Cu caiacul pe lacurile bucurestene

Salut,

Recent mi-am descoperit o noua pasiune: datul cu caiacul :D

Intrebarea ar fi: pentru lacurile bucurestene (gen Snagov, Herastrau) trebuie vreun permis special pentru asa ceva? Trebuie vreo inmatriculare sau vreo inregistrare? Din cate stiu eu se inmatriculeaza doar navele de agrement care au motor si/sau vele, nu cele conduse prin forta umana.

Multumesc :)

Nu trebuie nici inmatriculare nici permis pentru caiac. Urmareste forumul si vezi cand se organizeaza intalnirile. Acum toata miscarea de caiac/canoe e plecata la TID, deaia e mai liniste ...

Salut!

Poate ne spui mai multe... ce caiac ai, unde il tii, cum il transporti si cand ti-ai planificat sa il mai scoti. (poata ma mobilizez si eu sa iesim mai multi impreuna --- sper sa scot si eu "barja" mea pe apa, pana la urma... ca a implinit 1 an suspendata de tavan) :(

Salut!

Poate ne spui mai multe... ce caiac ai, unde il tii, cum il transporti si cand ti-ai planificat sa il mai scoti. (poata ma mobilizez si eu sa iesim mai multi impreuna --- sper sa scot si eu "barja" mea pe apa, pana la urma... ca a implinit 1 an suspendata de tavan) :(

Sa stii ca si singur e mishto! Ti-ai facut macara?

Macaraua nu am facut-o inca. Am snur si 4 scripeti. (daca folosesc 3 scripeti, forta de ridicare va fi 1/3, adica vreo 13 kg - daca folosesc 4 scripeti, forta de ridicare va fi 1/4 adica vreo 10 kg - fara a socoti fortele de frecare) Cel mai probabil voi folosi 3 scripeti. (caiacul are 39,5 kg)

Ramane sa fac un cadru din cateva tevi rectangulare din aluminiu, care sa se sprijine pe portbagajul masinii si de care sa leg scripetele superior. (probabil ceva in genul pozei din postul #4)

http://www.barcaholic.ro/f7/facut-c...l-pe-masina-ceva-scripeti-2200.html#post30192

Ultima editare:
Eu ma dau din cand in cand cu gogoasa pe IOR.
gogoasa e un advanced elements firefly, luata special pentru lacurile bucurestilor.

De Lacul Morii ce parere ai?
Eu acolo ies cel mai des.Am un Sevylor Hudson Gonflabil de 3,6 m.
Cand organizati o iesire va rog sa ma anuntati si pe mine.

Daca nu ai iesit niciodata pe lacul Mogosoaia, arunca un ochi aici .

OK, daca Mogosoaia nu mai are chiar aspectul natural-relaxant, fiind impanzit de vile, atunci cred ca pe Pantelimon/Cernica inca e o zona cat de cat.

Singurul lucru la care ma gandeam, era ca lacul Mogosoaia e pana la intrarea in Bucuresti. Asa Pantelimon/Cernica e deja apa trecuta prin toata poluarea din oras, scursa prin toate lacurile de pe parcurs (Herastrau, Floreasca, Lacul Tei, Plumbuita, ...)

Are si lacul Mogosoaia cativa km buni. Zona construita este pe malul dinspre Chitila, pana la jumatatea lui si o portiune de vre-un km pe malul celalalt. Pe malul dinspre Mogosoaia este parcul si palatul Brancovenesc, o oaza de verdeata, iar jumatatea din coada lacului este mai salbatica. Eu cred ca merita incercat, iar daca nu-ti place, nu mai vii a doua oara.
Deasemenea, tot din aceeasi salba de lacuri, in aval, este lacul Chitila ce incepe de la benzinaria din capatul lacului Mogosoaia. Daca vrei poze, cauta pe forum lansarea la apa a canoei Bateau Veena a lui Impaiatu. Tot in zona este si lacul Straulesti si in continuarea lui, in spatele cimitirului cu acelasi nume, mai este un lac al carui nume imi scapa.
Google Earth este un prieten bine documentat in privinta asta.
Sa aveti multe bucurii pe apa!

Ultima editare:
Nu m-am dat pe Mogosoaia, insa cred ca e misto. Din postarea ta initiala credeam ca vrei sa spui ca nu-i tocmai misto privelistea, din cauza vilelor de pe maluri. (cred ca am interpretat eu gresit)

Si eu cred ca e misto pe Mogosoaia... ramane doar sa probez :)

Salut!

