Cu SUP-ul pe Dunăre

Bjørn Heidenstrøm este un norvegian altfel care padelează un SUP (Stand Up Paddling) board pe Dunăre și se îndreaptă către Marea Neagră. El a intrat în România acum două zile pe la Moldova Veche. Prin proiectul său încearcă să strângă fonduri pentru Crucea Rosie. În seara aceasta va poposi in jurul km. 950, zona Orșova. Dacă sunt barcaholici în zonă interesați să îl întâlnească îi rog să mă sune pentru detalii.
bjorn.jpg

Blog detaliat pe zile cu fotografii aici: I'm @Heidenstrom – doing and sharing here | - a hub and library for my digital life

Toate bune!

Costin

Klimm, tocmai l-am incercat si functioneaza. Nu stiu ce sa zic... Incearca asa: 'http://bjornheidenstrom.com'

La inceput am crezut ca am sa ma intalnesc, cu ceva de genul :
" Un om + o aventura = Record Mondial ! "

M-am inselat amarnic, trebuie sa recunosc !
Dincolo de acest aspect, Bjorn are ceva in felul lui de a fi, ceva din spiritul marilor temerari, precum Marco Polo, Thor Heyerdahl, Nansen , Spatarul Milescu etc... Ca sa realizez ce mi s-a intamplat azi, a trebuit sa mai cuget inca cateva ore dupa ce ne-am despartit. Am stat impreuna pe malul galatean, mai bine de doua ore. Bjorn a fost intr-o verva, ca daca incepea sa povesteasca cu greu se oprea...Si avea ce sa ne spuna : Aventuri cu bicicleta prin Africa ( din Norvegia, pana in Africa de Sud). Cat si despre scopul misionar al acestei aventuri. Dupa ce va inregistra Recordul Mondial de padelare in picioare pe o placa a distantei de 4000 Km, se va implica in actiuni de atragere fonduri, pentru Crucea Rosie cu scopul de a atrage atentia, in privinta copiilor disparuti... Impresionant demersul lui Bjorn. Sunt foarte incantat pentru ca a poposit putin si pe malul orasului nostru si am fost prezent acolo...
Calatorie printre locuri si oameni, cat mai placuta Bjorn !!!

Atașamente

• IMG_0160.jpg
    IMG_0160.jpg
    60.6 KB · Vizualizări: 55
  • IMG_0155.jpg
    IMG_0155.jpg
    102 KB · Vizualizări: 49
Ultima editare:
Desi a trecut ceva vreme dupa ce a plecat mai departe in calatoria lui, inca ma gandesc daca omul asta n-are necazuri din cauza umezelii la picioare. Nu mi-a trecut prin cap sa-l intreb, dar simt ca o sa aflam.

Din păcate furtuna de aseară de pe Marea Neagră l-a întârziat pe Bjørn, acesta dizlocându-şi un umăr în zona Gura Portiţei. Iacos a fost cu el şi totul s-a terminat doar cu o mână/umăr în ghips. Se pare că va continua după refacere. Succes!

Din păcate furtuna de aseară de pe Marea Neagră l-a întârziat pe Bjørn, acesta dizlocându-şi un umăr în zona Gura Portiţei. Iacos a fost cu el şi totul s-a terminat doar cu o mână/umăr în ghips. Se pare că va continua după refacere. Succes!

Vincentiu, ai cumva mai multe detalii? Cum s-a intamplst?

Prea multe detalii nu sunt. Bjorn Heidenstrom intra pe facebook de pe propriul telefon si posteaza "stiri" scurte. Tot gratie retelei Facebook, la "Costin Iatan's photo" puteti sa vedeti o poza postata, cum i se bandajeaza bratul stang cu umar cu tot. Din imagine rezulta un om cu o stare psihica "beton" .

Din ce spunea Costin la TV, un val l-a rasturnat si in cadere si-a dislocat umarul. Insa Bjorn, isi va continua drumul, dupa perioada de refacere.

O postare recenta de a lui Bjorn de la The last words about 40 tribes and countries | I'm @Heidenstrom – doing and sharing here :

I, Bjorn, Ursus, a Norwegian, have cycled alone or paddled alone in 40 countries. The best one is Romania. The help, the historie, the culture, the food, the wibe… Most of all the people. Its always the people that make a country. Some leaders try to destroy, but the people take the land back. Romania. Go there. Try it.

If you show respect here you’ll get friends for life .

Noroc.

Din ce spunea Costin la TV, un val l-a rasturnat si in cadere si-a dislocat umarul. Insa Bjorn, isi va continua drumul, dupa perioada de refacere.

Multumesc pentru clarificare. Si eu cred ca va reusi sa ajunga pana la capat, caci nu pare el tipul sa se lase oprit de-un val si un umar dislocat.

Back
Sus