Cu ce mă dau

Salutare,

N-am prea mai scris pe forum, am avut licenţa de scris. Dar acum e gata şi mă pregătesc să mă dau în bărci(mai bine zis pregătesc barca).
Am ataşat pozele cu barca, două pe uscat acum doi ani înainte s-o dau la apă şi trei de vara trecută (astea de vara trecută sunt cu figuraţie specială...).
După un deal dubios de-al lui tatmeu, în care s-a combinat s-o pună pe mare cu cineva - noi cu barca individu cu reparaţiile şi transportu - m-am ales cu vele mucegăite (nu ştiu unde le-a ţinut), o gaură unde s-a mâncat lemnu la cabină în tribord lângă hatch, şi mi-a şi furat scripeţii de la randa...
Acum cu scripeţii m-am descurcat.Gata cu improvizaţiile tembele, am găsit pe e-bay scripeţi dubli cu crocodil. Luni fac comanda. Am un foc mic de furtună pe care îl controlez cu cele mai ciudate winchi-uri (ăsta e pluralul?) care au maneta sub şcotă şi mă împiedic mereu în ea şi deşi i-am tot reparat se cam învârt în gol pentru asta vreau să-mi iau doi crocodili dar în transportu următor.
Velele sunt aceleaşi, din păcate, dar o să mai trag de ele până s-or rupe. Catargu e şi el mâncat dar mai ţine, undeva deasupra ghiului, tot din inspiraţii deştepte - individu care trebuia să-l pună în hangar şi-a băgat picioarele şi l-a lăsat un an în nisip... Şi deşi ştiu că nu e chiar safe, merg la risc...
Pe lista cumpărăturilor de anu ăsta vreau să includ un roll foc (sau terţarolă sau furler cum s-o chema). Vreau să ies şi pe vreme mai nasoală şi să terţarolez focu dar şi să pot ieşi mai mult singur că în momentu de faţă nu prea mă descurc şi cu eckea şi cu randa şi cu focu (cel puţin la ridicare).
Aveţi idee pe unde aş putea găsi aşa ceva sau tot spre meleaguri străine să mă uit?
Tot pe listă e şi o manetă pentru motor, una pe care să o montez lângă ecke, pentru că motorul e la fel de dificil de mânuit când tre să mă descurc singur. Iar apelez la voi pentru informaţii, unde ar trebui să caut o manetă de accelerare şi decelerare pentru motor?Ideea o fur de la bărcile cu motor, sincer pe acolo am mai văzut.
Nu în ultimu rând vă invit la mine pe barcă, dacă aveţi drum prin constanţa sau dacă sunteţi din ct. E pe ghiolu mare(Siutghiol) şi sunt mereu în căutare de pasionaţi - prietenii mei sunt cam afoni în domeniu şi chiar dacă vin şi le place, în general în ce priveşte manevrele şi navigaţia ies cam singur... Mai ales că aş vrea să ies şi pe vreme mai rea şi nu prea mă încumet solo.

Cam atât; tre să mă duc la chituit,
Ştefan

Atașamente

• DSCN0531.jpg
    DSCN0531.jpg
    91.4 KB · Vizualizări: 298
  • DSCN0532.jpg
    DSCN0532.jpg
    69.9 KB · Vizualizări: 217
  • n718100650_4071751_7955.jpg
    n718100650_4071751_7955.jpg
    30.2 KB · Vizualizări: 257
  • n718100650_4071810_9937.jpg
    n718100650_4071810_9937.jpg
    21.3 KB · Vizualizări: 206
  • n718100650_4072538_7852.jpg
    n718100650_4072538_7852.jpg
    44.6 KB · Vizualizări: 219
salut,

Da am catalogul lor. Nu am vazut sa aiba roll foc. In orice caz, nu cred ca mai am bani si de el. Oricum avansez cu munca. Daca am noroc, week-endu il fac pe apa;). Va mai tin la curent cu progresul.

Salutare din nou,

Barca e gata in sfarsit. Am avut niste probleme; s-a desfacut matiseala la unu din sarturi si a trebuit sa dau jos catargu si sa le schimb pe toate - de data asta cu bride ca nu ma pricep cu matisaju - deci nu am avut inca ocazia sa testez scripetii pentru randa de la Lalizas(da de la ei am luat pana la urma). Sunt fericit insa ca am terminat cu instalatia electrica - am lumini de navigatie pe catarg,am terminat si luminile inauntru :) Vreau sa pregatesc cat mai mult pot de anul asta pentru ca la anu as' vrea sa trag o tura cu ea pe Dunare pana la Budapesta.
Zilele astea m-a traznit ideea sa ii pun o timona, nu acum ci dupa ce o scot de pe apa; si sistemul cel mai potrivit mi se pare pe cardan. Nu am desfacut niciodata timona unei barci deci nu stiu exact ce trebuie si cum trebuie de-asta pun intrebarea acum. Vreau sa las si eckea ca sistem de rezerva, sa scot doar bratul pe care insa sa-l pun in caz ca se strica ceva si nu mai pot guverna barca. Ma puteti ajuta cu niste sfaturi sau link-uri? Tot la timona as vrea sa pun si o maneta de acceleratie pentru motor - am vorbit la yamaha si am inteles ca se poate.
Cam atat momentan, va mai tin la curent daca se mai intampla ceva,
Stefan

