D4 din OSB

@Alexsavi: planurile barcii se pot descarca gratuit de pe net de la www.bateau2.com/free/D5_free_m.PDF. Eu am lucrat dupa aceste planuri.

In alta ordine de idei am facut primul concediu cu noua mea barca in forma finala. A fost ok, singura mea parere de rau a fost ca la vanturile ce au fost pe lac ar fi trebuit sa aibe si vela.
Pentru pescari: barca se comporta excelent pentru pescarul de spinning (recomand un singur pescar in barca din cauza spatiului, se poate si 2 , eu am urcat 200 de kg in barca fara probleme), suporta foarte usor motorul electric si bateria aferenta, poate si un sonar pentru cine are cu ce. In toamna am de gand sa ma bag si pe Dunare, in baltile din zona clisurii caras-severinului.

Atașamente

• Imagine0218.jpg
    Imagine0218.jpg
    44.3 KB · Vizualizări: 212
  • Imagine0219.jpg
    Imagine0219.jpg
    56.3 KB · Vizualizări: 221
salut amilo,
barca are aprox. 40-45 kg, se poate lansa si de o sigura persoana (eu i-am facut un carut si o car singur pana la lac) dar pentru urcat si coborat de pe masina sunt necesare 2 persoane.

Dacă o să cauți bine pe aici pe forum o să găsești o instalație foarte ingenioasă, concepută pentru o singură persoană, de pus și de luat o barcă de pe portbagajul unei mașini. Din păcate nu am timp să pun linkul să o vezi, când o să-l găsesc am să-l pun.

Multumesc de informatie. Si eu am "conceput" (de fapt m-am inspirat de la altii) o asemenea instalatie insa din lipsa de timp nu am mai facut-o.

Da. De la ei m-am inspirat si eu, numai ca am conceput totul din profile metalice. Insa e consumatoare de timp si resurse si pana la urma urmei cand merg la pescuit nu sunt singur niciodata. Iar de acasa (adica unde este "parcata" barca) si pana la lacul unde pescuiesc cel mai mult nu sunt mai mult de 100 de metri deci carutul pe care l-am facut imi este suficient.

Salutare tuturor!
Planuiesc sa ma apuc si eu vara aceasta de un D5 si as avea cateva intrebari daca nu va suparati (am citit toata discutia si am cautat pe forum dar nu am gasit raspunsurile).
1. Cam la cat se ridica costul total? (placaj, fibra, rasina, chit, vopsea, etc)?
2. Scria cineva la un moment dat ca strange pahare de iaurt pentru rasina :) Ma lumineaza si pe mine cineva la ce se folosesc?
3. Stabilitatea barcii este ok? D'urile astea nu au chila aparenta si ma gandesc ca "aluneca" pe laterala si in toate directiile (asta urasc eu la inflatabila mea curenta :))

Salutare tuturor!
1. Cam la cat se ridica costul total? (placaj, fibra, rasina, chit, vopsea, etc)?
2. Scria cineva la un moment dat ca strange pahare de iaurt pentru rasina :) Ma lumineaza si pe mine cineva la ce se folosesc?
3. Stabilitatea barcii este ok? D'urile astea nu au chila aparenta si ma gandesc ca "aluneca" pe laterala si in toate directiile (asta urasc eu la inflatabila mea curenta :))

Cred că la întrebările astea pot să-ţi răspund şi eu:
1 Depinde din ce o faci. Dacă e placaj okoume care-i cel mai bun, iese cea mai scumpă, dacă este fag sau altceva ieşi mai ieftin, dacă este OSB ieşi cel mai ieftin. Concluzie - depinde din ce o faci.
2.În paharele de plastic se amestecă răşina care are doi componenţi, vezi pe portalul barcaholic.ro cum se amestecă. Ea se întăreşte relativ repede şi e bine să o faci în cantităţi mici că altfel o arunci. Îţi trebuie şi pensule multe că după fiecare utilizare trebuie să le arunci. Tot ce foloseşti la răşină arunci. De aceea se folosesc pahare de plastic.
3. Alunecarea laterală provine de la lipsa derivorului. Dacă te uiţi aici http://www.bateau.com/proddetail.php?prod=D5, o să vezi că în faţa "banchetei" din mijloc este o fantă, acolo este puţul derivorului şi acolo intră derivorul care împiedică ce te deranjează pe tine - alunecarea laterală.

Ultima editare:
2.În paharele de plastic se amestecă răşina care are doi componenţi, vezi pe portalul barcaholic.ro cum se amestecă. Ea se întăreşte relativ repede şi e bine să o faci în cantităţi mici că altfel o arunci. Îţi trebuie şi pensule multe că după fiecare utilizare trebuie să le arunci. Tot ce foloseşti la răşină arunci. De aceea se folosesc pahare de plastic.

Sunt de acord cu aruncatul paharelor. Pensulele in schimb pot fi recuperate daca se spala in timp util (inainte ca rasina sa se intareasca in ele). Daca folosesti rasina poliesterica atunci speli pensula cu acetona, pentru rasina epoxidica folosesti banalul otzet alimentar dupa care limpezesti bine cu apa si o lasi sa se usuce bine pana la urmatoarea folosire.

In ce priveste stabilitatea pe directie atunci cand vaslesti ea e data de "calcai" (skeg) si e suficienta in conditii de calm. Cand se starneste vantul ridici velele, cobori derivorul si incepe distractia. Ai aici cateva dovezi despre cum se comporta:
http://www.youtube.com/watch?v=jEpw0Sv4Yko
http://www.youtube.com/watch?v=y86MasSs77M
vizionare placuta si spor la construit

Back
Sus