Pentru ca nu a aparut un raspuns, si e posibil sa nu fi gasit colegul nostru informatiile, am sa le mai copiez eu de
aici :
"""
S-a discutat asta pe larg aici pe forum, daca ai sa cauti, ai sa gasesti sigur.
Ambarcatiunile peste 7m sau peste 20cp se inregistreaza la capitanii. Mai nou am aflat o directiva interna, nu mai poti inregistra barca decat la capitania de care apartii cu domiciliul. Asta fiindca dupa cate bordeie atatea obicee, unele capitanii aplicau legea altfel decat altele, si oamenii migrau catre cele mai permisive ( as spune "omenoase" ).
Ca taxe sunt : 850,58 lei taxa de inregistrare, 106.32 lei taxa de nume (?!? daca vrei un nume la barca, iaca, atat costa. Nu mi s-a spus daca nu cumva e obligatoriu) inca 568.18 lei taxa ANR pentru ca un inspector sa iti efectueze "inspectia tehnica initiala la corp, motor si echipamente" , eliberandu-ti un "BORDEROU TAXARE PRESTATII NAVALE" , un "RAPORT DE INSPECTIE PENTRU AMBARCATIUNI" si un "PERMIS DE NAVIGATIE PENTRU AMBARCATIUNI DE AGREMENT".
Permisul de navigatie este valabil 5 ani , cu conditia confirmarii intermediare efectuate la 2,5 ani (probabil doi ani si jumatate scrisi in sistem zecimal ) +_ 3 luni.
In urma intregului zgomot descris mai sus, se va elibera un "CERTIFICAT DE AMBARCATIUNE DE AGREMENT " .
Certificatul, se va elibera dupa inscrierea la administratia finaciara a ambarcatiunii, dovedita prin stampilarea de catre aceasta a unei hartii eliberata de capitanie. (Aceasta masura a devenit obligatorie din 2010. In 2009 capitania nu mi-a cerut asa ceva ).
Documentele necesare la capitanie sunt actele de provenienta in original si traducere legalizata, si neaparat o dovada a radierii ambarcatiunii (daca este second hand) de catre fostul proprietar. Poze din pupa si dintr-unul din borduri, actele noului proprietar. Cam asta ar fi.
Atentie mare ca toate documentele sa se coreleze si sa aiba cursivitate, in cazul a mai multor proprietari anteriori. Oamenii verifica foarte bine, ca niste notari, incepand cu factura de provenienta si trecand prin toti proprietarii anteriori ! Daca barca provine dintr-o tara unde nu se inregistreaza si ca atare n-are cum sa ia dovada de radiere, trebuie neaparat facuta dovada acestui fapt printr-o hartie oficiala, cumva. Altfel nu te intelegi cu functionarii ANR ."""