Cu caiacul pe lacul Oasa

Salut,
Unul dintre frumoasele lacuri din Romania, este si Oasa. Am facut cateva poze din caiac, sper sa va placa.
Picture016-2.jpg
Picture179-1.jpg
Picture162-1.jpg
Picture156.jpg
Picture144-1.jpg
Picture139-1.jpg
Picture128.jpg
Picture125-1.jpg
Picture121-1.jpg
Picture101.jpg
Picture098-1.jpg
Picture090-1.jpg
Picture073-1.jpg
Picture069-1.jpg
Picture055-1.jpg
Picture035-1.jpg
Picture020-2.jpg
Picture012-2.jpg
Picture180.jpg

Ultima editare:
E foarte frumos si pare foarte linistit.
Se poate campa in apropierea apei? Exista vreun loc in apropiere poti poti sa abandonezi masina in siguranta cateva zile?

Foarte frumos!
Va mai recomand inca un lac de munte: Pecineagu, este incredibil de frumos, in penultimul golf din coada lacului este o poteca pe care se poate cobora pana aproape apa cu masina, este un loc de lansare foarte bun.

Pecineagu este un lac de baraj pe Dambovita, la peste 1000m altitudine. Accesul se face prin Culoarul Rucar - Bran, cum veniti dinspre Campulung faceti stanga dupa Rucar si mergeti in susul Dambovitei pana la baraj.

E foarte frumos si pare foarte linistit.
Se poate campa in apropierea apei? Exista vreun loc in apropiere poti poti sa abandonezi masina in siguranta cateva zile?
Este prima data cand am mers la Oasa.Lacul nu era plin la capacitate maxima, iar perimetrul lacului l-am facut doar cu caiacul.La baraj, cum mergi dinspre Sebes, drumul se bifurca, inainte spre manastire,iar in stanga treci barajul spre Obarsia Lotrului.Spre manastire drumul este neasfaltat, poti sa cobori caiacul pe lac,in dreptul manastirii, daca il duci in spate 50m.Dupa manastire ,am observat de pe lac, cateva drumuri care coboara in rampa din drumul principal, dar cel mai bun loc de lansare la apa l-am gasit pe drumul spre Obarsia Lotrului(asfaltat), imediat in dreapta dupa borna cu km 21.Am facut cateva poze succesive din drum pana la apa
Picture110.jpg
Picture113-1.jpg
Picture115-1.jpg
Picture104-1.jpg

In privinta camparii nu m-am interesat, dar sunt in zona cateva cabane, iar spatiu liber este din plin.

Uite si o zona mai putin abrupta, dar cred ca se inunda cand barajul este plin
Picture092-1.jpg

Ultima editare:
Este prima data cand am mers la Oasa.Lacul nu era plin la capacitate maxima, iar perimetrul lacului l-am facut doar cu caiacul.La baraj, cum mergi dinspre Sebes, drumul se bifurca, inainte spre manastire,iar in stanga treci barajul spre Obarsia Lotrului.Spre manastire drumul este neasfaltat, poti sa cobori caiacul pe lac,in dreptul manastirii, daca il duci in spate 50m.Dupa manastire ,am observat de pe lac, cateva drumuri care coboara in rampa din drumul principal, dar cel mai bun loc de lansare la apa l-am gasit pe drumul spre Obarsia Lotrului(asfaltat), imediat in dreapta dupa borna cu km 21.Am facut cateva poze succesive din drum pana la apa
In privinta camparii nu m-am interesat, dar sunt in zona cateva cabane, iar spatiu liber este din plin.

Merci pentru informatiile pretioase!

Foarte frumos!
Va mai recomand inca un lac de munte: Pecineagu, este incredibil de frumos, in penultimul golf din coada lacului este o poteca pe care se poate cobora pana aproape apa cu masina, este un loc de lansare foarte bun.

Pecineagu este un lac de baraj pe Dambovita, la peste 1000m altitudine. Accesul se face prin Culoarul Rucar - Bran, cum veniti dinspre Campulung faceti stanga dupa Rucar si mergeti in susul Dambovitei pana la baraj.

stiu lacul, dar ai fost cu barca pe el ? sigur se poate da ?
intreb pt ca stiu ca e folosit ca rezervor de apa potabila si barajul e pazit.

Pe lacurile de acumulare este interzisa navigatia si scaldatul, nu mai vorbim de deversari sau alte genuri de poluare.Este important sa protejam natura si sa nu lasam in urma noastra nici un fel de deseu.De obicei amatorii de gratar si bere lasa in urma lor dezastru.Toate pet-urile,cutiile goale de bere si alte resturi ,la prima ploaie ajung in lac.Nu inteleg de ce este atat de complicat sa se adune resturile intr-un sac de plastic si puse intr-un container pentru gunoi.Am observat si un lucru destul de grav la cei care si-au construit case de vacanta pe malul lacurilor,canalizarea se scurge direct in lac.Exista fose septice ecologice, destul de ieftine, care se vidanjeaza odata la cativa ani Fose septice si ecologice - Preturi, Selectii, Sfaturi utile .Regula ar fi simpla: bucura-te de natura, dar sa nu se observe ca ai trecut pe acolo.

Am vazut si barci cu motor pe lacul Pecineagu. Noi intram de obicei cu barci gonflabile, la pescuit de pastrav, si nu ne zicea nimeni nimic.

Motoarele sunt intr-adevar poluante, dar o barca cu vasle nu cred sa polueze ,numai daca omul din barca confunda apa cu groapa de gunoi.Probabil si asta este una din cauzele pentru care navigatia si scaldatul sunt interzise, pe lacurile considerate rezervoare de apa potabila.

Fix la asta mă gândeam și eu, că decât dacă oamenii confundă lacul cu un loc de aruncat gunoaie trebuie ca sa tina statul scaldatul interzis.

David
CopyWriter freelancer

Back
Sus