Curs scafandru/ scuba diving

Va salut! Exista cineva pe forum care sa fi absolvit un asemena curs in Romania? Daca raspunsul este afirmativ, il rog sa povesteasca aici cum a fost. Eu nu intentionez sa fiu scafandru profesionist, vreau doar sa invat cum sa fac scufundari in conditii de siguranta, sa stiu sa folosesc echipamentul etc, toate in regim de agrement. Ma interseaza urmatoarele aspecte:
1. Unde anume ati urmat cursul?
2. Daca ati mai face cursul inca o data, l-ati face tot acolo sau in alta parte?
3. Inscrierea la curs ce presupune? Eu stiu ca un potential cursant trebuie sa fie sanatos dpdv somatic, ca la cap vad ca nu preocupa pe nimeni si sa aiba o conditie fizica la nivelul unui pieton, adica sa poata inota 200m fara oprire. Aici se da un fel de test, sau cum se face? Eu sunt un bun(zic eu) inotator, pot inota si 1500m in vreo juma' de ora, dar nu am inotat niciodata cu labe. Cineva mi-a zis sa-mi cumpar labe inotatoare si sa dau ture in apnee in bazin, cica m-ar ajuta. Asa o fi!
4. Ce presupune partea practica la un asemenea curs, adica concret, ce ati facut acolo?
5. In ceea ce priveste echipamentul de scufundari, mi s-a spus ca pot veni si fara, dar eu prefer sa-mi cumpar masca, eventual vesta, manusi si labe. Butelie, detentor si alte instrumente nu am si nici nu-mi cumpar pana nu invat sa ma familiarizez cu ele.
6. Patalamalele obtinute prin certificarea absolvirii unui asemenea curs, v-au ajutat vreodata la inchirierea echipamentului? Prin ce difera certificarile astea?
Cred ca ar mai fi si alte aspecte care conteaza in alegerea unui curs sau altul, dar nu-mi trece mie acum prin cap ce sa intreb. Mentionez ca am cautat pe net discutii pe diverse forumuri, dar n-am gasit nimic relevant. Am sunat la cateva (3) nr de telefon asociate cu formatori in domeniu, unul singur mi-a raspuns, iar unele site-uri in care se precizeaza ca organizeaza cursuri de scufundari sunt incremenite in timp, nu raspunde nimeni nici la telefon, nici la email acolo. Daca exista cineva care sa-mi lamureasca unele aspecte din ceea ce am intrebat, ii raman dator. Multumesc!
 
Salut!

1. Xsport.
2. Da, dar sunt şi alţi instructori cu care aş face, nu e ceva complicat cursul iniţial de open water diver. Vezi câte zile de scufundări în mare oferă, ar fi bine 2.
3. Plata taxei şi o stare de sănătate adecvată. Nu ai nevoie să înoţi.
4. Am exersat în/ sub apă ce învăţasem la curs, de la A la Z, până au ieşit. Nu e complicat, dar sunt destul de multe şi nu are rost să le enumerăm.
5. E bine să ai lucrurile tale, care îţi vin bine. Poţi să îţi iei ulterior şi detentor, centură de lest cu buzunare şi alte accesorii. Butelie poţi să îţi iei liniştit SH, să aibă perioada dintre teste de 5 ani şi să fie în test.
6. Da. Ai în primul rând agenţia (PADI/NAUI/SSI etc) care e un fel de MasterCard vs VISA. Apoi fiecare are un sistem de jaloane: open water e până la vreo 20 metri adâncime, advanced până la 33-40 şi ceva teorie şi exerciţii în plus (orientare etc), şi mai advanced (master) ai şi mai multe exerciţii de făcut. Plus chestii auxialiare, gen utilizare nitrox etc.

Am cam ieşit din gaşca asta după ce mi-am luat barca, nu prea am timp de ambele hobbyuri. Caută grupuri de Facebook. Instructori sunt destui. Apoi primele 20 de diveuri sunt ca să înveţi, să îţi formezi reflexele etc. şi va trebui să îţi găseşti pe cineva, de preferat cu experienţă, cu care să te scufunzi.
 
Multumesc, domn Gheorghita! Eu vedeam scufundarile si barcile ca fiind complementare, nu m-am gandit ca o pasiune o poate coplesi pe cealalta :)
 
Acesta este un subiect interesant. Îi plăceau și scufundările.
Dar există restricții de sănătate în acest sport. Și, din păcate, nu mi s-a permis să studiez. Mi-am ales hobby-ul cu mult timp în urmă.
Prietenii mei m-au sfătuit să fac ceva util pentru distracție și să câștig bani în plus. Am ales cursurile GoIT pentru mine. S-ar putea să vă intereseze să încercați ceva nou. Și au o selecție largă de cursuri. Cel mai mult mi-a plăcut profesia de analist de afaceri.
Dacă vă interesează vă las linkul https://goit.global/ro/articles/ce-este-business-analytics-si-cum-este-utila-pentru-companie/
 

Back
Sus