Cursul de manevra navei cu vele

Smokey

Mic barcaholic
Cateva poze de la cursul de manevra nevei cu vele, la Nautical Blue.

Dupa multe amanari si probleme de "timing" din partea mea, am ajuns in sfarsit sa fac si cursul acesta, dl. prof. Maraloi a fost ingaduitor cu programul meu haotic si in final am facut un echipaj de scoala cu o gasca de baieti faini din Brasov. Ca sa vedeti ce mica e lumea, sunt aceeasi de care Radu-SailingTours ne povestea aici.

pregatirea de volta in vant:
3873170143_8667cf5f37.jpg

intrarea in Portul Tomis
3873964098_561d7aa955.jpg

foare verde barabula, vantul bate ... din jos in sus
3873963012_ba82a90e8a.jpg

volta in vant:
[youtube]YeolQGbh3YU[/youtube]

Echipajul brasovean e rugat sa ma contacteze pentru restul de poze :)

Ultima editare:
Cateva poze din practica pentru categoria B la Setsail, cu 2 barcaholici la datorie ,eu si Fleosk (Cezar).
Au fost folosite succesiv doua barci , Aiax de 27 feet si Life de 34.7 feet timp de 3 zile si 2 nopti si s-a ajuns din portul Tomis spre platformele marine de cateva ori dus intors si in ultima etapa la Balcik.
(din pacate eu a trebuit sa renunt la drumul spre bulgari).
Trainer a fost Sorin Drugan .

Atașamente

• Copy of SetSail_2010-05-24_01.jpg
    Copy of SetSail_2010-05-24_01.jpg
    36.1 KB · Vizualizări: 72
  • SetSail_2010-05-24_00.jpg
    SetSail_2010-05-24_00.jpg
    64.7 KB · Vizualizări: 77
  • SetSail_2010-05-25_09.jpg
    SetSail_2010-05-25_09.jpg
    50.8 KB · Vizualizări: 71
  • SetSail_2010-05-26_11.jpg
    SetSail_2010-05-26_11.jpg
    69.7 KB · Vizualizări: 69
  • SetSail_2010-05-26_15.jpg
    SetSail_2010-05-26_15.jpg
    25.5 KB · Vizualizări: 71
  • SetSail_2010-05-26_16.jpg
    SetSail_2010-05-26_16.jpg
    51.9 KB · Vizualizări: 67
  • SetSail_2010-05-27_20.jpg
    SetSail_2010-05-27_20.jpg
    45.8 KB · Vizualizări: 65
  • SetSail_2010-05-27_21.jpg
    SetSail_2010-05-27_21.jpg
    46.1 KB · Vizualizări: 63
  • SetSail_2010-05-27_22.jpg
    SetSail_2010-05-27_22.jpg
    50.9 KB · Vizualizări: 61
  • SetSail_2010-05-27_23.jpg
    SetSail_2010-05-27_23.jpg
    53.7 KB · Vizualizări: 67
  • SetSail_2010-05-27_24.jpg
    SetSail_2010-05-27_24.jpg
    67.9 KB · Vizualizări: 63
  • SetSail_2010-05-27_26.jpg
    SetSail_2010-05-27_26.jpg
    24.2 KB · Vizualizări: 60
  • SetSail_2010-05-27_27.jpg
    SetSail_2010-05-27_27.jpg
    24 KB · Vizualizări: 59
  • SetSail_2010-05-27_28.jpg
    SetSail_2010-05-27_28.jpg
    27 KB · Vizualizări: 57
Cateva poze din practica pentru categoria B la Setsail, cu 2 barcaholici la datorie ,eu si Fleosk (Cezar).
Au fost folosite succesiv doua barci , Aiax de 27 feet si Life de 34.7 feet timp de 3 zile si 2 nopti si s-a ajuns din portul Tomis spre platformele marine de cateva ori dus intors si in ultima etapa la Balcik.
(din pacate eu a trebuit sa renunt la drumul spre bulgari).
Trainer a fost Sorin Drugan .

Bravos, Geo, sa-mi povestesti cand ne intalnim !:ahoy:

Pe Aiax am tras de toate cele . Pe Life am preferat sa ma ocup mai mult de manevrele focului pentru ca erau niste baieti mai experimentati si mai nou veniti (printre care si coechipierul tau Ender). Si in plus , nu stiu daca de la oboseala sau nu, am simtit ca barcazul de curse imi depaseste capacitatile si afinitatile . Prefer sa lenevesc skipperind un velier mai puturos decat sa-mi zdruncin creierii cautand sa depasesc recorduri .
Sau sa fi fost de vina noaptea magica de mai inainte in care mergeam sub cerul plin de stele cu 4-5 noduri avand vantul din pupa, pe barca nu se simtea nici o adiere, nu se auzea decat clipocitul incet al apei si din cand in cand pufaitul delfinilor care ne insoteau... Aproape toata lumea dormea , numai prietenul Cezar si cu mine stateam in cocpit ne simtind nevoia sa scoatem vreun cuvant sau alt sunet, sa nu stricam vraja marii.
Ce sa mai...pe scurt, am cam obosit de viata si am nevoie de momente din astea. Vine o varsta ;)

