Cu caiacul pe Dunare

skipper

RYA Instructor
Se organizeaza in fiecare an o croaziera cu caiacele de-a lungul Dunarii. Incep in fiecare an in Germania prin iunie si merge fiecare cat timp poate, putini fiind cei care fac tot traseul pana la mare.
Eu i-am intalnit anul asta la Sf. Gheorghe, erau vreo suta, impanzisera toata Dunarea, un spectacol rar.
Pt nr de telefon al organizatorului din Romania dati-mi un PM.

buna ziua
as dori daca se poate sa obtin nr de telefon al organizatorului deoarece ne dorim sa ne raliem si noi la grup (4 pers)
multumesc anticipat
andreea ceaus

In august 2008 m-am intalnit cu un grup de caiace sub pavilion german pe Dunare la Cazane. Erau in jur de 30 de barci dar grupul era rasfirat asa ca i-am pozat pe rand. Oare sa fi fost grupul in cauza?

Da, se pare ca ei erau. Au ajuns la Sf. Gheorghe la fel de rasfirati, cel din ultima poza a ajuns la o zi fata de grosul grupului!

I-am vazut si eu la SF Gheorghe, eram acolo cu Alexandra la evenimentul organizat de YCRR. De data asta mergeau amonte. Chiar am ramas uluit de ala cu vele :)

I-am vazut si eu la SF Gheorghe, eram acolo cu Alexandra la evenimentul organizat de YCRR. De data asta mergeau amonte. Chiar am ramas uluit de ala cu vele :)

Grupul pe care l-am intalnit eu in august au plecat de la Sf Gh cu vaporul de pasageri. Am sa caut exact datele cand s-a intamplat asta, oricum Alexandra nu era acolo, numai Ajax a fost vreo 2 zile. Cred ca deja vorbim de grupuri diferite!

are cinva idee care este viteza medie de deplasare cu caiacul pe Dunare? pe unde inopteaza baietii? tocmai se vorbea de lipsa de facilitati deci banuiesc ca aseaza cortul si cara tot ce le trebuie in caiac.

Turneul International Dunarea 2009

Buna ziua,
Ma numesc Costin Iatan si sunt coordonatorul TID in Romania. In anul 2007 am participat pentru prima data la acest turneu impreuna cu sotia si fiul meu fiind primii participanti romani. Anul trecut, in 2008, am fost 3 caiace cu 4 participanti: Andrei, Lucian, Viorel si Costin.
Informatii generale despre turneu puteti gasi la:
http://tid2008.xhost.ro/descriere_TID.htm (neupdatat inca pentru 2009)

Mai multe fotografii puteti gasi la:
http://picasaweb.google.com/costin.iatan/TID2008CalarasiMareaNeagra#

In curand informatii si fotografii la:
http://www.kayak.lx.ro
De asemenea puteti contacta admin-ul site-ului de mai sus pentru informatii si impresii, dl. Viorel Gheorghe. El este de asemenea unul din organizatori.

Sper sa fi raspuns intrebarilor dumneavoastra. Daca nu, astept in continuare mailuri la adresa iacos@yahoo.com.

Costin Iatan

Atașamente

• tid.jpg
    tid.jpg
    69.1 KB · Vizualizări: 97
Ultima editare:
Salutare tuturor, celor mai vechi si celor noi pe forum va doresc un an linistit si cu realizari frumoase:). Nu stiu de ce rubrica asta a fost ocolita pana acum , cand asemenea tipuri de ambarcatiuni (caiace, canoe) cred ca ofera satisfactiile cele mai mari. Sunt usoare , usor de construit si intretinut, cand ai chef de plimbare este usor de dat la apa si transportat. Unii le mai doteaza si cu un motoras de cositoare lateral pe unul din borduri, o vela si devine barca ideala de croaziera chiar costiera. Cred ca merita toata atentia aceste barci. Felicitari celor ce au abordat am vazut serios aceasta latura a turismului nautic.

Niste informatii

Salut! daca ati putea sa ma ajutati si pe mine cu niste informatii v-as fi recunoscator.Vreau sa imi achizitionez si eu un caiac.Ce am gasit pe niste site-uri sunt ok...as vrea sa imi cumpar de fibra.Dar am o singura problema...un caiac de 2 pers are 3.60m...asta inseamna ca in apartamentul meu nu prea am loc de el.De curand am vazut pe net si caiace gonflabile care ocupa mai putin loc.Ei bine cum sunt incepator chiar nu am pe cine sa intreb de diferentele dintre un caiac de fibra si unul gonflabil.Cand zic diferente ma refer la viteza,manevrabilitate si altele.Poate ma puteti ajuta....ms mult

Toate ambarcatiunile gonflabile pierd un procent considerabil din calitatile
nautice si manevriere ale unei ambarcatiuni rigide. In cazul tau iti sugerez ceva semirigid sau demontabil. Atuurile gonflabilelor sunt greutatea scazuta,
deci o buna flotabilitate, transport si stocare relativ facila, in caz de capsize
ramine la suprafata si nu deranjeaza prea tare la un abordaj nereusit.
Poti calarii un catamaran demontabil 2 persoane la pagae fiecare pe un flotor sau o persoana in centru pe lonjeronul central cu o padela. Tot ce iti garantez cu catamaranul e ca probabilitatea de a te rasturna este mult mai redusa decit in cazul caiacului.

Ms Ms

ma gandeam eu ca cele gonflabile isi pierd calitatile nautice.Uite chiar o sa ma interesez si de ceve demontabil.Nu inteleg insa treaba cu semirigide!de rasturnat nu imi pun problema pt ca am avut o aventura cu un caiac pe mare la noi aici si nu am reusit sa-l rastorn.Da' tu Maast detii vreo ambarcatuine ceva?

Numai bine

Ce planuiesti sa faci cu caiacul? Te dai pe riu?, pe lac?, in ape protejate? pescuiesti?, vrei sa faci o traversare? il folosesti sa ajungi de la yacht la mal?

Sit on top? Sit in?

pt ca am avut o aventura cu un caiac pe mare la noi aici si nu am reusit sa-l rastorn

Din orice barca se poate cadea/rasturna.

Atașamente

• DSCF1194.JPG
    DSCF1194.JPG
    149.6 KB · Vizualizări: 80
  • DSCF1195.JPG
    DSCF1195.JPG
    157.3 KB · Vizualizări: 77
  • DSCF1229.JPG
    DSCF1229.JPG
    143 KB · Vizualizări: 90
Se poate practica traseul pe bratul secundar dintre bratele Macin si Dunarea Veche, care ocoleste pe la est Insula Mica a Brailei ? Am inteles ca este o zona foarte frumoasa, si inca n-am ajuns acolo
Sunt foarte frumoase toate bratele secundare ale Dunarii: Bala, Dunarea Veche, Macin si Valciu. Am fost pe toate (cu nava).

Back
Sus