Poze, hombre, poze!
1 poza =10 posturi!
POZE! Baga chiar si desene facute cu manutza inainte de a le pune in practica, mai bine asa dekt sa dai kx cu idei strambe! Bafta!

poze cu barca? Sunt in primul post.
Momentan timona e in stadiu de idee asa ca nu am ce poze sa pun. Tocmai de-asta am pus intrebarea. Dupa cum am scris mai sus nu am desfacut niciodata o timona deci nu stiu exact ce se afla pe dinauntru si care e exact sistemul cel mai bun pentru a o face... si vreau sa ma documentez inainte de a ma apuca.
In alta ordine de idei azi am terminat cu catargu,am reparat cabestanii si m-am dat cu focul!:D

Stefan

poze cu barca? Sunt in primul post.
Momentan timona e in stadiu de idee asa ca nu am ce poze sa pun. Tocmai de-asta am pus intrebarea. Dupa cum am scris mai sus nu am desfacut niciodata o timona deci nu stiu exact ce se afla pe dinauntru si care e exact sistemul cel mai bun pentru a o face... si vreau sa ma documentez inainte de a ma apuca.
In alta ordine de idei azi am terminat cu catargu,am reparat cabestanii si m-am dat cu focul!:D

Stefan

LA dimensiunea asta rare sant barcile cu timona, majoritatea au eche. E mault mai simplu si nici efortul la mana nu e asa de mare.
Cum te-ai dat cu focul?

Stiu ca sunt rare. Stiu ca dimensiunea conteaza, asta am descoperit-o in fiecare detaliu al barcii;totusi vreau sa stiu mai multe despre timone. Poate am sa ma linistesc singur, dar poate nu.Iarasi, vreau sa gasesc o modalitate sa pot pune eckea in caz ca se defecteaza ceva la timona. Nu neg partile pozitive ale eckei prin asta.
Cu focul? Super tare!!! Am doi cabestani facuti(cred ca o data cu barca) nu foarte ingeniosi - maneta de strangere e sub scota nu deasupra ei, ceea ce face foarte dificila strangerea velei- si care se tot busesc. I-am desfacut am bagat vasilina, am schimbat arcurile care se mancasera si acum merg foarte bine.In spatele fiecaruia am pus cate un crocodil si acum e cu totul alta viata. De fiecare data la volte se dadea vela peste straiurile prova se incurca, ei bine gata, acum merge brici!
Azi ies si cu randa, si aici am schimbat scripetii mei improvizati cu scripeti dubli din care ala de sus de pe ghiu e si el cu crocodil, abia astept:D
Toata lumea imi zice ca barca asta e prea mica, si intradevar este, dar in lipsa de altceva (adica bani pentru altceva) vreau sa o fac incet incet. Vreau sa ii fac un mic separeu pentru wc(nu cu pompa), sa incastrez si o chiuveta mica. Probabil sunt dus cu pluta da o fac cu drag si uite ca acum cand are lumini e cu totul altceva dormitu pe ea. Tre sa imi mai cumpar un invertor - ala vechi a cazut la balta...- si cu vodafone mobil o sa postez de pe apa:)

Mersi,
Stefan

Duminica 26.07.09 cu barca lui Stefan (o bijuterie :)) pe Siutghiol, vant de nord de 10-15 noduri, navigatie cu randa, si bineinteles buna dispozitie la maxim, in echipaj de 3, Stefan, Mircea si eu.

Atașamente

• DSCF8466.jpg
    DSCF8466.jpg
    49.1 KB · Vizualizări: 150
  • DSCF8450.jpg
    DSCF8450.jpg
    48 KB · Vizualizări: 143
  • DSCF8439.jpg
    DSCF8439.jpg
    65.7 KB · Vizualizări: 151
Salutare,

Men a fost foarte tare! va mai astept oricand sa ne dam cu ''barcazu''.Probabil acum a ajuns si Mircea acasa. Poate data viitoare cand mai dai o facem all inclusive cu dormit si asa. Oricum, cand si daca mai puteti sa mai dati neaparat, e foarte fain sa vorbesti aceasi limba cu altii;)

Stefan

P.S. Trimite si mie filmuletele.

Da, am ajuns şi eu cu chiu cu vai (CFR).
Uite nişte poze!
Vali, mai pune şi tu câteva.

P1070207.JPG

P1070216.JPG

P1070222.JPG

P1070225.JPG

P1070231.JPG

P1070241.JPG

P1070257.JPG

P1070256.JPG

Stefane, daca ai nevoie de un foc ptr barca ta, cred ca am ceva ptr tine,trebuie sa vezi daca-s bune dimensiunile.Da-mi un telefon 0722466528 Constanta

Foc

Barca este cea ce la baza nautica CPPMC?Cat am cautat eu sa o cumpar si nu am stiut cu cine sa vorbesc.Bafta si numai bine.Suna-ma ptr un foc.
0722466528

Back
Sus