Ultima editare:
got me ;)
asta e ca aia cu galeata de curent

Sau cum imi povestesc mie strungarii cu experienta ca ii trimiteau pe ucenici la magazie dupa ulei de pila sau subler pe dreapta si se intorceau aia cu suturi in cur.
Revenind on topic, Rolias beneficiezi de toata invidia de care sunt eu capabil in calitate de om bun. :)

Ce sa mai...pe scurt, am cam obosit de viata si am nevoie de momente din astea. Vine o varsta ;)
Bai Geo, m-ai spart cu treaba asta ca vine o varsta etc :D. Ia exemplu de la bunelu Guzi, pe zi ce trece e tot mai tanar si nelinistit, ar iesi campion la exuberantza :p. Nu vezi ca de atata exuberantza a inceput sa faca profetii si sa cante slujbe dedicate "religiei padelelor" ;).
Apropo, mai stiu eu pe inca unu dintre noi care zice ca s-a nascut obosit si traieste ca sa se odihneasca, se stie el :).

Dragii mei,
Adevarat va spun eu voua ca metoda propovaduita de Sf. Guzila Caiacarul este nemaipomenita pentru linistirea mintii ; sa te plimbi pe un canal pustiu cu curul sub nivelul apei in ciripit de pasarele e mai ceva decat isihasmul plus doua flacoane de Extraveral.
Sa-i iertam efervescenta lui caci se datoreaza deformatiei profesionale anterioare. Ca sa aduni in oastea Domnului cat mai multi ieniceri care sa-ti ridice catedrale monumentale pe credit , ai nevoie de aceste abilitati de recrutare a prozelitilor.
Din fericire pentru noi, Guzi e raspopit , asadar inofensiv si eu va zic , Fratilor, sa-i ascultam piosi predica din amvonul plutitor si sa i ne alaturam in Imparatia apelor caci bine va fi intru relaxarea spiritului nostru.
Amin.

Ultima editare:
Deci dupa cum se vede te-ai dat si tu cu talibanii :p. Lasa ca-ti vine si tie vremea sa iti recite Guzi "cuvant de folos" cand halesti, o sa inceapa "de la Guzi cetire, sa luam aminte, pace tuturor", de o sa te tavalesti de ras cum am facut eu... Oricum, decat cocalar de apa de oras, mai bine taliban caiacist fruntas, asa ca sa luam padela la laba intru primenirea spiritului pe intinderile cristaline :).

Deci dupa cum se vede te-ai dat si tu cu talibanii :p. Lasa ca-ti vine si tie vremea sa iti recite Guzi "cuvant de folos" cand halesti, o sa inceapa "de la Guzi cetire, sa luam aminte, pace tuturor", de o sa te tavalesti de ras cum am facut eu... Oricum, decat cocalar de apa de oras, mai bine taliban caiacist fruntas, asa ca sa luam padela la laba intru primenirea spiritului pe intinderile cristaline :).
In ultima vreme mai cam pus pe ganduri, Vali... Ca sa inteleg mai bine, sa scap de nelamuriri, permite-mi te rog,sa iti pun o intrebare :
1. Ce inseamna "taliban", in acceptiunea ta Vali ?

Si acum o precizare:
2. La ora cand erai stapanit de o foame pentru trup, ti-am citit "cuvant de folos" ca sa incerc sa iti hranesc spiritul (lectura a fost din cartea foarte proaspat primita atunci "Meridianele tacerii"). Obicei preluat de la manastirile cu viatza de obshte (echivalentul servitului mesei cu televizorul deschis, la o adica). Daca ar fi sa te intreb daca a incoltit cumva-ceva, din ceea ce am semanat atunci cu acel gest...sau poate ca am semanat pe pamant nefertil...

Fii atent, declar public, ca vei fi iertat doar atunci cand vei baga trei metanii fatza de kayak, la ceas de apus de soare, langa vreun Sinod de Caiacisti la ceas de mica aventura... Iar asta, pentru ca ai indraznit sa declari zilele trecute ca, Kayakul nu e barca serioasa !
... De parca camera de Raba,ar fi :)
... Diferentza dintre ele ?
- C A L I T A T I L E N A U T I C E ! :noroc:

Ultima editare:
Stai sa vezi ce na-na la cur ne da Iulian pentru offtopic :D. N-am de ce sa fac matanii pro-caiac, atata vreme cat un caiac a fost prima mea barca proprietate, care mi-a adus multe bucurii. N-am nimic cu caiacistii, fiindca ma iubesc cu toti barcagiii, indiferent de barcaz. Taliban e ala care se declara detinatoru singurului adevar, adica "daca nu va convertiti la religia padelei, o sa stati si va faceti laba pe uscat". Si in plus, daca ma prosternez vreodata, am s-o fac in fatza unui guru adevarat :p. Si totusi, ca sa nu zica lumea ca avem ceva unu cu altu, declar ca am sa fac cate matanii pro-caiac vrei doar dupa ce-ti fac baia aia pe care ti-am promis-o :D.

Hai ca te-am pacalit, pe bune daca-ti fac baie :). Abia astept sa te vad maine, ca mi-a soptit ceva o pasarica ;). Daca te-am sucarit, imi faci tu baie, si fac si matanii, ca nu ma doare schinarea de la cateva extensii :D. Care se supara isi stie meseria :p.

Macar certati-va pe acelasi topic, eventual pe unul dedicat ,sa intelegem si noi.
Propun stergere, postul meu primul.

Back
Sus