea ca dupa aceea sa teoria evolutionista sa fie absolut corecta.
Pana la urma credinta intr-un dumnezeu este o optiune personala, la fel ca si forma acelui dumnezeu si tipul de credinta practicat. Oricat nu le-ar conveni anumitor oameni acest lucru, societatea moderna se bazeaza pe premisa existentei unor anumite regularitati in organizarea fizica, denumite in mod curent legi stiintifice. Teoria evolutionista este doar o incercare de sistematizare a legilor care guverneaza biologia."
Asa-i, este corecta dar dupa Creatie!
Chiar si Darwin nu a negat existenta puterii divine.
"Ca orice teorie stiintifica ea nu este nici completa nici exhaustiva, si nu face absolut nici o referinta la existenta sau posibilitatea existentei unui dumnezeu."
Convenient, ai sarit cititul biografiei lui Darwin!
"Cine refuza evidenta existentei unor sisteme diriguitoare in biologie sa mearga sa se trateze de apendicita la saman, vrajitor, preot"
Cine refuza?
"Discutia semidocta care vuieste prin romania are la origine daca stiu eu bine problema educatiei. Si dupa parerea mea intr-un stat laic, in invatamantul public nu are ce cauta predarea dogmatica a unor doctrine confesionale. O educatie cu privire la aspectele credintei este necesara, dar asta este obiectul profesorilor de filosofie si nu a unor preoti semidocti care nu stiu sa explice nici macar propria doctrina confesionala (scuze de duritate, dar adevarul din teren poate fi constatat de oricine, majoritatea preotilor de orice confesiune nu cunosc propria dogmatica, daramite sa mai fie in stare sa o explice)."
Intre zece talebani evolutionisti, super-mega-docti
si un duhovnic cu sufletul curat ca lacrima, la durere de suflet il aleg pe duhovnic.
"Faptul ca acest lucru se intampla arata doar gradul de cultura al poporului roman si marimea tampeniei legislativului ales. Va mai amintiti de scandalul icoanelor de acum cativa ani? Legislativul uita convenabil ca romania este un stat multiconfesional si multireligios si obliga scolile sa afiseze cate o icoana in fiecare sala de clasa. Noroc ca inspectorii nu sunt destul de tampiti sa forteze aplicarea. Iar daca nu mai avem voie sa predam evolutionismul, de ce sa avem voie sa predam creationismul? Ori amandoua ori nici una."
Ehe...ce s-a intimplat cu gradul gindirii democratice a celui ne-timpit si cultivat?
Unde este problema daca poporul care este dijmuit la oase de catre stapinii vremii asta vrere are vis-a-vis de spiritualitate? Respect si pentru popor ca toate cele biruri strinse de la popor merg la buget...
Ce zici de experimentul acesta?
Alegem cea mai desteapta familie de maimutze careia ii dam un wireless laptop. Le dam toti anii de evolutie posibil X 2 de la mine.
Intrebare: Cit timp crezi ca o sa le ia pina o sa posteze un mesaj aici, pe forum, ca vor banane si nu wireless laptop???