Inca nu am unul propriu, vreau sa-mi iau, dar fiind incepator m-am interesat mai inainte daca am ce face cu el si in Bucuresti :)

Inca o intrebare ,prin ce zone din Bucuresti locuiti?Eu stau in militari
Si eu tot acolo :D

Eu mi-am luat kayak in aprilie, de atunci nu am mai stat nici un we in casa ...suntem destui cu caiace in bucuresti ....cel mai lesne este sa te dai pe Herastrau, dar nici pina la Snagov nu e cine stie ce drum lung...

Nu m-am dat pe Mogosoaia, insa cred ca e misto. Din postarea ta initiala credeam ca vrei sa spui ca nu-i tocmai misto privelistea, din cauza vilelor de pe maluri. (cred ca am interpretat eu gresit)

Si eu cred ca e misto pe Mogosoaia... ramane doar sa probez :)
De ajuns la Mogosoaia cred ca stii cum. Ce vroiam sa spun este a doua ruta ce te duce direct in coada lacului. Mergi prin Chitila pe DN 7, traversezi orasul si la iesire este un pod peste calea ferata. Pana in pod, pe langa el, se face un drum in dreapta ce iese la calea ferata si care te duce direct in coada lacului. Aici ai parte de o privelista mai salbatica, cu o insula de stuf in golful dinspre Chitila si vegetatie pe margine. Apa este mai putin adanca, in unele veri fiind invadata de bradis pe o portiune de cateva sute de metri, peste care se plimba uneori pasari de balta. Anul asta nu este cazul. Drumul este folosit de pescari si este accesibil cu orice masina. Lacul este plin si te poti da cu caiacul fara probleme. Pana la celalalt capat al lacului sunt in jur de 4 km si mai sunt 2 insule in dreptul palatului. Malul cu parcul si palatul brancovenesc, incepand din dreptul palatului, este plin de vegetatie (stuf si padurea de pe mal) pana in dreptul fostului strand.
Mai departe putin de Mogosoaia, mai sunt lacuri si la Buftea si Crevedia. De retinut ar fi lacul Buftea care incepe de la restaurantul Calul Balan, in aval, si tine pana la Biserica din Samurcasi, in amonte. Acolo este un pod pe sub care poti traversa si intri in lacul Zmeului. In total sunt in jur de 7-8 km, dar nu stiu care este regimul lor in ce priveste agrementul nautic.
Gata, v-am plictisit destul.

Eu mi-am luat kayak in aprilie, de atunci nu am mai stat nici un we in casa ...suntem destui cu caiace in bucuresti ....cel mai lesne este sa te dai pe Herastrau, dar nici pina la Snagov nu e cine stie ce drum lung...

salut Radu - ce caiac ai tu? Ce greutate suporta?
Multumesc.

Eu am RIOT EDGE 14.5 de la Dragos adica asta
:: HIBISCUS SPORT, Caiac de tura Edge 14.5 ::
...cat despre greutate :) daca o usporta pe a mea suporta orice :) in mod normal cu incarcatura cu tot ar trebui sa duca doar 147 de kg .....dar la TID-ul asta a dovedit ca poate muuuuult mai mult.
Dac ar fi sa imi iau din nou probail ca l-a lua pe asta ....
:: HIBISCUS SPORT, Caiac de mare Evasion ::
atunci nu il avea Dragos in stoc.
Oricum la Dragos il poti proba si asta conteaza cel mai mult .....

Dar nu iti ascund ca acum sunt in plin proces de constructie al unui Shearwater, fratele Bogdan sa traiasca :)

O zi buna si blanda,

Radu

Eu m-am dat o singura data pe Herastrau. Pluteau pestii morti in jurul meu precum peturile intr-o zi de hram langa o sfanta biserica asa ca am beneficiat si de privilegiul sa vad si fauna lacului. In plus, copii (ca am avut doi copii in caiac) si-au scufundat manutzele in apa cristalina si apoi s-au clatit pe gingii asa ca s-au ales amandoi cu o infectie de nota 10 in guri, denumita pompos, in rime : "stomatita aftoasa de cauza infectioasa". Asa de serioasa ca unul dintre ei era sa ramana fara dinti in gura si s-a bucurat si de o saptamana de antibiotice.

Parerea mea e ca Herastraul e de evitat, sau poate ca pur si simplu am fost eu ghinionist, ca Bogdan Buciu si ai lui invatacei numai acolo se dau si nu au nimic (sau poate ca s-au invatat cu carcalacii din apa aia, cine stie)...

Back
Sus