am si eu 2 caiace gomflabil si vreau sa cumpar padele din 2 sau 3 bucati (una pt mine si una pt sotie). cum se alege lungimea?
eu m-am uitat pe
http://www.hibiscussport.ro/padele-caiac.html si ma gandeam fie la Padela K1 fie la padela caiac demontabila 2 de la BIC.
Salut Boreas !
1. Din ce localitate esti,(numai daca nu te deranjeaza aceasta intrebare)?
2. Ce marca/tip de caiac ai ?
3. Eu iti recomand sa-l abordezi pe "barciinbagaje",si iti poate spune mai multe.
E de tinut cont in alegerea padelei si de statura ta,cat si de latimea caiacului,in alegerea unei padele optime.Apoi dupa aceea nu trebuie ignorate dimensiunile suprafatzei de contact cu apa a palei,eventual a ergonomiei,cat si a tipului de apa in care vrei sa te dai cu caiacul tau (lacuri,rauri repezi,Dunare etc).;a tipului de plimbare (distante mici sau mari),cat si a rezistentei tale la efort fizic,intens sau de anduranta.
Sa nu te sperii prea tare cand citesti chestiile astea
...Cred ca o padela BIC Sport ,ieftina pentru inceput te-ar incanta din toate punctele de vedere.
Eu stiam ca ,canotorii ,cand isi alegeau padela o puneau vertical sprijinita de pamant,si pe langa trup si cand ridicau un bratz intins in sus,padela trebuie sa se termine la aceiasi inaltime cu bratul.
Padela pe care o am eu,e mai lunga cu vreo 30 cm peste aceasta masuratoare si nu m-a deranjat niciodata acest aspect.
Mergi pe la magazine si tine cateva in mana,iar daca ai rabdare si nu te pripesti pana la primavara-vara (boala grea cu rezistatul in fatza unei astfel de ispite),ai sa vezi c-o sa apara pe aici invitatii la caiacit ("oferte promotionale") pe vreun lac din Bucuresti,daca esti de pe acolo .
Succes !